Κάτι ακούστηκε…

on .

 Ακούστηκε στο Δήμο και αυτή η… οικονομική είδηση, που θα «συμμαζέψει» και θα… νοικοκυρέψει το Δήμο! «Κυκλοφόρησε» λοιπόν πως ο Δήμος Ιωαννιτών, αφού δέχτηκε ένα μεγάλο χαστούκι (όπως και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας) από τις ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτρικού ρεύματος, προσπαθεί να βρει τρόπους… εσόδων από άλλες «πηγές»! Οι εταιρίες δεν αποδίδουν τα νόμιμα στους Δήμους, στο χρόνο που πρέπει και έτσι ξέμειναν από ρευστό!
Αφού οι εταιρίες τους στερούν «τα χοντρά», οι Δήμοι κυνηγάνε ακόμη… και «τα ψιλά»!
Οι γονείς των μικρών παιδιών της πόλης μας, που τα πηγαίνουν στο μπαλέτο του Δήμου, ως τώρα πήγαιναν τζάμπα τα αυτοκίνητά τους στο υπαίθριο παρκινγκ, για να μην αφήνουν παιδάκια 4-5 χρονών… στο ρολόι και να πηγαίνουν μόνα τους για χορό!
Τώρα όμως ακούστηκε πως ο Δήμος… αλλέως αποφάσισε! Εφεξής τα αυτοκίνητα θα πληρώνουν 3 ευρώ είσοδο, για 45 λεπτά διδασκαλίας! Δηλαδή, 30 ευρώ τα δίδακτρα και 24 ευρώ το πάρκινγκ, κάθε μήνα! (Δήμαρχε, έχει πέσει φτώχεια…).
Αν μάλιστα πάει και η 10χρονη κόρη στους παραδοσιακούς χορούς του Δήμου, άλλες δύο μέρες τη βδομάδα, το… κοντέρ φτάνει στα 110 ευρώ!
Δήμαρχε, τα χρήματα αυτά είναι πολλά για τη σημερινή Ελληνική οικογένεια και… ψίχουλα για το Δήμο! Τα πολλά λεφτά, σας τα στερούν οι ιδιωτικές εταιρίες του ηλεκτρικού ρεύματος. Και εν πάση περιπτώσει, εσείς Δήμαρχε έχετε δείξει πως είστε άνθρωπος του πολιτισμού!
Και αν η ΔΕΗ και οι… παραφυάδες της, σας έριξαν… «κανόνι», μη ξεσπάτε εμμέσως στην κάθε… μικρή Κομανέτσι της πόλης μας!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.