Να… αφιππεύσει ο κ. Καχριμάνης!

on .

 ΠΡΕΠΕΙ ν’ αλλάξει συντάκτη των απαντήσεών του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης, γιατί τον εκθέτει ανεπανόρθωτα με το μένος που τον χαρακτηρίζει εναντίον μας.

Το κείμενο που έστειλε στον «Πρωινό Λόγο» (17/2/22), σε απάντηση του άρθρου μας του Σαββάτου 12/2/22 (για τη φαύλη τακτική που ακολουθεί με απευθείας αναθέσεις και την υπέρ ημών δικαστική απόφαση απόρριψης της αγωγής του κουνιάδου του, που τον αφορά άμεσα) βρίθει ύβρεων αλλά και αδόκιμων, αφελών λογοπαιγνίων. Γνώρισμα της γραφής της γνωστής συμβούλου του, παχυλά αμειβόμενης (διά των απευθείας αναθέσεων) από το υστέρημα των Ηπειρωτών -όπως και επί τριακονταπενταετία ο κ. Καχριμάνης.
ΔΕΝ αξίζει τον κόπο για εμβριθή ανάλυση ένα κείμενο που το χαρακτηρίζει η ευτέλεια ή μη μόνο έκφρασης κάποιων σκέψεων. Οι περί... γήρατος που έγραφε (ημών, διότι ο Αλέκος και η συνεργάτιδά του είναι στην... εφηβική ηλικία!) και άλλα φληναφήματα, δεν δίνουν απαντήσεις σε ουσιώδη ζητήματα. Μην ταλαιπωρούνται για να μας προσβάλλουν, διότι για να συμβεί αυτό πρέπει να εκτιμούμε την άποψή τους (κι εκείνους), κάτι που δε συμβαίνει. Όμως, αυτά των απευθείας αναθέσεων σε «πελάτες» του ακόμη και σε συγγενείς, στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον, συνιστούν συν τοις άλλοις και κατάχρηση της εξουσίας και της δεσπόζουσας θέσης του πανεπιστήμονος Περιφερειάρχη.
ΟΣΟ και να ωρύεται ο κ. Καχριμάνης η ανήθικη διαχείριση της εξουσίας είναι γεγονός και έχει καταγγελθεί από πολλές πλευρές- και από Περιφερειακές παρατάξεις. Η δικαστική απόφαση (φαίνεται να προκάλεσε πανικό) που επιχειρεί να απαξιώσουν ο κ. Καχριμάνης και οι πέριξ αυτού, αποτελεί ένα ηχηρό, σβουριχτό χαστούκι στον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τον αλαζόνα. Η διαπίστωση του δικαστηρίου ότι «εγείρονται (για τον Περιφερειάρχη) ζητήματα ηθικής και νομιμότητας ως προς την ανάθεση συμβάσεων στον ενάγοντα» (Κασσάρο), δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Πρόκειται για μείζον ζήτημα το οποίο πρέπει να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη κι όχι δια έωλων Εισαγγελικών αποφάσεων να αρχειοθετούνται τα σκάνδαλά του.
ΤΟ λέμε διότι είναι αδύνατο να μη γνωρίζει ο Περιφερειάρχης και ο (η) συγγραφεύς της ιταμής απάντησης, ότι οι Εισαγγελείς δε δικάζουν και πως το Δίκαιο απονέμουν οι Δικαστές. Διότι η επίκληση μιας προκλητικής, κάκιστης και απαράδεκτης Εισαγγελικής πράξης, ως προς την αρχειοθέτηση μηνυτήριας αναφοράς μας (με ένα σωρό περίεργων «συμπτώσεων»), ως επιχείρημα πως δήθεν όλα είναι νόμιμα με τις απευθείας αναθέσεις (!), δείχνει δοκησισοφισμό μην πούμε και ξυλοσοφισμό κι όχι βάσιμο νομικό επιχείρημα. Η επιλεκτική αρχειοθέτηση υποθέσεων δεν είναι σύμφωνη με την ορθή έννοια της απονομής της Δικαιοσύνης κι εμείς τουλάχιστον δεν πρόκειται να το ανεχτούμε- αναφαίρετο δικαίωμά μας άλλωστε.
ΕΙΝΑΙ όμως να γελά κάθε πικραμένος που ο Περιφερειάρχης, καθ’ υπόδειξη της συμβούλου του, επιμένει να νιώθει δήθεν θιγμένος που κάποτε γράφαμε να σιωπήσουν εκείνος, ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης (για το θέμα του κέντρου απεξάρτησης «Σχεδία»). Δεν παραλείπει να το τονίζει κάθε φορά ως δείγμα της ...αντιδημοκρατικότητάς μας (το λέει εκείνος που και στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξευτελίζει τη δημοκρατία) και με άθλια υπονοούμενα. Ναι, επιμένουμε πως είναι καλύτερα να σιωπούν κάποιοι αιρετοί και μη, αφού αποδεικνύεται ότι συχνά ενεργούν ως κοτζαμπάσηδες και όχι πάντα υπέρ του γενικού συμφέροντος και του λαού. Και ναι, ο κύκλος της διαφθοράς πρέπει να κλείσει, οριστικώς και αμετακλήτως, με τους πολίτες να καλούνται να βάλουν τέλος, να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για νέα πορεία της Ηπείρου.
ΓΙΑ να μην κουράζουμε άλλο τους αναγνώστες θα κάνουμε μόνο μιά επισήμανση ακόμη: Ο Περιφερειάρχης δεν είναι η Περιφερειακή Αρχή αλλά το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως η κυβέρνηση δεν είναι ο πρωθυπουργός! Διότι συχνά ο κ. Καχριμάνης χρησιμοποιεί (όπως και στην απάντησή του) αυτό τον όρο σε μιά έκρηξη μεγαλείου, για να προσδώσει ίσως κύρος στο περιεχόμενο των κοινότυπων και ανούσιων ανακοινώσεών του. Αλλά εντάξει, δε θα κάνουμε ψυχογράφημα ούτε και τη δουλειά των ειδικών. Λέμε μόνο ότι πρέπει να προσπαθήσει να αφιππεύσει όσο είναι καιρός ακόμη, διότι αλλιώς η προσγείωση στην πραγματικότητα θα είναι οδυνηρή.