Χωρίς Υπαγόρευση

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αγόρης on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Εύκολα καταρρέει…

Δύσκολα χτίζεται ένα οικοδόμημα με τόσες δομές σ’ όλη τη χώρα όπως η «Κιβωτός του Κόσμου», εύκολα όμως καταρρέει όταν βγαίνουν στο φως… άπλυτα, τα οποία όμως κανείς ακόμα δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσα και τι είδους είναι.

Να ευσταθούν;

Εδώ ισχύει το ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι σήμερα να ρίχνουμε το… ανάθεμα αν πρώτα δεν αποφανθεί η δικαιοσύνη  πόσο ευσταθούν όλες αυτές οι κατηγορίες κατά του πατρός Αντώνιου και των συνεργατών του που έχουν εκλάβει τις τελευταίες ημέρες μορφή χιονοστιβάδας. 

Έκαναν έργο…

Η «Κιβωτός» από την ίδρυσή της πρόσφερε αναμφισβήτητα σημαντικό κοινωνικό έργο δίνοντας στέγη, τροφή, ρούχα, εκπαίδευση σε εκατοντάδες ταλαιπωρημένα παιδιά. Και ό,τι έκανε το έκανε χάρη στις προσφορές των τοπικών κοινωνιών που φιλοξενούν δομές της, οι οποίες ήταν γενναίες… 

Η Δικαιοσύνη θα βρει…

Αν πίσω από τη «βιτρίνα» κρύβεται μία… κόλαση για τα παιδιά που έχει υπό τη σκέπη της, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να μην διαπιστωθεί τώρα που η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί του θέματος. Οπότε, ας περιμένουμε λίγο πριν καταδικάσουμε τους ιθύνοντες της «Κιβωτού». Αν έφταιξαν, θα πληρώσουν ούτως ή άλλως… 

Άσχημα τα σημάδια!

Πάντως, τα σημάδια δεν είναι καλά, τουλάχιστον ως προς το οικονομικό σκέλος. Δεν μπορεί, ας πούμε, ο πατέρας Αντώνιος να κυκλοφορεί με πολυτελές όχημα Porsche Cayenne, η αξία του οποίου ξεπερνά τις 130.000 ευρώ και η πρεσβυτέρα με λιμουζίνα Mercedes! Υποτίθεται ότι διοικούσαν μη κερδοσκοπική οργάνωση!

Υπάρχουν «τρύπες»…

Έχει όμως και η Πολιτεία τις ευθύνες της. Φορείς όπως η «Κιβωτός του Κόσμου» ή το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν θα είχαν αντικείμενο αν υπήρχε ένα κράτος Πρόνοιας ικανό να φροντίζει όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Αν το σύστημα δεν είχε «τρύπες» δεν θα ήταν απαραίτητη η ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Όχι στο τσουβάλιασμα!

✒ Ας μην τα βάζουμε όμως όλα στο ίδιο τσουβάλι με αφορμή την τρικυμία στην οποία έχει πέσει η «Κιβωτός». Η ισοπεδωτική λογική δεν είναι δίκαιη και απαξιώνει οργανισμούς και προσπάθειες με σπουδαίο έργο. Επίσης, οι αυτόκλητοι «δικαστές» δεν κάνουν καλό σε κανέναν. Ιδιαίτερα στα ίδια τα παιδιά! 

Πρώτα τα παιδιά…

✒ Κατά τη γνώμη μας, βασικό ζητούμενο αυτή τη στιγμή, πέρα από τη διερεύνηση των καταγγελιών, είναι να προστατευθούν τα δεκάδες παιδιά της «Κιβωτού». Τα άτομα που ανέλαβαν τη μεταβατική διοίκησή της είναι και αξιόλογα και έμπειρα στον συγκεκριμένο τομέα. Ας ελπίσουμε ότι θα ανταποκριθούν στο απαιτητικό αυτό καθήκον… 

Κοινωνικό πρόσωπο!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, πέραν του καθήκοντος, αναλαμβάνει τελευταία και πολύ σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες αποδεικνύοντας πως ο ρόλος της δεν εξαντλείται μόνο στα… τυπικά, αλλά είναι ευρύτερος και πιο ουσιαστικός!

Ημερίδα για ΑμεΑ…

Έχουμε δει λοιπόν να πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης των παιδιών για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ διοργάνωσε στα Γιάννενα και μία ημερίδα αφιερωμένη στα δικαιώματα των ΑμεΑ, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων!

 Τα παιδιά μαθαίνουν…

Τι πιο ωφέλιμο κοινωνικά από το να διδάσκονται τα παιδιά να σέβονται τη διαφορετικότητα, να λένε όχι στις προκαταλήψεις και να βοηθούν συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους.  

Μεγάλη αλήθεια!

Μάλιστα, χαιρετίζοντας την πρόσφατη εκδήλωση ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κων/νος Δούβαλης είπε κάτι πολύ αληθινό. «Οι παλαιότερες γενιές οφείλουμε μία συγγνώμη στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, για τα όσα δεν έχουν γίνει», σημείωσε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα γενιά θα τα καταφέρει καλύτερα! Μακάρι, συμπληρώνουμε εμείς! 

Χειμώνας…

✒ Ο χειμώνας στον τόπο μας μόνο τυπικά ξεκινάει όταν το ημερολόγιο δείξει 1η Δεκεμβρίου. Ουσιαστικά αρχίζει με το που ασπρίζουν οι κορυφές των βουνών από χιόνι. Αυτό έγινε χθες… Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά του Νομού και φυσικά και στο Μιτσικέλι, το κρύο έγινε αισθητό, οπότε… ώρα να ευχηθούμε: «Καλό χειμώνα»!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.