ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Να χυθεί άπλετο φως προς όλες τις πλευρές!

on .

Μια τυχαία συνάντηση χθες στο καφενείο των Δικαστηρίων του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου με τον εκδότη του «Π.Λ.» Ι. Κουτσολιόντο –όπου παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος Ν. Γκόντας και ο δημοσιογράφος Γιώργος Γιαννάκης– από κάποιους αυθαίρετα ερμηνεύτηκε πως δήθεν οι δυο πλευρές τα «βρήκαν»! Μάλιστα για να το… επιβεβαιώσουν ανέβασαν στο Facebook σχετική φωτό από την συνάντηση, βγάζοντας εντελώς αβάσιμα συμπεράσματα.
Όμως και μετά από αυτή την τυχαία συνάντηση φάνηκε, για ακόμη μια φορά, ότι για θρησκευτικά θέματα και κυρίως για την υπόθεση των κλεμμένων εικόνων, οι διαφορές απόψεων μεταξύ Μητροπολίτη και «Π.Λ.» ήταν και παραμένουν αγεφύρωτες. Εξάλλου αυτό αποδείχτηκε και κατά τον εκτενή δημόσιο διάλογο που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες μεταξύ του Μητροπολίτη και της εφημερίδας.
Μακάρι ο Σεβασμιώτατος να αναθεωρούσε κάποιες από τις απόψεις του και να υπήρχε έστω και μερική προσέγγιση θέσεων. Θα ήταν… ευχή Θεού για όλους και πρωτίστως για το χριστεπώνυμο πλήρωμα των Ιωαννίνων, που καθημερινά βομβαρδίζεται από… «πράματα και θάματα» για κάποιους κληρικούς και που, δικαιολογημένα, αδυνατεί να τα πιστέψει!..

* * *
Ο «Πρωινός Λόγος» θα συνεχίσει ασυμβίβαστος τον αγώνα του με στόχο, μέσα από τις στήλες του, να φωτιστούν όλες οι πτυχές πολύ σοβαρών θρησκευτικών υποθέσεων που πολλές από αυτές, όπως αυτή των κλεμμένων εικόνων, προκαλούν θλίψη και αγανάκτηση σ’ όλους τους πιστούς και όχι μόνο…