Το… κρυφτούλι!

on .

Όλα, σχεδόν, τα έχει πετύχει στη ζωή του ο άνθρωπος, Μήτσο μου. Τα επιτεύγματα, κυρίως στην επιστήμη, είναι τεράστια! - Συμφωνώ απολύτως Θύμιο μου, ο άνθρωπος πέτυχε πολλά! Μόνο αυτό δεν μπόρεσε, να σταματήσει το χρόνο… να κυλά!

- Αυτό είναι αλήθεια…
Πως περνάνε τα χρόνια, βρε Μήτσο, σαν νεράκι! Μεγαλώσαμε… Σαν προχτές θυμάμαι, που ετοιμάστηκες το 1974 να πολεμήσεις για το Κυπριακό, αλλά το καράβι σταμάτησε στην Κρήτη! Θυμάμαι που σε είχαν «επιστρατεύσει», ενώ είχες απολυθεί, δυο χρόνια πριν απ’ το Στρατό! Εμένα δε με επιστράτευσαν, γιατί είχα… πλατυποδία και ήμουν «βοηθητικός», στην κανονική μου θητεία!
- 22 χρονών τότε και τώρα είμαστε 70!
- Κι αυτή η επιστήμη Μήτσο, δεν μπόρεσε να βρει το φάρμακο της… μόνιμης νεότητας!
- Όμως αρκετοί… προσπάθησαν με διάφορα «κόλπα», να ξεγελάσουν τον ίδιο τους τον εαυτό!
- Μερικές κυρίες, αλλά… και κύριοι, κρύβουν την ταυτότητα, σε διάφορες συναλλαγές τους! (χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει…). Προσποιούνται πως την ξέχασαν και κρύβουν… το κάτι τις!
- Άλλοι… συνομήλικοί μας Θύμιο, δεν έχουν ούτε μία… άσπρη τρίχα στο κεφάλι! Εμείς, μόνο άσπρες… και λίγες! Αυτοί είναι… φρεσκοβαμμένοι και αγνώριστοι! Αυτός ο μπατζανάκης σου Μήτσο, παρότι είναι μεγαλύτερός σου 5 χρόνια, εν τούτοις δείχνει νεότατος!
- Ναι Θύμιο μου, αλλά τελευταία πέρασε… από ρεκτιφιέ! Έβαλε… το μαλλί του και έκανε τα δόντια του λευκά, πιο λευκά κι απ’ το χιόνι… της Βασιλίτσας!
- Μήτσο, η ζωή φεύγει για όλους, αλλά κάποιοι παίζουν μαζί της κρυφτούλι! Και πρώτος και καλύτερος ο μπατζανάκης… Και άστον να γίνει… καμιά νέα επιστράτευση, να τον καλέσουν επειδή… νεανίζει και να «δει το Χριστό φαντάρο»!
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.