Αναγκαίος ο διάλογος για τις ανεμογεννήτριες

on .

 Έχουμε γράψει πολλές φορές, για τις ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα, επανερχόμαστε όμως επειδή πιστεύουμε ότι ισχύει η αρχαία ρήση:

«Η επανάληψις εστί μήτηρ μαθήσεως». Πάνω στο θέμα της χωροθέτησής τους και στην περιοχή μας έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα πολλές αντιρρήσεις και υπάρχουν αντίθετες απόψεις! Έτσι πάντα συμβαίνει. Όμως, δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχτεί ότι είναι πολλά τα οφέλη εκ της τοποθετήσεως των ανεμοννητριών στις πιο ψηλές κορυφές των βουνών, καθώς εξ αυτών με τον αέρα θα παράγεται φθηνό ρεύμα, σήμερα μάλιστα που η τιμή του συνεχώς ανεβαίνει και οι λογαριασμοί που όλοι λαμβάνουμε μας προκαλούν τρόμο. Αρκεί φυσικά να μη βλαφτεί η πανίδα και η χλωρίδα των βουνών μας. Πώς θα γίνει αυτό; Υπάρχουν λύσεις. Αυτό είναι θέμα των ειδικών μηχανικών μελετητών του περιβάλλοντος, που θα κάνουν τις σχετικές επιστημονικές μελέτες αναφορικά με τη χωροθέτηση αιολικών πάρκων.

Ορθώς λοιπόν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς έχει αποφασίσει να επισκεφθεί όλα τα χωριά της Λάκκας Σουλίου και του Πωγωνίου στα όρια των οποίων πρόκειται να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες και να συζητήσει με τους κατοίκους των περιοχών αυτών για το θέμα, ν’ ακούσει τις αντιρρήσεις τους και σαν υπεύθυνος να εισηγηθεί αρμοδίως. Βέβαια, ως ελέχθη το ζήτημα είναι σοβαρό από κάθε πλευρά. Όμως, σε μια χώρα όπως η δική μας, που είναι δημοκρατική και πολιτισμένη, με το διάλογο θα λυθούν όλα. Και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, άρχοντες και αρχόμενοι, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Βέβαια, την κύρια ευθύνη έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά φτάνουν πια οι ανόητες αντιρρήσεις και οι αερολογίες, φτάνουν οι πομφόλυγες. Με πολύ ενδιαφέρον αναμένουμε λοιπόν τις σχετικές εισηγήσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, πιστεύουμε ότι κάτι καλό θα προκύψει. Ίδωμεν.