Από το σαλόνι στο αλώνι!

on .

Είναι να θαυμάζει κανείς τον πολιτικό κυνισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου κάθε φορά που αναγκάζεται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα του συνεταίρου τους. Γι’ αυτό και του αναγνωρίζουμε ως χάρισμα να μπορεί να λέει χωρίς φραγμό την ωμή αλήθεια, μη διστάζοντας να περιφρονεί κάθε κανόνα ορθής πολιτικής συμπεριφοράς και της λογικής, κι ας απευθύνεται προς όλους τους πολίτες και όχι προς τους οπαδούς του.
Γράφω αυτά, καθώς χωρίς ίχνος ντροπής για πολλοστή φορά δικαιολόγησε τα ταξίδια αναψυχής του Καμμένου σε πριγκιπάτο, την ώρα που οι Έλληνες αγκομαχούν και η χώρα στενάζει κάτω από τα βάρη της λιτότητας και τα προστάγματα των δανειστών.
Ο κ. Τζανακόπουλος για να αντικρούσει τα βέλη της Αντιπολίτευσης για τον προκλητικό τρόπο ζωής του συγκυβερνήτη είπε: «Ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει από το σαλόνι στο αλώνι»! Άρα είναι σαν να τον προτρέπει να συνεχίσει τη ζωάρα του μέσα στη χλιδή, στα λονδρέζικα καζίνα, σε σκι στην Κουρσεβέλ (πού είναι;), στο παλάτι των Μονεγάσκων (πού βρίσκεται;) και όπου δεν μπορεί να βρεθεί ο Έλληνας ούτε στο όνειρο, ούτε κατά φαντασίαν.
Μάλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθαγιάζει τον Υπουργό Άμυνας και ταυτόχρονα προσπαθεί να ντύσει ιδεολογικά την κατοχή και την χρήση του πλούτου. Δηλαδή τώρα οι «Αριστεροί», καθώς έχουν την κυβέρνηση, αναθεωρούν το μαρξιστικό δόγμα της ταξικής σύγκρουσης και υποστηρίζουν ότι ο πλούτος και η χλιδάτη διαβίωση δεν εμποδίζουν τους αριστερούς Υπουργούς να εφαρμόσουν κοινωνική πολιτική για τους φτωχούς και παρακατιανούς.
Πού είστε Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, να δείτε τους κληρονόμους των ιδεών σας πόσο πιστά εφαρμόζουν στο κυβερνητικό τους έργο τα παραγγέλματά σας!
Βέβαια δεν είναι μόνο ο Καμμένος χορτασμένος με πλούτη, καθότι πολλοί Υπουργοί «αριστεροί» είναι εκατομμυριούχοι. Αλλά η ηρωποίηση του συναρχηγού αποτελεί πρόκληση για μια κοινωνία που υποφέρει και διαλύεται από μέρα σε μέρα με τα βάβραβα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Και το αποκορύφωμα του παραλογισμού είναι που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει ότι ο Καμμένος μπορεί άνετα να προσαρμοστεί στο αλώνι από το σαλόνι!
Μάλλον έχει μεγαλώσει και αυτός στα σαλόνια και γνωρίζει τα αλώνια μέσα από τα παραμύθια που του διάβαζε η γιαγιά του. Τι άραγε να εννοεί; Μήπως ότι είναι απλό από παλάτι να βρεθεί σε καλύβα ή από το ελικόπτερο στο γαϊδουράκι;
Γι’ αυτό και πρέπει να τους πούμε ότι το αλώνι για τον αγρότη και για τον άνθρωπο του μόχθου σημαίνει αγώνας, λιοπύρι, ιδρώτας και αγκομαχητό για τον επιούσιο. Και το αλώνισμα δείχνει άνθρωπο με υπομονή, με αξιοπρέπεια και με μέτρο στις πράξεις του.
Άρα πρόκειται για λαϊκισμό που συνηθίζουν οι κυβερνητικοί, γιατί ακόμα πιστεύουν ότι ο κόσμος τους πιστεύει και παραμυθιάζεται από τα ψεύτικα αφηγήματά τους. Ξεχνάνε τη σοφία του λαού, που όταν καταλαβαίνουν τις απάτες και τις «αυταπάτες» λένε: μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρίτη του νοικοκύρη.
Ίσως ο κ. Τσίπρας, ο Καμμένος και η παρέα τους να πιστεύουν ακόμα το παπικό αξίωμα (σε παράφραση) που λέει: Extra SYRIZA nulla salus (= έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ καμμιά σωτηρία).

ΧΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ