Η Περιφέρεια Ηπείρου για άρθρο του Κ. Καλτσή…

on .

 Σε ένα ακόμη άρθρο του Κώστα Καλτσή με θέμα τα πεπραγμένα του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη απαντάει με επιστολή του το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου. Το πλήρες κείμενό της έχει ως εξής: «Κύριε Διευθυντά, Η εφημερίδα σας διακρίνεται για το ‘δωρικό’ ύφος, απευθυνόμενη σε κεντροδεξιό ακροατήριο αλλά και ευρύτερα σε ‘νοικοκυραίους’, όλους αυτούς δηλαδή που διαθέτουν κριτική σκέψη και δεν χρειάζονται κραυγές και αλαλαγμούς για να διαμορφώσουν άποψη. Παραφωνία, η αρθρογραφία του συνεργάτη σας κ. Καλτσή, της ‘σχολής’ γνωστής ως «Αυριανισμός».
Η πάγια αρχή της εφημερίδας σας να μην λογοκρίνει απόψεις συνεργατών της που αφορούν δημόσια πρόσωπα είναι αυτονόητη αρχή για κάθε δημοκρατικό έντυπο. Όμως άλλο άποψη και άλλο διαστρέβλωση - ‘πλαστογραφία’. Στην τελευταία περίπτωση διαπράττεται ποινικό αδίκημα δια του τύπου. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, πρόσφατα άρθρα του ανωτέρω, σχετικά με πρωτόδικη απόφαση Μονομελούς Δικαστηρίου, όπου υπήρξε διάδικος. Συγκεκριμένα, σε άρθρο του (Σάββατο 12/2), παραθέτει εντός εισαγωγικών, δήθεν ‘απόσπασμα’ της απόφασης, στο οποίο παρουσιάζει ως κρίση τού δικαστή για τον Περιφερειάρχη (που δεν υπήρξε διάδικος) το ακόλουθο: «με τον τρόπο που ασκεί την εξουσία εγείρονται ζητήματα ηθικής και νομιμότητας ως προς το πως προέβαινε στις απευθείας αναθέσεις στον ενάγοντα». Το Σάββατο 19/2, επαναλαμβάνει εντός εισαγωγικών το ίδιο δήθεν ‘απόσπασμα’ ελαφρώς παραλλαγμένο: «εγείρονται (για τον Περιφερειάρχη) ζητήματα ηθικής και νομιμότητας ως προς την ανάθεση συμβάσεων στον ενάγοντα».
Ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη εκδοχή υπάρχουν στο κείμενο της απόφασης, αλλά συνιστούν διαστρέβλωση – ‘πλαστογραφία’ του αρθρογράφου σας. Για του λόγου το αληθές, σας επισυνάπτουμε αντίγραφό της (φωτό), που αναζητήσαμε μετά από αυτές τις αθλιότητες.
Κ. Διευθυντά, έχει μείνει στην ιστορία, η χαρακτηριστική φράση πρώην Προέδρου των ΗΠΑ: «είναι η οικονομία, ηλίθιε». Στην προκειμένη περίπτωση, «είναι το συντακτικό της ελληνικής γλώσσας, κ. Καλτσή». Δεν ‘εγείρονται’ (σε παθητική φωνή) από το δικαστήριο για τον Περιφερειάρχη ζητήματα ηθικής και νομιμότητας, όπως διαστρεβλώνει - ‘πλαστογραφεί’ την απόφαση ο κ. Καλτσής, αλλά αυτός τα εγείρει: [‘εγείροντας’ είναι διατυπωμένο στην απόφαση: ποιος; οι εναγόμενοι το υποκείμενο της μετοχής, δηλαδή ο κ. Καλτσής κλπ]. Ανήθικη λοιπόν δεν είναι η διαχείριση της εξουσίας από την Περιφερειακή Αρχή, όπως ισχυρίζεται, ανηθικότητα συνιστά η αλλοίωση του περιεχομένου της απόφασης.
Ως εκ τούτου δεν αντιλαμβανόμαστε προς τί τα αποσιωπητικά και το θαυμαστικό στον τίτλο με τον οποίο υποδεχθήκατε την απάντησή μας στις 18/2: «Η Περιφέρεια Ηπείρου ζητά από τον «Π.Λ.» να βάλει… φρένο στον Κ. Καλτσή!». Αφού ο ίδιος αδυνατεί να αντιληφθεί τις συνέπειες της ‘κοπτοραπτικής’ του, καλείται η εφημερίδα σας να τις αντιληφθεί και να του θέσει φρένο. Διαφορετικά αποδέχεται τις ‘μεθόδους Καλτσή’, έχοντας αναλάβει στην περίπτωση αυτή και τις ευθύνες που της αναλογούν.
Όσον αφορά την επισήμανσή του πως «Ο Περιφερειάρχης δεν είναι η Περιφερειακή Αρχή… Διότι συχνά ο κ. Καχριμάνης χρησιμοποιεί… αυτό τον όρο σε μια έκρηξη μεγαλείου,…», τον ενημερώνουμε πως διαφωνεί μαζί του ο νόμος. Προς διευκόλυνσή του τον παραπέμπουμε στο άρθρο 113 του ν. 3852/2010 που προσδιορίζει τον Περιφερειάρχη ως πρώτη τη τάξει Περιφερειακή Αρχή. Αν και είναι απολύτως προβλέψιμη η αντίδρασή του: έχει πρόβλημα ο νόμος.
Κ. Διευθυντά, από το τελευταίο και μόνο άρθρο του κ. Καλτσή προκύπτει ότι έχει πρόβλημα με τις δικαστικές αποφάσεις και τις αλλοιώνει, με τις Εισαγγελικές Αρχές και τις εξυβρίζει, με τον Δήμαρχο και τον Μητροπολίτη (κάνει και από αυτούς ένα ‘πέρασμα’ στο ίδιο κείμενο ‘επ’ ευκαιρία’) και επιμένει να σιωπούν, έχει εμμονές με τον Περιφερειάρχη και δεν τις κρύβει, κατά πάσα δε βεβαιότητα έχει πλέον πρόβλημα και με τον νόμο που προσδιορίζει τον Περιφερειάρχη ως Περιφερειακή Αρχή. Στοιχηματίζουμε ότι σε λίγο θα αποκτήσει και με εσάς. Είναι θέμα χρόνου».