Δύο καταστροφικές πολιτικές για τη χώρα...

on .

 Δύο καταστροφικές, για να μην τις χαρακτηρίσω εγκληματικές, πολιτικές για τη χώρα εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να εφαρμόζει με εντατικότερο ρυθμό η τωρινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή μάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πολιτική της δήθεν «πράσινης» ενέργειας και, πιο συγκεκριμένα, η σχετική με τις ανεμογεννήτριες, οι οποίες προκαλούν ανεπανόρθωτη αλλοίωση και ουσιαστική καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος, αφ’ ενός, και η πολιτική της έναντι των παράνομων μεταναστών που προωθήθηκαν και εξακολουθούν να προωθούνται από την Τουρκία στη χώρα μας κυρίως από το 2015 και εξής, αφ’ ετέρου.
Αναφορικά με το περιβάλλον, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών κυρίως και λιγότερο των τοπικών αρχών, δήμων και περιφερειών, τις οποίες αντιδράσεις τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο λεγόμενος υπουργός και υφυπουργός «περιβάλλοντος» γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την περιφρόνησή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη λαϊκή κυριαρχία, συνεχίζεται η εγκατάσταση στις κορυφές των βουνών μας των τερατουργημάτων των ανεμογεννητριών!
Πρόσφατα, παραμονές Χριστουγέννων, μετά το κλείσιμο της Βουλής, συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση με απόφαση του υφυπουργού περιβάλλοντος (ΦΕΚ 23/12/21 αρ.φ. 6191 τεύχος Δ΄), προφανώς κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, κατήργησε τους φορείς διαχειρίσεως οκτώ σημαντικών εθνικών δρυμών και πάρκων (της Πάρνηθος, Σχινιά – Μαραθώνα - Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής, Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης - Σουφλίου, Βόρειας Πίνδου, Τζουμέρκων – Αγράφων - κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων, ακόμα και του εθνικού δρυμού του Ολύμπου), μεταφέροντας, όπως φαίνεται, τη διαχείρισή τους στην κεντρική εξουσία, στην κυβέρνηση.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: για ποιο λόγο; Μήπως για να παρακάμψει τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων και των πολιτών στους σχεδιασμούς της για την «αξιοποίησή» τους, όπως την εννοεί η κυβέρνηση; Για να λαμβάνονται οι αποφάσεις από την κεντρική εξουσία ερήμην των πολιτών και των τοπικών φορέων; Ίδωμεν!
Ακούσαμε πρόσφατα και τη δήλωση του πρωθυπουργού για τη κήρυξη πέντε-έξι υψηλών βουνών ως «απάτητων», με την υπόσχεση ότι δε θα επιτραπεί σε αυτά η διάνοιξη δρόμων και η τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Αλλοίμονο, αν έφταναν μέχρι εκεί! Δηλαδή στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον Όλυμπο! Ή στα Λευκά Όρη! Οπωσδήποτε θετικό είναι αυτό. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι εξετάζεται η ένταξη σε αυτή την κατηγορία και κάποιων άλλων βουνών. Και αυτό θετικό.
Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό γίνεται εκ του πονηρού. Μήπως αυτό σημαίνει και κάτι άλλο: ότι δηλαδή ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, βουνά και νησιά και νησίδες και βραχονησίδες, δε θα προστατεύονται επαρκώς και θα είναι στη διάθεση των κερδοσκόπων, ιδιαίτερα όσων εταιριών ασχολούνται με τις ανεμογεννήτριες;
Έχει αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να γεμίσει την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες και να ξεπουλήσει τις ανεμογεννήτριες των Ευρωπαίων κατασκευαστών, Γερμανών και άλλων, και την οριστική αλλοίωση του αναγλύφου των βουνών και γενικώτερα την ασύγγνωστη καταστροφή του φυσικού κάλλους της χώρας μας, το οποίο διαμορφώθηκε με την πάροδο εκατομμυρίων ετών; Και αυτό παρά τις έγκυρες μελέτες των ειδικών που υποστηρίζουν, αφ’ ενός, την χαμηλή παραγωγικότητα ενέργειας και, αφ’ ετέρου, τον χρονικό περιορισμό της λειτουργίας τους που καθορίζεται περίπου στα είκοσι έτη;
Αναλογίζεται η κυβέρνηση τι θα γίνει μετά; Όλους αυτούς τους όγκους μπετόν και σιδήρου στις κορφές των βουνών μας ποιος θα μπορέσει και με ποιο κόστος να τις μετακινήσει; Και δεν είναι μόνο η αισθητική αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας που είναι, μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους, ένας πολύτιμος θησαυρός που ελκύει εκατομμύρια ξένους επισκέπτες.
Και κάτι άλλο ακόμα: βιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει οξύτατο πρόβλημα, τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες χώρες, όπως στα Σκόπια, αλλά και στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να λειτουργούν τέτοιες μονάδες. Έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, ας αναθεωρήσει την πολιτική του, ώστε να παραχθεί φθηνότερη ενέργεια για τους καταναλωτές. Τα όποια επιδόματα δεν λύνουν το πρόβλημα, είναι σπατάλη χρημάτων.

Η δεύτερη, ίσως ακόμα πιο καταστροφική και εγκληματική πολιτική είναι σχετική με τους παράνομους μετανάστες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και η συνοδοιπόρος ΠτΔ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έχουν δηλώσει ότι θεωρούν ως λύση του δημογραφικού προβλήματος την έλευση και την μόνιμη εγκατάσταση και ένταξη των εκατοντάδων χιλιάδων ισλαμιστών λαθρομεταναστών στη χώρα μας! Δηλαδή, ουσιαστικά την υποκατάσταση του γένους των Ελλήνων με τους παράνομους μετανάστες!
Και όσον αφορά την αριστερά, δεν εκπλήσσεται κανείς, μια και η διεθνιστική ιδεοληψία τους είναι γνωστή. Αυτοί εξάλλου άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στη λαθρομετανάστευση και είναι σίγουρο ότι θα κάνουν το ίδιο, αν και όταν επανέλθουν στην εξουσία. Η Νέα Δημοκρατία όμως; Για την οποία οι ψηφοφόροι της πίστευαν ότι εμπνέεται από πατριωτικά ιδεώδη; Ή μήπως πίστεψαν σε κάτι που αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων φενάκη;
Μπορεί η κυβέρνηση να μας απαντήσει με κάθε δυνατή ακρίβεια στο ερώτημα που επανειλημμένα έχουμε υποβάλει: πόσοι νόμιμοι και πόσοι παράνομοι μετανάστες βρίσκονται στη χώρα μας; Και από ποιες χώρες; Κάποιοι, όπως π.χ. ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, τους υπολογίζουν σε τέσσερα εκατομμύρια! Ελήφθη πρόνοια στην πρόσφατη απογραφή, για να εξακριβωθεί ο αριθμός και η προέλευσή τους;
Να προσθέσω ακόμα ότι όλοι αυτοί, πρώτο, έφεραν μαζί τους σοβαρές αρρώστιες που είχαν εξαλειφθεί στον τόπο μας, δεύτερο, έχοντας εντελώς διαφορετικά ήθη και νοοτροπία έχουν συντελέσει στην αύξηση της εγκληματικότητας, τρίτο, είναι οικονομικά μια συνεχής αιμορραγία. Πάνω από 1.090,000.οοο δαπανήθηκαν από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών για τις δομές των παράνομων μεταναστών.
Κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια από το δημόσιο χρήμα που μοιράζεται στους δήμους και στις ΜΚΟ και ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν ή, αν υπάρχουν, είναι χαλαρές, για τα μάτια, όπως λέει ο λαός, αντιδράσεις από τους τοπικούς άρχοντες. Όλα αυτά τα χρήματα από μια χώρα που είναι χρεοκοπημένη και η πλειοψηφία των πολιτών της ζει στη φτώχεια ή στα όρια της φτώχειας.
Ο πολιτικός, ο οποίος χαρακτηρίζεται από πολιτική μυωπία, ο οποίος δε βλέπει και δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο υβριδικός πόλεμος εντάσσεται στην πολιτική της νέο-οθωμανικής Τουρκίας για άλωση της Ελλάδος εκ των έσω ή ο οποίος τον βλέπει μεν, αλλά είναι, όπως έλεγε ο μέγας και μοναδικός πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας «ευήκοος των ξένων», ή ακόμα χειρότερα είναι εθνομηδενιστής, είναι ακατάλληλος να κυβερνά ή να αντιπροσωπεύει τον Ελληνικό λαό. Και αυτό επειδή, για να συμπληρώσουμε τη γνωστή φράση του Καποδίστρια, «ο ευήκοος των ξένων είναι προδότης».
Διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής επαναστάσεως, αυτά είναι τα διδάγματα που άντλησαν οι πολιτικοί μας; Αυτός είναι ο σεβασμός και η απόδοση τιμών στους αγωνιστές που έχυσαν το αίμα τους για να απαλλαγούν από την οθωμανική δουλεία; Αυτός είναι ο σεβασμός στο εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε με την πάροδο εκατομμυρίων ετών;
Έχουν γεμίσει την Ελλάδα, και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, με δεκάδες δήθεν «δομές φιλοξενίας», ενώ πρόκειται στην πραγματικότητα για δομές μόνιμης εγκατάστασης. Δεν έχει μείνει περιοχή της χώρας μας, δεν έχει μείνει πόλη ή κωμόπολη, ακόμα και ιστορικοί τόποι, όπως το Μεσολόγγι και η Τρίπολη, που να μην έχουν φυτέψει τέτοιες «δομές», δηλαδή χωριά και κωμοπόλεις ισλαμιστών παράνομων μεταναστών. Όσο για την Αθήνα και τον Πειραιά, ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία, έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες! Όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει όργανα της νέο-οθωμανικής Τουρκίας, οι οποίοι σε μια τυχόν σύρραξη θα ξεσηκωθούν και θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας.
Ακόμα χειρότερα –και εντελώς ανεξήγητα– έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση «υπερδομές» παράνομων μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω, αλλά ακόμα και στον Έβρο! Αν όλοι αυτοί, σε μια σύγκρουση με την Τουρκία, εξεγερθούν, πώς θα μπορέσει ο ελληνικός στρατός να προστατεύσει αυτά τα νησιά από τις επιβουλές και τις κατακτητικές ορέξεις της Τουρκίας;
Ίσως θα πρέπει να πούμε, για άλλη μια φορά, ΖΗΤΕΊΤΑΙ ΕΛΠΙΣ! Ζητείται ΕΛΛΗΝ ηγέτης, ο οποίος δε θα είναι εθελόδουλος και ξενόδουλος, που θα σεβαστεί τον πολιτισμό και την ταυτότητα αυτού του έθνους, ηγέτης που θα αγαπήσει πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες του την ΕΛΛΑΔΑ, ο οποίος θα νοιώσει το μεγαλείο της και θα την υπηρετήσει σύμφωνα με τις πατροπαράδοτες παραδόσεις και ιδεώδη. Διαφυλάσσοντας ως κόρην οφθαλμού τόσο την Ελληνική ταυτότητα όσο και το απαράμιλλο κάλλος του φυσικού περιβάλλοντος.