Ο Κ. Τασούλας κοσμεί με την παρουσία του την ελληνική Βουλή…

on .

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στην πρόσφατη εμπνευσμένη ομιλία του στη Βουλή, όπου κήρυξε την έναρξη εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», αναφέρει: «Τώρα που γίναμε αυτό που θαυμάζαμε, πόσοι άραγε θαυμάζουν αυτό που γίναμε; Στο χέρι μας είναι να το επιτύχουμε».
Είναι λόγια ενός καλλιεργημένου ανθρώπου που έχει το «γνώθι σ’ αυτόν» και δίκαια ο Πρωθυπουργός του εμπιστεύτηκε, όχι μόνο μια θέση υπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά του Προέδρου της Βουλής που είναι ο θεμέλιος λίθος του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.
Και ο Κώστας Τασούλας στην μέχρι τούδε πορεία του στα κοινά, απέδειξε περίτρανα ότι σέβεται τη Δημοκρατία και δεν διακατέχεται από εμπάθειες, άλλωστε το τονίζει στο λόγο του, λέγοντας πως «η αντιπαράθεση αντιπάλων στεριώνει τη Δημοκρατία, η σύγκρουση εχθρών μέσα στο χώρο της είναι η αρχή του τέλους». (Δ.ΤΣΑΤΣΟΥ).
Και δεν ήταν σχήμα λόγου η απάντηση που έδωσε στον Αλ. Τσίπρα, διαφυλάττοντας έτσι το κύρος του θεσμικού ρόλου του Προέδρου της Βουλής που κατέχει. Κι όλα αυτά μέσα σε τέσσερις μήνες λειτουργίας.
Με την πολιτεία του αυτή, μας δίνει το στίγμα του τι θα επακολουθήσει σχετικά με τη λειτουργία της Βουλής που τα τελευταία χρόνια είχε απωλέσει τον θεσμικό της ρόλο.
Τέτοιοι κοινοβουλευτικοί άνδρες, όπως ο Κ. Τασούλας, κοσμούν το Κοινοβούλιο και διαφυλάττουν την Δημοκρατία μας.