Χωρίς Υπαγόρευση

Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αγόρης on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

«Έβρεξε» ευρώ!

Σημαντική για την περιοχή μας ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, στο πλαίσιο της οποίας, χωρίς υπερβολή, «έβρεξε» εκατομμύρια! Μία είναι η πηγή τους, το Ταμείο Ανάκαμψης! 

Στην Περιφέρεια…

Σε επίπεδο Περιφέρειας ήταν αναμενόμενες οι ανακοινώσεις Σκυλακάκη για διάθεση 20 εκατ. ευρώ στο μεγάλο έργο του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Τα υπόλοιπα, ένα ποσό της τάξης των 30 εκατ. περίπου, θα εξασφαλιστούν μέσω δανείου, όπως έχει γίνει γνωστό. 

Αρκετά οδικά έργα…

Υπάρχουν φυσικά και δύο πακέτα έργων οδικής ασφάλειας που αφορούν όλη την Ήπειρο, το ύψος των οποίων είναι περίπου 58 εκατ. ευρώ. Μεγάλο ποσό αυτό! Αναμένουμε να δούμε πώς ακριβώς θα διατεθεί, αν και μία ιδέα πήραμε μέσα από τις δηλώσεις του Αλ. Καχριμάνη. 

…Και στον Δήμο!

Εκεί όμως που υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι στον Δήμο Ιωαννιτών. Με τα εννέα εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα ξεκινήσει η ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, την οποία η τοπική κοινωνία αναμένει εδώ και χρόνια. Σημαντικό έργο αυτό για την πόλη μας…

Θα χρηματοδοτηθούν…

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μέσω του Ταμείου θα χρηματοδοτηθεί επίσης η ενοποίηση των ακροπόλεων του Κάστρου, η οποία θα συμπληρώσει τις υπόλοιπες παρεμβάσεις στην πλατεία Γλυκήδων κλπ. και τα έργα του προγράμματος «Έξυπνες Πόλεις». 

Άσφαλτος… παντού!

Ίσως να πέρασε στα… ψιλά, όμως ο αναπλ. Υπουργός είπε ότι τέσσερα εκατ. ευρώ περίπου θα διατεθούν σε οδικά έργα στα Γιάννενα! Με το ποσό αυτό γίνονται… παπάδες! Μπορεί να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι στα Γιάννενα και να ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια που έχουν πρόβλημα! 

Έτοιμο το αφήγημα!

✒ Να αναμένουμε λοιπόν «κοσμογονία» έργων τους επόμενους μήνες στα Γιάννενα, μέσω των οποίων διαμορφώνεται το αφήγημα με το οποίο ο Μωυσής Ελισάφ θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στον Δήμο. Πάρκο Πυρσινέλλα, Μεγάλος Δακτύλιος, νέο δημαρχείο, Κεντρική Πλατεία, κόμβοι, ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι συνθέτουν αυτό το αφήγημα. 

Ανεβάζει ρυθμούς…

✒ Είναι σαφές ότι, έπειτα από τρία χρόνια… χαμηλών πτήσεων της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στην υλοποίηση χειροπιαστού έργου, σήμερα, με την πλάτη που βάζει η Κυβέρνηση μέσω των χρηματοδοτικών της εργαλείων, ανεβάζει ρυθμούς και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα…

Βλέμμα στις κάλπες!

✒ Το βλέμμα του κ. Ελισάφ και των στελεχών του είναι φυσικά στραμμένο στις κάλπες του Οκτωβρίου του 2023. Κι έχουν 11 μήνες μπροστά τους για να τρέξουν έργα τα οποία θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν τον Δήμο με το αφήγημα που γράφαμε παραπάνω. Αρκεί να μην προκύψουν… απρόοπτα, εμπόδια, καθυστερήσεις!

Παράπλευρη είδηση…

Πάμε τώρα κατά Δικαστικό Μέγαρο μεριά. Μία ενδιαφέρουσα «παράπλευρη» είδηση προέκυψε από την προχθεσινή ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων ο οποίος διαμαρτύρεται για τις αποσπάσεις Πρωτοδικών σε άλλες πόλεις.  

Λόγω… ανεπάρκειας!

Από δικαστικό λειτουργό, λέει, αφαιρέθηκαν συνολικά 99 δικογραφίες, τις οποίες προφανώς δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας, και τώρα πρέπει να επανασυζητηθούν! Προφανώς έχουμε και στα Γιάννενα περίπτωση δικαστή, ο/η οποίος/α απομακρύνεται από τη θέση του/της καθώς κρίνεται ανεπαρκής!

 Διάδικοι στο περίμενε!

Τι σημαίνει η αδυναμία του/της δικαστή να κλείσει 99 υποθέσεις; Πως υπάρχουν 200 – 300 διάδικοι περίπου οι οποίοι περιμένουν απόφαση και απόφαση δε βλέπουν επειδή ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός δεν είναι ικανός να κάνει τη δουλειά του, αυτή για την οποία πληρώνεται και εικάζουμε ότι πληρώνεται καλά! 

Μένουν στο δημόσιο!

Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι άλλο. Απ’ ότι διαβάζουμε, οι δικαστές οι οποίοι απομακρύνονται από τα δικαστήρια ως ανεπαρκείς δεν πηγαίνουν σπίτι τους, αλλά μετακινούνται σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες για να προσφέρουν εκεί τις… υπηρεσίες τους! Λογικά, με τα πτυχία που διαθέτουν θα γίνονται και προϊστάμενοι! Φαντάσου…

Καθένας μόνος του!

✒ Επίκαιρα μπορεί να είναι και σήμερα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, όμως δεν έχουν καταφέρει να ενώσουν κόμματα, φορείς, συνδικαλιστικά σωματεία. Έτσι, σήμερα στα Γιάννενα θα γίνουν τουλάχιστον δύο διαφορετικές τελετές κατάθεσης στεφάνων και δύο διαφορετικές πορείες! Καθένας το… βιολί του!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.