Ο Μητροπολίτης και τα καθήκοντά του...

on .

ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσα η αντιπαράθεση απόψεων μεταξύ του «Πρωινού Λόγου» και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, κατά την εβδομάδα που πέρασε. Όχι πως γίναμε σοφότεροι από όσα έγραφε ο Μητροπολίτης, αλλά σίγουρα ήταν μιά συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο.
ΟΜΩΣ, για να μην έχει εφαρμογή το «απορία ψάλτου βήξ», θα ήταν χρήσιμο να διευκρινισθεί: όταν τον κάλεσε η εφημερίδα «να περιορισθεί στα καθήκοντά του», σε ποιά από όλα εκείνος εννόησε; Διότι, κρίνοντας από όσα δημοσιοποιούνται, έχει πολλά, που ασφαλώς και συζητούνται ευρέως.
ΔΕΝ είναι δηλαδή μόνο τα ιερατικά του καθήκοντα. Αλλά και εκείνα που απορρέουν από την εμπλοκή του σε εμπορικές - επιχειρηματικές δραστηριότητες: Η εκτροφή χιλίων και πλέον γιδιών στα καταπατημένα (;) κτήματα της Σχολής Βελλάς, με παράλληλη αξιοποίηση και εμπορία των γαλακτοκομικών προϊόντων.
ΑΚΟΜΗ, οι μετά εκπληκτικού ζήλου επιχειρηματικές του επιδόσεις στον τομέα της ανακύκλωσης και η εναγώνια προσπάθεια κατάρριψης των ρεκόρ Γκίνες. Οι περαιτέρω δράσεις της Ανώνυμης Εταιρίας «Μητρόπολη Αναπτυξιακή», διά της οποίας προφανώς και θα επιδιώκεται ο προσπορισμός ακόμη περισσοτέρων κερδών. Γι’ αυτό λοιπόν και το αρχικό ερώτημα, σε ποιά από όλα τα καθήκοντα να περιορισθεί ο ρέκτης Μητροπολίτης...