Ήρθε κι έδεσε…

on .

 Άντε να δούμε, πότε επιτέλους θα ακούσουμε «καλά νέα»! Ο πανικός, ο φόβος, η κατάθλιψη, γέμισαν το 24ωρο του νεοέλληνα! Ακούει και βλέπει να συμβαίνουν σεισμοί, λιμοί, λοιμοί, καταποντισμοί και τελευταία του χιονιά η επιδρομή!
Ο κορωνοϊός, με τις συνεχόμενες παραλλαγές του, αφήνει παντού τις πληγές του!
Στην Αττική οδό, δόθηκαν μάχες επιβίωσης! Η Αθήνα ένα απέραντο παγοδρόμιο!
Και οι Δήμοι να ερίζουν, για το ποιος έχει την ευθύνη καθαρισμού του χιονιού, από το δεξιό και το αριστερό πεζοδρόμιο! (πάντα, αυτό το «αριστερός-δεξιός» ταλανίζει την Ελλάδα!)
Με αυτή την κατάσταση, «παγώνουν» όχι μόνο απ’ τη ΔΕΗ οι κάτοικοι, αλλά και από… τις τιμές των οπωροκηπευτικών που εκτοξεύονται! (Να φας… ένα αγγούρι και να το πληρώσεις 1,5 ευρώ, πάει πολύ!)
Η ακρίβεια ήρθε και έδεσε, με τη γενικότερη ανέχεια του Έλληνα! Ρίχνεται και απ’ την αντιπολίτευση, στην κυβέρνηση μομφή, αλλά αυτή την ώρα ο κόσμος νοιάζεται μόνο για τροφή!
Μέσα στη γενικότερη καταχνιά έρχονται και κάποια καλά νέα! Το χάπι της MERCK έρχεται να «χτυπήσει» τον κορωνοϊό! Να ανασάνει λιγάκι ο Έλληνας… Δύο χρόνια υπέφερε από την πανδημία. Δέκα χρόνια είχε στο σβέρκο του, τη Μέρκελ!
Ε, τώρα το χάπι της MERCK, θα φέρει κάποια ανακούφιση!
Και έτσι, θα φύγει από τους πολιτικούς, το μένος των πολιτών, για τα λάθη και τις παραλείψεις τους! Μέχρι… την επόμενη κακοκαιρία!
Το τελευταίο διάστημα, μόνο για τη μικρή φάλαινα, πήγαν καλά τα πράγματα! Για τους Έλληνες όχι! Η μικρή φάλαινα, σώθηκε από τους εθελοντές και καλώς έγινε! Γέμισε από αγάπη και θαλπωρή και πολύ σωστά έκανα οι ευαίσθητοι άνθρωποι!
Μακάρι και οι κυβερνήσεις στη χώρα μας, να έδειχναν στους δεινοπαθούντες Έλληνες, την ίδια θαλπωρή και αγάπη που έδειξαν οι εθελοντές, προς… το πονεμένο θηλαστικό!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.