Περιμένοντας την... άνοιξη!

on .

Η κορωνοφλυαρία στα κανάλια δυστυχώς συνεχίζεται! Όπως συνεχίζεται και η εκατόμβη των νεκρών στη χώρα μας! Είμαστε πια πρωταθλητές στην Ευρώπη! Ενώ εφαρμόσαμε τα πιο σκληρά μέτρα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουμε δυστυχώς και τα πλέον αρνητικά αποτελέσματα!
Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε και μια άλλη σκληρή πραγματικότητα… Πως ο ελληνικός πληθυσμός, είναι ο πλέον γερασμένος της Ευρώπης! (Τα… ΚΑΠΗ είναι γεμάτα!)
Αλλά και πως την περίφημη αναμνηστική δόση… τη σνομπάρουν χιλιάδες υπερήλικες! Και δυστυχώς, σήμερα, υποβαθμίζεται το ρεκόρ θανάτων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο!
Η ευθύνη είναι και… υγειονομική και πολιτική! Σε πολλές περιπτώσεις εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά! Πώς είναι δυνατόν, τον… τριπλά εμβολιασμένο πελάτη, να τον σερβίρει το ανεμβολίαστο γκαρσόνι; Πώς είναι δυνατόν το… ανεμβολίαστο όργανο της τάξης, να ελέγξει και… να επιβάλλει την τάξη;
Ακόμη και οι… πολυμελείς επιτροπές των λοιμωξιολόγων, δεν είναι άμοιρες ευθυνών… Μπερδεύουν τον κόσμο και το «είπα-ξείπα» δημιουργεί μεγάλη σύγχυση! Πάντως, στην προ κορωνοϊού περίοδο, για να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών, κυκλοφορούσε το σλόγκαν: Πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα;
Και δυστυχώς, τώρα που ο κορωνοϊός ακόμη κυριαρχεί, λέμε: Πόσους νεκρούς είχαμε σήμερα; (εκατό και βάλε…)
Τελικά η Ελλάδα κάπου «εγκλωβίστηκε» στο θέμα του κορωνοϊού και έχει ακόμη «υψηλούς δείκτες», σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης!
Ας ελπίσουμε, πως μόλις φύγει ο δύσκολος μήνας Φεβρουάριος, θα έρθει και για τη χώρα μας… η άνοιξη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής