Φυσικό Αέριο: Συνέχεια χωρίς αποτέλεσμα…

on .

 Στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ιωαννιτών στις 29-07-2020, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σχετικά με το Φυσικό Αέριο (φ.α.), σημειώνοντας ότι ήδη έχει αποστείλει «υπόμνημα σε όλους τους Δήμους της Ηπείρου, φορείς και Πανεπιστήμιο προκειμένου να συνυπογραφεί και σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο, είναι επιτακτική ανάγκη η τροφοδοσία της Ηπείρου με φ.α. και οι ανακοινώσεις της ΔΕΔΑ για την κατασκευή δικτύου ως το 2024»!
Περίμενα κάτι παραπάνω και από τον δήμαρχο! Αλλά η αφωνία της αντιπολίτευσης, με εξέπληξε σφόδρα! Για την αντι-

πολίτευση είναι σημαντικότερο έργο ο δρόμος Γιάννενα –Κακαβιά από το Φυσικό Αέριο;
Με την συνυπογραφή του υπομνήματος από όλους τους δημάρχους της Ηπείρου και την αποστολή στο Υπουργείο, αλήθεια τι έχουμε να περιμένουμε;
Αν και πότε θα έχουμε, χρόνια και χρόνια τώρα, την συνηθισμένη απάντηση;
Η απάντηση στον άθλιο προγραμματισμό της ΔΕΣΦΑ, θα έπρεπε να είναι:
-Άμεση κινητοποίηση και κάλεσμα για συζήτηση του μέγα αυτού θέματος από τον Περιφερειάρχη, επειδή αφορά όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, ψηφοφορία και λήψη αποφάσεων χωρίς καμία χρονοτριβή.
-Όχι επιτροπές που πάνε στις καλένδες.
-Όλοι μαζί, Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο και απαίτηση ν’ αλλάξει ο προγραμματισμός της ΔΕΣΦΑ και να οριστικοποιηθεί η σύνδεση με τον Εθνικό αγωγό Φυσικού Αερίου της Ηπείρου.
Όσον αφορά την κατασκευή δικτύου φ.α. πόλης, αυτό είναι στάχτη στα μάτια, αστείο για δίκτυο σύνδεσης 1.900 καταναλωτών στα Γιάννενα, λιγότεροι στις άλλες πόλεις της Ηπείρου και μάλιστα εφοδιασμό με βυτιοφόρα!
Έλεος!
Το κόστος του υγροποιημένου αερίου είναι περίπου 40% ακριβότερο από το φ.α. των αγωγών!
Ποιος θα το πληρώσει;
Εάν δεν μπορούν ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι της Ηπείρου, μια είναι η λύση! Να καλέσουν τον λαό σε Γενικές Συνελεύσεις, να εξηγήσουν το γιατί και μετά ο κυρίαρχος λαός-που όλοι κόπτονται, να αποφασίσει ψηφίζοντας και παίρνοντας αποφάσεις για την τύχη του Φυσικού Αερίου και το μέλλον του!
Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, έτσι δεν ομολογούμε όλοι!
Δεν μπορεί να μένει έξω από το Φυσικό Αέριο η Ήπειρος, η πιο φτωχή περιφέρεια της χώρας!
Στην Θεσσαλία, γιατί ο περιφερειάρχης τους εκεί κάλεσε όλους τους δημάρχους και πέτυχαν και έχουν Φυσικό Αέριο, εδώ και 15 χρόνια; Στην Θεσσαλία υπήρξε μεγάλη η ώθηση στην ανάπτυξη λόγω της σύνδεσης με τον Εθνικό αγωγό φ.α. Εκτός από την ανάπτυξη υπάρχει και το ανθρώπινο, να μην καίγονται οι άνθρωποι και δη οι ηλικιωμένοι από τα μαγκάλια και τις σόμπες, θέλοντας να ζεσταθούν!
Πιο έξυπνοι, ποιο ικανοί είναι αυτοί;
***
Κύριοι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, παρατάξεις, έχετε μέγα χρέος να ενεργήσετε, ώστε να συνδεθεί η Ήπειρος με τον Εθνικό αγωγό φ.α. και να ενημερώσετε ειλικρινά και σωστά τον λαό της Ηπείρου!
Είναι απαίτηση, όταν είναι φτωχοποιημένο το 70% των Ελλήνων!