Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την υγεία και την κοινωνία!

on .

Η τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με σφοδρές λεκτικές επιθέσεις, με μια διχαστική υστερία και με την ανεξήγητη εμμονή στην αδιέξοδη στρατηγική του "όχι σε όλα", τον οδηγεί μπροστά στα δικά του πολιτικά αδιέξοδα. Γιατί, αυτή η όξυνση που επιχειρεί όχι μόνο δεν φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αλλά τον εγκλωβίζει στη δίνη ενός φαύλου κύκλου στείρας, ανεδαφικής αντιπολίτευσης και πολιτικής καθίζησης. Οι κραυγές και η σκληρή αντιπαράθεση ξεπερνούν

τα όρια της πολιτικής αντιπαλότητας και αγγίζουν την πολιτική χυδαιότητα που δεν ταιριάζει στην ιστορία της χώρας μας. Φαίνεται ξεκάθαρα πως ΣΥΡΙΖΑ και λογική έχουν πάρει διαζύγιο. Ακόμη και σε νομοσχέδια που υπάρχει καθολική αποδοχή από την κοινωνία, με έργα που μόνο θετικό αποτύπωμα αφήνουν, η λυσσαλέα άρνησή του να δει το αυτονόητο είναι πασιφανής.
Τέσσερα πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της άλογης κοινοβουλευτικής στάσης αποτελούν:
Α) Το «παρών» στη ψηφοφορία για τη σύμβαση δωρεάς από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που προβλέπει την κατασκευή πανεπιστημιακού παιδιατρικού νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη. Ένα έργο πνοής, που θα δώσει ώθηση στα επίπεδα υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, μια πράξη κοινωνικής προσφοράς και αγάπης για κάθε οικογένεια που θα περάσει τις πύλες του. Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας.
Β) Η καταψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για την παροχή «voucher» αξίας 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Το μέτρο αφορά 160.000 δασκάλους και καθηγητές που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, μόνιμοι και αναπληρωτές και χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια. Δίνεται σε όλους.
Γ) Η καταψήφιση των έργων υποδομών για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών στην Ανατολική Αττική, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 103 άνθρωποι. Πρόκειται για δωρεά από την Κυπριακή Δημοκρατία προς ανέγερση 100 κοινωνικών κατοικιών στο Μάτι.
Δ) Το «παρών» στην πρόσφατη τροπολογία που θεσπίζει για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, πλην των ιατρών, ειδική αυξημένη μοριοδότηση, λόγω της συμβολής τους στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών της δημόσιας υγείας. Στην έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας προς όλους αυτούς τους υγειονομικούς που στήριξαν το σύστημα υγείας μέσα στην πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» στις νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά είναι «απών» στις ανάγκες της κοινωνίας. Οι κινήσεις αυτές, πέρα από πανικό, μας δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πώς πορεύεται στην πράξη. Ταυτίζεται με την υποκρισία, τον μηδενισμό, τη μικρότητα και την ακρότητα. ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνική ευαισθησία είναι δυο έννοιες αντίθετες.
Ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν, εκτός εποχής και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών επαναπροωθεί τον «πολακισμό», μια αντιπολιτευτική προσέγγιση που απευθύνεται στα κατώτερα ένστικτα των πιο φανατικών οπαδών του, περιχαρακώνοντας το σκληρό πυρήνα του 3%.
Η στάση του, όπως εκφράζεται από τον «νονό» αυτού του είδους αντιπολίτευσης, για τα εμβόλια και την πανδημία, τη δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, με τελευταία αυτή για τη σκευωρία της NOVARTIS, τον αντικαπνιστικό νόμο παλαιότερα και τις ανοίκειες επιθέσεις κατά πάντων αποτελεί τον καλύτερο οδηγό κατανόησης αυτού του μικρομέγαλου κόμματος με τις πολλές συνιστώσες και σημαία την ψεύτικη λεβεντιά.
Απέναντι σε αυτή την παραφροσύνη έχουμε να αντιτάξουμε τη λογική και το ρεαλισμό. Δείχνουμε στην πράξη πώς αντιλαμβανόμαστε την ορθή πολιτική πρακτική και τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται στο ακέραιο αυτό το χάσμα. Μπορεί και βλέπει, παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις, τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα του κράτους, τα μεγάλα και τα μικρά, αυτά που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και τα εθνικά μας ζητήματα.
Το κοινό συμπέρασμα, είτε αναφερόμαστε σε πολιτική, οικονομική, κοινωνική και κάθε άλλη διάσταση του όρου είναι ένα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την… υγεία και την κοινωνία».