Το «χοντρό» βιβλίο…

on .

Τι έχουμε να δούμε ακόμη σ’ αυτή τη ζωή… Ένα δυσάρεστο γεγονός, το διαδέχεται ένα ακόμη χειρότερο! Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, είχαμε το βραχνά της οικονομικής κρίσης. Με αυτή κάπως τα ψιλοβολέψαμε…
Ακολούθησε η ενεργειακή κρίση, με τα «καύσιμα στο Θεό» (αλλά… ευτυχώς, που ο φτωχός Έλληνας δεν έχει αυτοκίνητο και δεν τον άγγιξε αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με τη δήλωση αρμόδιου υπουργού!)
Ήρθε μετά η πανδημία, που μια ολόκληρη πόλη, την οδήγησε στην Αχερουσία λίμνη, ενώ οι υπόλοιποι, επί δυο χρόνια μετρούσαμε αριθμό μολυσμένων και αριθμό… μη εμβολιασμένων! Και το δύσκολο αυτό πρόβλημα, ξεπερνιέται σιγά-σιγά!
Έρχεται ύστερα η μεγάλη ακρίβεια και «καπάκι» ο πόλεμος του Πούτιν (γιατί αυτός ο πόλεμος είναι αποκλειστικά δικός του!), με την Ουκρανία!
Αθώοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους, για να γλιτώσουν απ’ τους Ρωσικούς βομβαρδισμούς! Ο Πούτιν κυρίαρχος του παιχνιδιού! Η Δύση προσπαθεί… να τον συνεφέρει! Αλλά αυτός απειλεί θεούς και δαίμονες, αν τυχόν παράσχουν βοήθεια στον αντίπαλό του! (δηλαδή στα «αδέρφια του» τους Ουκρανούς!)
Βγάζει ακόμη στο τραπέζι, το χαρτί της πυρηνικής απειλής, δηλαδή τον αφανισμό των πάντων!
Η Ελλάδα, με τους χιλιάδες ομογενείς στην Ουκρανία, βοηθάει ανθρωπιστικά και… ελαφρά στρατιωτικά! Αυτό εξοργίζει τη Ρωσία, που κάνει δηλώσεις… με υπονοούμενα! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Οι απλοί Έλληνες, ζούνε το δράμα των Ουκρανών τηλεοπτικά! Αλλά και οι δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, για τη στάση μας, τους προβληματίζουν…
Και οι ίδιοι κάνουν τη… δική τους αντίσταση, στην κατάσταση που διαμορφώνεται!
Ακόμη και ο μπάρμπα Μήτσος, δεν έμεινε… άπραγος! Ένα πρωινό, μαζί με τα σκουπίδια, πέταξε στον κάδο και ένα χοντρό βιβλίο!
Τον είδε ο Θύμιος απ’ το παράθυρο και του λέει: Τι βιβλίο είναι αυτό που πετάς Μήτσο;
Είναι το βιβλίο του Ντοστογιέφσκι! Σταματάω πλέον να το διαβάζω!
Είναι η δική του… αντίσταση, στη Ρωσική λαίλαπα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.