Το πρώτο μάθημα...

on .

Ξεκίνησαν δειλά - δειλά τα κόμματα, με τις εξορμήσεις των στελεχών τους στην επαρχία! (Σου… μυρίζει τίποτε Μήτσο; Ναι Θύμιο το… κοκορέτσι απέναντι και πως το λιγουρεύομαι!)
Για να βγαίνουν οι πολιτικοί απ’ το καβούκι τους και να πλησιάζουν τον κόσμο, αυτό κάτι λέει και ίσως ξεκινάει… η προθέρμανση, για τη μάχη του σταυρού!
Μα έχουμε ακόμη πολύ καιρό για τις εκλογές…
Μην είσαι τόσο σίγουρος, Μήτσο!
Στην Άνω Ραχούλα, ανηφόρισαν ήδη την περασμένη Κυριακή, δυο πολιτικοί, να φτιάξουν «κλίμα» για την επανεκλογή τους!
Ένας άντρας και μια γυναίκα, του ίδιου κόμματος, μαζί έκαναν την αρχή! (η… συμφιλίωση των δυο φύλων, εφαρμόζοντας το δόγμα Μπεκατώρου!)
Πήγαν λοιπόν στο καφενείο, που είχε αρκετό κόσμο. Μόλις είχε τελειώσει το μνημόσυνο του κοινοτάρχη, στο οποίο παρεβρέθηκαν… (τον κοινοτάρχη τον «πρόδωσε» η καρδιά του τον περασμένο μήνα, με τη μεγάλη παγωνιά!)
Ανέπτυξαν για λίγο το κυβερνητικό έργο και κυρίως αναφέρθηκαν σε αυτά που θα προτάξουν οι δυο τους… την επόμενη τετραετία, εφόσον φυσικά εκλεγούν!
Είναι βέβαια δύσκολη η εκλογή τους, γιατί στην ίδια εκλογική περιφέρεια, που έχει 3 έδρες, ακούστηκε πως θα πολιτευτούν και 2… λοιμωξιολόγοι! Επομένως αναμένεται ντέρμπι!
Η παράταξή μας είπαν, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά σας!
Κατσούφιασε ο Θύμιος και άρχισε τον… αντιπολιτευτικό του λόγο!
Εμείς εδώ τους είπε, δυσκολευόμαστε πολύ, εσείς δεν ξέρω αν… ζορίζεστε! Η όψη σας πάντως, δεν… επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο! Αναγνωρίζω πως και εσείς στη Βουλή, δίνετε «μάχες» παντός τύπου, αλλά και εμείς εδώ «δαγκώνουμε» τη γη, για να μπορέσουμε να ζήσουμε!
Τα πράγματα θα βελτιωθούν σύντομα, είπαν οι υποψήφιοι… Μη χάνετε την ελπίδα σας!
Και η αποστομωτική απάντηση του Θύμιου: Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας, γιατί θα τη βρείτε εσείς και θα μας… την ξαναπουλήσετε!
Έτσι στην Άνω Ραχούλα, οι συμπαθείς πολιτικοί μας, πήραν το πρώτο τους μάθημα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.