Οι απευθείας αναθέσεις και ο Θωμάς Μπέγκας...

on .

ΕΧΕΙ δίκιο ο πρώην δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας που καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για τη «φάμπρικα», όπως είπε, των απευθείας αναθέσεων. Είναι αλήθεια ότι η πολυδιαφημισθείσα «Νέα Εποχή» που επαγγέλθηκε ο κ. Μωυσής Ελισάφ, οικοδομείται με τη παλιά και γνωστή φαύλη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων, για να στήνεται ένα νέο πελατειακό σύστημα- που εν τέλει όμως αποβαίνει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
ΟΜΩΣ ο κ. Μπέγκας ως δήμαρχος είχε τις μεγαλύτερες επιδόσεις στον τομέα των απευθείας αναθέσεων, εκμαυλίζοντας συνειδήσεις και σκορπίζοντας εκατομμύρια, τα χρήματα των δημοτών δηλαδή από το Δήμο, τη ΔΕΥΑΙ κλπ. Οργανισμούς και δημοτικές επιχειρήσεις. Δεν επρόκειτο απλώς για «φάμπρικα», αλλά για μια... βιομηχανία που παρήγαγε σε εικοσιτετράωρη βάση απευθείας αναθέσεις σε φίλους- «πελάτες».
ΓΙΑ να δικαιούται τώρα να ομιλεί με δριμύ καταγγελτικό λόγο για αυτό το θέμα, ας αποκηρύξει την τακτική που ακολούθησε και ας ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες των Ιωαννίνων. Αν έχει επιλεκτική μνήμη, πολύ ευχαρίστως να (ξανα)δημοσιεύσουμε τους πίνακες με τις απευθείας αναθέσεις του, για τις οποίες είχαν ενημερωθεί οι τότε επικεφαλής των παρατάξεων, όπως και ο υποψήφιος (τότε) δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ, που όμως ποτέ δεν έκανε χρήση! Αν όλοι λησμονούν, εμείς ούτε λωτοφάγοι είμαστε, ούτε και λοβοτομή υπέστημεν...