Τα… μπουμπούκια!

on .

● Κάθε αιώνας έχει και… τα «μπουμπούκια του», που πληγώνουν την ανθρωπότητα! Τον προηγούμενο αιώνα, δύο ήταν οι… «πρώτοι των πρώτων», που αιματοκύλησαν τον κόσμο! Ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ!
Στον αιώνα που διανύουμε, δύο άκρως επικίνδυνοι μας προέκυψαν! Είναι ο Βορειοκορεάτης Κιμ και ο Ρώσος Πούτιν! (Καλά «λουλούδια» και τα δύο…).
Τουλάχιστον ο Κιμ απειλεί, αλλά μέχρι εκεί… Το πολύ – πολύ να… αναγκάσει το λαό του σε… ομαδικό κλάμα, για την απώλεια του πατέρα του! (Όποιος δεν κλάψει… γοερά, σε χρόνο μηδέν… μας χαιρετά!).
Ενώ ο Πούτιν φέρει βαρέως τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και ύστερα τον κατακερματισμό της μεγάλης Ρωσίας! Και τώρα θυμήθηκε όλες αυτές τις «συμφορές» και μας έφερε τον πόλεμο στην Ευρώπη!
Πρώτο θύμα η Ουκρανία. Χτυπάει στο σταυρό, αλλά οι Ουκρανοί μάχονται για ελευθερία και ανεξαρτησία!
Ο Πούτιν ήθελε λίγες μέρες πολέμου, αλλά δεν του βγήκε! Οι Ουκρανοί αμύνονται! Και ο Πούτιν εξοργισμένος… «κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του»! Οχτώ στρατηγούς καθαίρεσε, τους… έστειλε στον πάγκο αδιάβαστους, γιατί δεν… απέδωσαν! Τους αντικατέστησε με άλλους πιο αποφασιστικούς! Αλλιώς τα σχεδίαζε, αλλιώς του βγήκαν…
Αλλά οι επιπτώσεις του πολέμου επηρεάζουν και τη χώρα του! Νόμιζε πως θα βλάψει μόνο τους αντιπάλους του! Αλλά στον πόλεμο, όλοι είναι χαμένοι! Και πρώτος χαμένος, ο εισβολέας!
Δεν αναφερθήκαμε καθόλου σε μερικά άλλα «λουλούδια» που τυράννισαν τους λαούς τους! Αλλά δεν ξεχνάμε το φρικτό τέλος που είχαν… Δεν ξεχνάμε τον Τσαουσέσκου, τον Καντάφι, τον Σαντάμ! Μακάβριο το τέλος τους… Κάτι ανάλογο θα έχουν και οι «σύγχρονοι επιβήτορες» των λαών!
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.