Ουκρανική «ανατομία»!

on .

- «Ουκρανική ανατομία» ή «ανατομία της Ουκρανίας», κάπως έτσι αναλύονται τα γεγονότα που αιφνιδίως και τόσο γρήγορα εξελίσσονται στην Ουκρανία και τα παρακολουθούμε όλοι με αυτές τις τόσο επιλεγμένες και εντυπωσιακές τηλεοπτικές μεταδόσεις που μας γεμίζουν με τρόμο και μας προκαλούν παράλληλα αισθήματα συμπάθειας και συμπόνιας.
- Η κριτική ταλαντώνεται σαν γεγονός, πότε πολεμικής διάστασης και πότε σαν ένα μεγάλο και πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο. Με την παράλληλη, έστω και σε αποδρομή πανδημία του κορωνοϊού, με τα εκατομμύρια θύματα τα οποία ακόμη προστίθενται στα στατιστικά, τα θύματα του πόλεμου της Ουκρανίας μετρούν ανεπαισθήτως ελάχιστα και αυτή η «μετανάστευση» εκατομμυρίων ανθρώπων, με ελπίδες σύντομης επιστροφής, με την τόση πρωτοφανή σε έκταση, όγκο και πλούσια βοήθεια αλληλεγγύης, μοιάζει μερικές φορές σαν μια τεράστια κοινωνική εκδήλωση η οποία ξεπερνάει τα Ευρωπαϊκά όρια και την έννοια της επείγουσας ανάγκης.
- Τι είναι τελικά αυτή η συνολική πολεμική σύγκρουση με τις τόσο μεγάλες καταστροφές δομικών εγκαταστάσεων και τις τόσο στερητικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων;
- Βασικά φαίνεται ότι έχουμε μια πεισματική σύγκρουση μεταξύ δύο φυλών, ίδιας γονιδιακής καταγωγής, ομόθρησκων, σχεδόν όμογλωττων, ιδεολογικά «συντρόφων» στην τέως Σοβιετική Σοσιαλιστικής Αυτοκρατορίας, που γαλουχήθηκαν με τη ουτοπία του σωτήριου κομμουνισμού του σφυροδρέπανου, η οποία κατέρρευσε αυτόβουλα, χωρίς «επανάσταση», με την απλή και χωρίς ένα δάκρυ, υποστολή της σημαίας του σφυροδρέπανου από το κραταιό και πανίσχυρο Κρεμλίνο.
- Έχουμε έναν πόλεμο, ο οποίος έχει όλα τα χαρακτηριστικά του «Εμφύλιου», μια ιδέα που αποτελεί μια μόνιμη παθογένεια όλης της αριστερής ιδεολογικής «φυλής», η οποία εφαρμόζει τα διδάγματα του Λένιν, με εκατομμύρια θύματα στην πολύχρονη ζωή ενός βάναυσου καταναγκασμού. Μια ιδεοληψία που βασανίζει την αριστερή γενικά γεωγραφία, με την απλούστερη έκφραση της μόνιμης εφαρμογής των «συντροφικών μαχαιρωμάτων» που εξελισσόταν σε μια σιωπηλή εξαφάνιση. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα του «Ουκρανικού» πόλεμου κυρίαρχο και αποκρουστικό είναι αυτό το «συντροφικό μαχαίρωμα» της καταστροφής μεγάλων έργων υποδομής, δομών Νοσοκομείων, έργων ύδρευσης, και ιδρυμάτων Κοινής ωφέλειας, με τέτοιες επιλογές εκδικητικής μανίας, που στερούν τους πρώην «συντρόφους» τους από κάθε είδους κατακτημένων λειτουργικών κοινωνικών αγαθών.
- Μια ιδιαίτερη αποκάλυψη αυτού, του έτσι εξελισσόμενου πόλεμου, είναι ο αριθμός των οργανωμένων καταφυγίων, τα οποία δηλώνονται ότι λειτουργούν άψογα σε όλη την Ουκρανία. Ακούστηκε ένας αριθμός πάνω από 40.000 καταφύγια, που εντυπωσιάζουν για τα μέσα και την επάρκεια που έχουν και την πρόβλεψη για μακροχρόνια χρήση. Και εδώ έρχεται ένα καίριο ερώτημα. Αυτά τα καταφύγια πότε και γιατί κατασκευάστηκαν; Τον καιρό του σοσιαλιστικού παραδείσου, επικαλούμενοι την απειλή του καπιταλισμού, που δεν πραγματοποιήθηκε και καταναλώνοντας κεφάλαια από την υπεραξία της εργασίας εργατών και εργατών, για τους οποίους έλεγαν ότι αγωνιζόταν για να φθάσουν το επίπεδο των καπιταλιστών. Κάτι τέτοιο έκανε και ο ομόδοξος σύντροφος γείτονας Χότζα και αντικρύσαμε στην απότομη κατάρρευσή του, τα χιλιάδες πολυβολεία με οπλισμένο σκυρόδεμα, για να αντιμετωπίσουν επίθεση των καπιταλιστών μέχρι του σημείου να τοποθετούν στους «συνεταιρικούς» αμπελώνες, αιχμηρά μεταλλικά βέλη στα ξύλινα υποστυλώματα των κλημάτων, για να πέσουν επάνω οι καπιταλιστές αλεξιπτωτιστές επιδρομείς!
-Τώρα, οι Ρώσοι επιδρομείς, πρώην «σύντροφοι», καταστρέφουν μετά μανίας πρωτόφαντης, υποδομές και εγκαταστάσεις πάσης φύσεως και κοινωνικής ωφέλειας, ενώ ομολογούν ότι στόχος είναι η κατάληψη της Ουκρανίας και υποταγή στις δικές τους στοχεύσεις και καθοδηγήσεις. Αναλογίζεται κανείς τι ποσά και τι έργα χρειάζονται για να αποκατασταθούν όλες αυτές οι καταστροφές. Αυτή η σκέψη προσεγγίζει και τη δική μας περίπτωση του «εμφύλιου» με τις καταστροφές που προκαλούσε, ο αποκαλούμενος «Δημοκρατικός Στρατός» σε δημόσια έργα, σε σπίτια, σχολεία, ιδρύματα, εκκλησίες κλπ. Θα μπορούσε κάπου εδώ να αναφερθεί και η προσφυγιά των 700.000 ανταρτόπληκτων, που προκάλεσε, και την αυτοεξορία τους στον «σοσιαλιστικό παράδεισο», η οποία οδήγησε τους «συντρόφους» στην Ασιατική Τασκένδη όπου τα «συντροφικά μαχαιρώματα», έστειλαν πολλούς «συντρόφους» στη Σιβηρία ακόμη και τον αρχηγό Ζαχαριάδη . Για το παιδομάζωμα, ας μη ξύσουμε αυτή την οδυνηρή πτυχή της αριστερής ιδεοληψίας. Στην αρχή αυτής της επιθετικής εκστρατείας του «κόκκινου» στρατού κατά της Ουκρανίας, κυριαρχούσε η δικαιολογία της ανεξαρτησίας δύο ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας, ρωσόφωνων, και η ανακήρυξή τους σε «Λαϊκές Δημοκρατίες» και η προσάρτησή τους στη Ρωσία. Να λοιπόν, που ξαναβγαίνει στο προσκήνιο η γνωστή ιδέα της «Λαοκρατίας», όπως διακηρυσσόταν στην Πλατεία Συντάγματος το 1944, με τα Δεκεμβριανά, όπου ο Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε όταν το πλήθος, ο «λαός», φώναζε «Λαοκρατία-Λαοκρατία» να πει εκείνο το «Πιστεύομεν και στη Λαοκρατία». Το πόσο πληρώθηκε εκείνο το κίνημα των Δεκεμβριανών και ο «Τρίτος Γύρος», ακόμη γράφεται και μετριέται πόσο βοηθήθηκε από τους Σοβιετικούς και τις «Λαϊκές Δημοκρατίες», καθώς συνεχίζονται να ανοίγουν τα αρχεία των χωρών της πρώην Σοβιετική Ένωσης.
- Άρματα και αυτοκίνητα και τεθωρακισμένα αυτοκινούμενα πυροβόλα σε σχηματισμό 60 χιλιομέτρων, δηλαδή από Γιάννενα μέχρι την Κόνιτσα περιμένουν να ορμήσουν μαζικά καταστρέφοντας δομές και μνημεία της Ουκρανίας, ενώ μέχρι τώρα με τις επεμβάσεις προκαλούν ένα μεταναστευτικό κύμα φυγής που για πρώτη φορά συμβαίνει στην Ευρώπη.
- Πολιτικοί αναλυτές και οι ποικίλοι στρατιωτικοί ερευνητές, δίνουν διάφορες και διαφορετικές ερμηνείες σε αυτόν τον νεοφανή πόλεμο, που δεν φαίνεται να τελειώνει και να επιστρέφουν οι πρόσφυγες στις πατρογονικές τους εστίες, και δίνουν μια ιδεολογική διάσταση στα αίτια. Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι αποτελεί μια «ρεβανσιστική» επαναφορά του μοντέλου της «σοβιετικής αυτοκρατορίας», μάλιστα σε κάποια δήλωσή του ο Πούτιν ανέφερε και τον Λένιν, που τον συντηρούν μάλιστα βαλσαμωμένο στο Μαυσωλείο του, ενώ εξαφανίστηκαν όλα τα μνημεία του Στάλιν. Ίσως δεν είναι άσχετον ότι τελευταία εμφανίστηκε και ένα αυτοκίνητο με κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο.
- Μια τελευταία τομή σε αυτήν την Ουκρανική «ανατομία» είναι ότι ενώ στην πλευρά των Ουκρανών προστρέχουν και εντάσσονται στο μέτωπο αλληλεγγύης στους Ουκρανούς χιλιάδες εθελοντές, ακόμη και ως ένοπλοι, στην άλλη πλευρά του Πούτιν, ακόμη και μετά την έπαρση του σφυροδρέπανου και την αναφορά του Λένιν, δεν πήγε ούτε ένα φανατικός Κνίτης, ούτε και «μάχιμος 17- Νοεμβρίτης ή Ρουβίκωνας! Χάθηκαν εκείνοι οι «ιδεολόγοι Αριστεροί» που πήγαιναν στους Ισπανούς επαναστάτες του Τσε Γκεβάρα του Φιντέλ Κάστρο και των Σαντινίστας του Ορτένκα στη Νικαράγουα!
- Και από τον βαθύ κομμουνισμό, εμφανίστηκαν οι νεόπλουτοι μεγιστάνες κόκκινοι καπιταλιστές με τα χρυσοποίκιλτα κότερα!
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…

ο μέτοικος