Η επέλαση της κρίσης...

on .

ΔΕΝ παύει να επισημαίνει τις επιπτώσεις στην κοινωνία από την ακρίβεια, τις υψηλές τιμές των καυσίμων και το Ρώσο- Ουκρανικό πόλεμο ο «Πρωινός Λόγος», αλλά δε νομίζουμε ότι ευαισθητοποιείται ιδιαίτερα κανένας εξ όσων έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ασχολείται με τον φασίστα Ζελένσκι της Ουκρανίας και πώς θα στέλνει όπλα και θα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες. Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης λέει πως αν μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα θα προκληθεί... παγκόσμια αναταραχή, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προκαλεί με τη «διαπίστωσή» του ότι τα νοικοκυριά θα αντέξουν λόγω των χρημάτων που έχουν αποταμιεύσει, ενώ εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προειδοποιεί πως ενδέχεται να επιβληθεί «δελτίο» στο ρεύμα- συχνές διακοπές δηλαδή για οικονομία!!!

ΤΑ προβλήματα είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους από πολύ καιρό τώρα, αλλά επιδεινώθηκαν μετά την εμπλοκή της χώρας στην Ρώσο-Ουκρανική πολεμική σύρραξη, με αποτέλεσμα να μη μας δίνει σιτηρά καμία από τις δύο χώρες, να κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς φυσικό αέριο και ηλεκτρικό, αφού η κυβέρνηση φρόντισε να κλείσει άκαιρα τις μονάδες παραγωγής με λιγνίτη. Είπαμε... «ανήκομεν εις την Δύσιν», αλλά η κυβέρνηση το παράκανε δίδοντας γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, με την Τουρκία να διαδραματίζει- καίτοι αμέτοχη - σημαντικό ρόλο στα δρώμενα και να είναι προνομιακός συνομιλητής ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ, ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ και ΡΩΣΙΑΣ! Και ως να μην έφταναν αυτά, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε και την μαριονέτα (Ερντογάν και Δυτικών) - πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, να μιλήσει την Πέμπτη στη Βουλή μαζί με έναν εκ των Ναζιστών μαχητών του διαβόητου τάγματος Αζόφ, για να προκληθεί σάλος!
ΔΕ γνωρίζει όμως κανείς εκ των πολιτών πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση, ούτε και ενημερώνει με ειλικρίνεια τι προσδοκά να κερδίσει από μια τόσο άμεση, απροκάλυπτη και άνευ όρων ανάμιξη σε έναν πόλεμο που είναι άγνωστο πού θα οδηγήσει, αλλά που όμως προκαλεί στη χώρα μας και τους κατοίκους της χίλια-δυο προβλήματα. Είναι δε απίστευτα οξύμωρο ότι ενώ δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, συμμετέχουμε σε έναν πόλεμο! Και το χειρότερο να επιβάλλεται σχεδόν μποϋκοτάζ στα προϊόντα μιας χώρας που ήταν φιλική απέναντί μας (Ρωσία)- για να μας το ανταποδίδει, αλλά στηρίζουμε και εισάγουμε τα προϊόντα της Τουρκίας, που και στην Κύπρο εισέβαλε και απειλεί ευθέως την ακεραιότητα της χώρας μας! Όποιος βρει λογική εξήγηση να μας την πει για να καταλάβουμε κι εμείς γιατί έχουμε μπερδευτεί, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων υποθέτουμε.
ΟΛΑ αυτά, μαζί με την πανδημία του κορωνοϊού (με την οποία δεν ασχολείται πλέον η κυβέρνηση, υιοθετώντας μάλλον το ...«ο σώζων εαυτόν σωθήτω») και την έλλειψη ρευστότητας που διαλύει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα που απειλεί να μην αφήσει τίποτε όρθιο. Το πώς θα αντιμετωπιστεί δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά όσων κυβερνούν και που οφείλουν να βρουν εγκαίρως διεξόδους από τη νέα κρίση. Αν δεν μπορούν, ας καλέσουν και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, μαζί και εγνωσμένης εγκυρότητας και αξίας ειδικούς, να συζητήσουν και να συναποφασίσουν. Άλλωστε πρόκειται για το μέλλον της Ελλάδας και των πολιτών της, οι οποίοι σε τελική ανάλυση δε φταίνε σε τίποτε, αφού κάθε φορά ανταποκρίνονται θετικά στα καλέσματα της ηγεσίας.
ΘΑ το πούμε όμως, η ηγεσία αποδεικνύεται κάθε φορά κατώτερη των περιστάσεων, όπως και η τοπική για πλείστα όσα θέματα και για το προκείμενο, που δε φαίνεται καν να τους απασχολεί και να απαιτήσουν από την κεντρική ηγεσία να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα για την περιφέρεια που δεινοπαθεί. Για τα... «κεκτημένα» τους νοιάζονται και πως θα περιχαρακώσουν όσα νομίζουν ότι ελέγχουν ή τους ανήκουν, χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για την τύχη των «υπηκόων». Αλλά η κατάσταση είναι δραματική για να αντιμετωπίζεται ως μια περιστασιακή κρίση. Αυτή πρόκειται να καθορίσει το μέλλον, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Κι αν -που το ευχόμαστε ολόψυχα- εμείς κάνουμε λάθος εκτιμήσεις, ας αποδείξει η κυβέρνηση ότι έχει δίκιο. Εμπράκτως όμως κι όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα...