Εκλογές και… ακυβερνησία!

on .

Χαμός γίνεται τελευταία με την προφανή προσπάθεια του κ. Σκουρλέτη να… διεμβολίσει την συσπείρωση της αντιπολίτευσης στο θέμα των πρόωρων εκλογών και την αναγκαιότητα της αποδρομής αυτής της καταστροφικής Κυβέρνησης.
Ως λευκή… παρθένος γυρίζει την Ελλάδα για να πείσει τους Περιφερειακούς Δημοτικούς Άρχοντες, τόσο για την Απλή Αναλογική, που ήδη έχει ψηφιστεί για τις γενικές εκλογές, αλλά συναντά την καθολική σχεδόν αντίδραση των προαναφερθέντων για τις Δημοτικές, όσο και για μία «προσθήκη» στον εκλογικό νόμο, για να ψηφιστεί με ενισχυμένη πλειοψηφία στη Βουλή και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Την διαίρεση δηλαδή της τερατώδους εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθηνών με την οποία κέρδισε και τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν ήταν, λέει, ώριμη… η ιδέα όταν κατάφερε να ψηφίσει την Απλή Αναλογική, που θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές!
Αποφεύγει βέβαια επιμελώς να αναφέρει ότι, πέραν της Β’ Αθηνών, χρειάζονται τακτοποίηση και η Α’ Αθηνών, το υπόλοιπο Αττικής και η Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης και λέει μόνο ότι αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ψήφο των ομογενών, ακόμα και αυτών που εκπατρίστηκαν πρόσφατα, λόγω ανεργίας, περικοπών μισθών, αναξιοκρατίας κ.λπ. είναι… άσχετα!
«Όμφακες εισίν», σύμφωνα με τον μύθο της «πονηρής αλεπούς» για τα «σταφύλια»! Μόνο η διαίρεση της Β’ Αθηνών και εκείνο το καταραμένο μπόνους των 50 εδρών που έκανε βουλευτές κάποιους άσχετους, οι οποίοι διορίζουν σε προσοδοφόρες αλλά τελείως άσχετες γι’ αυτούς, καίριες όμως, θέσεις του Δημοσίου και το οποίο μπόνους τώρα «κινδυνεύει» να δώσει αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή έστω συγκυβέρνηση με σώφρονες πολιτικούς, οι οποίοι θα αναστήσουν την Ελλάδα! Αυτά προσπαθεί με τις περιοδείες του ο κ. Σκουρλέτης να μας πείσει, ξεχνώντας βέβαια τους «γκαρδιακούς» του φίλους, τον Λαφαζάνη και την Ζωή, με τους «άλλους» συντρόφους, με τους οποίους τίναζαν στον αέρα κάθε δημιουργική επένδυση που είχε απομείνει στην Ελλάδα.
Τώρα ετοιμάζονται να πουλήσουν την ΔΕΗ με τρόπο… πανικόβλητο, στο μπιρ παρά που λένε και όχι οργανωμένα, νοικοκυρεμένα και με συμφέρον, όπως σχεδίαζαν οι… προηγούμενοι. Το ίδιο έγινε με τους Σιδηροδρόμους για τους οποίους, όταν οι προηγούμενοι τους πουλούσαν με τριακόσια εκατομμύρια ο κ. Σταθάκης ορύονταν για ξεπούλημα και όταν ο ίδιος -τι τύχη;- τους πούλησε με σαράντα πέντε εκατομμύρια… δεν κουνήθηκε ρουθούνι! Σημεία των καιρών!
Γυρνάει, λοιπόν, ο κ. Σκουρλέτης για να πείσει τους Δημοτικούς Άρχοντες για την ακυβερνησία της απλής αναλογικής και του… «Κλεισθένη» και συναντάει «πόρτα» σχεδόν παντού. Άκουσα προχθές σε ξένα πάνελ τοπικού καναλιού έναν, τον οποίο θεωρούσα σοβαρό άνθρωπο, που έλεγε: Αν εξασφαλιστούν οι «ασφαλιστικές δικλείδες» με τις οποίες θα μπορεί να κυβερνά ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε είναι καλή η απλή αναλογική! Δεν μπόρεσε όμως να πει ούτε ποιες είναι αυτές οι «ασφαλιστικές δικλείδες», ούτε πώς μπορεί να… εξασφαλιστούν δημοκρατικά.
Αλήθεια είμαστε σοβαροί; Οι ασφαλιστικές δικλείδες εξασφαλίζονται με το εκλογικό σύστημα προεκλογικά και αυτό το σύστημα δεν είναι η απλή αναλογική! Κάτι ξέρουν και οι σοβαροί νομοθέτες. Ας τους αφήσουμε να νομοθετήσουν.