Οφείλουμε να είμαστε παρούσες και παρόντες!

on .

Πάντα ήμουν της άποψης ότι η προσέλευση στις κάλπες απαιτεί σωστή προετοιμασία και σκέψη εκ μέρους του ψηφοφόρου.  
Εν όψει λοιπόν των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ,  οφείλω δημοσίως να διατυπώσω ορισμένες σκέψεις.  
Υπενθυμίζω ότι η ΝΔ είναι η Παράταξη που έκλεισε τις πολιτικές πληγές του ταραχώδους παρελθόντος και επέβαλε την ισονομία και την ισοπολιτεία.  
Σε μία ανάλογη ταραχώδη περίοδο ζούμε και τώρα. Και πάλι η ΝΔ καλείται να παίξει το ρόλο του θεραπευτή. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει αυτή η μεγάλη πολιτική οικογένεια να ενωθεί και πάλι. Κι αυτό θα το πετύχουμε με την ανανέωση της κάρτας μέλους και την συμμετοχή σε κάθε δράση της παράταξης.
Η δική μας συνεισφορά στην εθνική προσπάθεια της ΝΔ να ξαναφέρει την Πατρίδα στη θέση που αξίζει να βρίσκεται, ξεκινάει από τις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου.
Δεν αρκεί να μένουμε μακριά και να ασκούμε κριτική για τους πάντες και τα πάντα. Η αποχή και η αποστασιοποίηση δεν μας ταιριάζει.
Οφείλουμε να γίνουμε ενεργά μέλη και συνδιαμορφωτές της φωνής και του παρεμβατικού πλαισίου της παράταξής μας. Τον πρώτο ρόλο στις τοπικές μας κοινωνίες για την διάδοση των ιδεών της παράταξής μας, θα πρέπει να τον παίξουμε εμείς. Να είμαστε παρούσες και παρόντες σήμερα και αύριο.      
Οι εσωκομματικές εκλογές μπορούν και πρέπει να στείλουν μήνυμα συσπείρωσης της ΝΔ στην κοινωνία. Αυτό είναι το πρώτο μας αλλά ουσιαστικό βήμα για την αυριανή διεκδίκηση της κυβέρνησης.
Οφείλουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της παράταξής μας. Με τη στάση μας να δείξουμε την ετοιμότητά μας και την αγωνιστικότητά μας για όλα όσα απαιτεί η κοινωνία από εμάς. Κι αυτό πρέπει να το δείξουμε όλοι ανεξάρτητα από το εάν βρισκόμαστε σε θέση ευθύνης ή όχι.
***
Οι εσωκομματικές εκλογές μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό δείγμα ότι είμαστε έτοιμοι μέσα από την συνεννόησή μας, τη συνεργασία μας, τον ενωτικό μας και παράλληλα ουσιαστικό μας λόγο, να χτίσουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλης της κεντρικής διοίκησης. Αυτός δεν είναι άλλωστε ο λόγος που έχουμε επιλέξει να εργαστούμε σε αυτό τον πολιτικό χώρο;

ΕΛΕΝΑ ΚΟΝΙΔΑΡΗ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ