Τετραπλό… μπάι πας!

on .

Μη θορυβείστε! Όλοι οι δικοί σας άνθρωποι χαίρουν άκρας υγείας. Αυτό το τετραπλό μπάι πας, έμελλε να το πάθει η πολιτική ζωή της χώρας!
Τρεις, ίσως και τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις την ίδια μέρα ετοιμάζει η κυβέρνηση το 2019, με πρόσχημα το μικρό οικονομικό κόστος για τον Έλληνα! (Από βάρη η καμπούρα του Έλληνα, να… φάνε και οι κότες!).
Μαζί λοιπόν, δημοτικές εκλογές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και ίσως… εθνικές!
Μερικοί μιλούν για… επιμερισμό αγανάκτησης των Ελλήνων ψηφοφόρων.
Σου λένε, οι… ειδικοί:
- Άσε τον Έλληνα, να… εκτονωθεί στο πρώτο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, να φύγει ο πολύς θυμός… Ποιος νοιάζεται αν θα είναι ο… Ζαγοράκης ή κάποιος άλλος ευρωβουλευτής; Το 10χίλιαρο των… Βρυξελλών δεν μπαίνει στην τσέπη του λαού!
- Ας βγάλει ο κόσμος… τη χολή του και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κι ας μείνει λιγότερη… οργή για τις εθνικές! (Υπάρχουν κάτι… εκλογομάγειροι, τύφλα νάχει… ο Μποτρίνι!).
Πάντως, με αυτό το πλήθος των εκλογών, δεν αποκλείεται του χρόνου να γίνει του Κουτρούλη ο γάμος!
Ο κόσμος, καθώς είναι θυμωμένος από σχεδόν μια δεκαετία προβλημάτων και ανέχειας, να μη δείχνει τη δέουσα προσοχή στις διαδικασίες της ψηφοφορίας. Οι εφορευτικές επιτροπές θα έχουν τεράστιο όγκο δουλειάς και ευθύνης! Να μην υπάρξουν μπερδέματα…
Αν ο γέρος και η γριά… μπερδέψουν τα ψηφοδέλτια, που έχουν στον κόρφο, τότε θα γίνει το «έλα να δεις…».
Φανταστείτε να βγουν τα αποτελέσματα και να έχουμε:
- Αλέξης Τσίπρας: Αντί για υποψήφιος πρωθυπουργός… πρώτος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αρταίων! (Και να δεχτεί τα… ειλικρινή συγχαρητήρια της κ. Μέρκελ!).
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Περιφερειάρχης… Δυτικής Ελλάδας, κερδίζοντας με διαφορά στήθους τον σημερινό κ. Κατσιφάρα!
- Η κ. Φώφη Γεννηματά, πρωθυπουργός της χώρας! (Πού είσαι… Ανδρέα να τους δεις! Ε, είπαμε να κάνουμε χιούμορ, αλλά όχι και τόσο χοντρό!).
- Αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ο Αλέκος Καχριμάνης να εκλέγεται… ευρωβουλευτής, με… εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, ενώ ο… Ζαγοράκης, πήρε μόνο τη δική του και σκέφτεται να… ξαναγυρίσει στα γήπεδα!

Υ.Γ.: Όλα αυτά είναι υποθετικά σενάρια, αλλά καμμιά φορά ο λαός μπερδεύεται και δύσκολα ξεμπερδεύει… Πάρτε για παράδειγμα το… μπέρδεμα του ελληνικού λαού με την Τρόικα! Παλεύει, παλεύει επί 8 χρόνια κι ακόμη να ξεμπλέξει!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.