Η Περιφέρεια Ηπείρου απαντά σε άρθρο του Κώστα Καλτσή…

on .

Τη δική του απάντηση δίνει το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου στο άρθρο του δημοσιογράφου Κώστα Καλτσή, με τίτλο: Να δοθεί τέλος στην φαύλη τακτική… «Μαυρογιαλούρου» που φιλοξένησε ο «Π.Λ.» στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου. Η εφημερίδα που πάγια αρχή της είναι να μην λογοκρίνει τις απόψεις των συνεργατών της που αφορούν δημόσια πρόσωπα, τα οποία ασκούν εξουσία, σήμερα φιλοξενεί αυτούσια και την απάντηση της Περιφέρειας, για να σχηματίσουν οι αναγνώστες την δική τους γνώμη.
Να τι αναφέρει η Περιφέρεια Ηπείρου:
«Κύριε Διευθυντά,
Η απάντηση στο τελευταίο λιβελογράφημα (Σάββατο 12/2) του συνεργάτη σας κ. Καλτσή, ‘αφιερωμένο’ στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, μονολεκτικά θα μπορούσε να συνοψισθεί στην λέξη: ΝΤΡΟΠΗ! Περιφραστικά, θα του επιστρέφαμε τον τίτλο του: «Να δοθεί τέλος στην φαύλη τακτική …. δημοσιογραφικού «Μαυρογιαλούρου»!»
Και είναι ΝΤΡΟΠΗ, γιατί ο κ. Καλτσής, χρησιμοποιώντας την έγκριτη εφημερίδα σας -με αφορμή την έκδοση πρωτόδικης απόφασης επί αγωγής τρίτου εναντίον του, χωρίς να είναι διάδικος ο Περιφερειάρχης- δεν ορρωδά προ ουδενός στις συνήθεις πλέον απρόκλητες επιθέσεις του εναντίον του: εμπλέκει ακόμη και δικαστικούς λειτουργούς με ονοματεπώνυμο, αποδίδοντάς τους σκέψεις και κρίσεις που ούτε υπάρχουν, ούτε θα μπορούσαν να υπάρχουν σε απόφαση πολιτικού δικαστηρίου. Τις κρίσεις, που, στο λιβελογράφημά του, ο κ. Καλτσής, αποδίδει ως προσωπικές κρίσεις του δικαστικού λειτουργού για το πρόσωπο του Περιφερειάρχη, η απόφαση τις παραθέτει ως ‘αξιολογικές κρίσεις’ του κ. Καλτσή, αλλά, ως «τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματ’ ει», φαίνεται πως αδυνατεί και να το κατανοήσει.
Ο κ. Καλτσής, με τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του, που αυτή την φορά στρέφονται όχι μόνο κατά του Περιφερειάρχη αλλά και κατά της δικαιοσύνης, είτε συνομολογεί αδυναμία κατανόησης της σύνταξης στον γραπτό λόγο -δημόσιο[α]-γράφων ων- είτε εκφράζει ‘ασεβείς πόθους’, παραθέτοντας -εντός εισαγωγικών μάλιστα- αλλοιωμένα, κρίσεις, όπως θα επιθυμούσε αυτός να εκφράζονται από την δικαιοσύνη για τον Περιφερειάρχη
Αφού λοιπόν αρχικά ‘διέγνωσε’ ότι «ΕΧΕΙ πρόβλημα και πολύ σοβαρό μάλιστα ο Περιφερειάρχης…..», στην συνέχεια προτρέπει τις Περιφερειακές παρατάξεις «να πάνε στην Εισαγγελική Αρχή με το πακέτο των απευθείας αναθέσεων …….».
Με αυτή την προτροπή όμως, δείχνει να επιβεβαιώνει την ρήση: «δεινόν το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον». Και τούτο γιατί φαίνεται να λησμονεί ότι τους έχει προλάβει όλους ο ίδιος. Λησμονεί ότι στις 27-6-2018 κατέθεσε αυτός μήνυση εναντίον του Περιφερειάρχη στην Εισαγγελία Ιωαννίνων για τις απευθείας αναθέσεις, οι οποίες προβλέπονται ρητά από την νομοθεσία. Μετά δε από εξονυχιστικό έλεγχο της Εισαγγελικής Αρχής, η μήνυση του κ. Καλτσή τέθηκε στο αρχείο. Όπως διαλαμβάνεται στην εισαγγελική πρόταση αρχειοθέτησης: «….. σε σχέση με τα διαλαμβανόμενα στην από 27-6-2018 αναφορά – (ρεπορτάζ) – μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Καλτσή, ……… σε βάρος του Περιφερειάρχη Ηπείρου ……..για παράνομη ανάθεση υπηρεσιών-εργολαβιών από την Περιφέρεια Ηπείρου στον αδερφό της συζύγου του ……, προέκυψε ότι …….όλες οι περιπτώσεις που αναφέρει ο μηνυτής για απευθείας αναθέσεις έλαβαν χώρα καθόλα νόμιμα, τηρουμένης της σχετικής νομοθεσίας. …….».
Αυτά τα γνωρίζει ο κ. Καλτσής, «κατόπιν ενεργειών του» άλλωστε έλαβαν χώρα. Όμως τίποτα δεν τον εμποδίζει να διαστρεβλώνει και το περιεχόμενο δικαστικών αποφάσεων. Για μια ακόμη φορά ο κ. Καλτσής φαίνεται να μπερδεύει «τις λευκές ποδιές»: αυτή του χειρουργού που παίρνει ‘την βελόνα και ράβει’, με αυτή του χασάπη που παίρνει τον μπαλτά και σφάζει …. Άλλως πως, κατά την λαϊκή ρήση, ‘νομολογεί’ ως «δικηγόρος αγράμματος».
Ο ‘μέγας νομομαθής’ κ. Καλτσής, που, ‘παίζει στα δάχτυλά του’ νομοθεσίες για ευρωπαϊκά προγράμματα, νομικές ορολογίες για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, έννοιες περί δημοσίου συμφέροντος, αυτή την φορά, αφού επιρρίπτει στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη ΄τενεκέδες λάσπης’ –υποθέτουμε ως αξιολογικές κρίσεις, στα πλαίσια της ‘δημοσιογραφικής κριτικής’- καταλήγει ότι δεν έχει τίποτε προσωπικό μαζί του. Δηλαδή, αν είχε, τί παραπάνω θα έκανε; Θα τον καλούσε σε μονομαχία;
Ο κ. Καλτσής, που σε προηγούμενο άρθρο του ‘έχει επιβάλλει’ σιωπητήριο στους αιρετούς, τους οποίους θεωρεί κακή μοίρα του τόπου, τώρα κρίνει πως οι περιφερειακοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις «μάλλον κακώς βρίσκονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο» (!) «δεδομένης και της δικής τους συμμετοχής στο έγκλημα» (!). Τάδε έφη ο κ. Καλτσής…
Και αφού ‘δίκην δημοσίου κατηγόρου’ απαγγέλλει την ετυμηγορία ότι «ο κύκλος της πολιτικής διαφθοράς πρέπει να κλείσει», παραπέμπει σε άρθρο της εφημερίδας σας, ‘ειδικού’ ανώνυμου συνεργάτη. Μπορεί να είναι και ιδέα μας, αλλά σε αυτές τις απόψεις και παραπομπές διακρίνουμε κάτι το νοσταλγικό για άλλες εποχές…..
Συγνώμη από τον κ. Καλτσή δεν αναμένουμε, δεν του το επιτρέπουν οι ‘αρχές’ του, την αναμένουμε από την εφημερίδα σας που, ακούσια, θέλουμε να πιστεύουμε, φιλοξένησε αυτόν τον λίβελο κατά της δικαιοσύνης και της Περιφερειακής Αρχής.
Παρακαλούμε για την δημοσίευση της παρούσας».