ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Εκδικητικός ιός...
✒ Aν έχει μία βασική ιδιότητα αυτός ο ιός που έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή μας την τελευταία διετία είναι η εκδικητικότητά του. Μην τολμήσει κανείς να τον αψηφήσει, τον κάνει να το μετανιώσει πικρά. Πολλά τα παραδείγματα γύρω μας.

Όποιος αψήφησε...
✒ Τον αψήφησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, να ‘τον τώρα διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» να δίνει άνιση μάχη για τη ζωή του. Τον... κορόιδευε και ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με υποστήριξη οξυγόνου.

Θερίζει στο Μέτσοβο!
✒ Σε τοπικό επίπεδο τον κορωνοϊό τον αψήφησαν και πολλοί Μετσοβίτες, οι οποίοι αρνήθηκαν να θωρακιστούν με εμβόλιο και ιδού τα αποτελέσματα. Θερίζει η πανδημία στο Μέτσοβο. Άλλοι δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους τελευταία. Περίπου 15 άτομα πέθαναν εκεί από την αρχή της πανδημίας και προφανώς θα υπάρξει συνέχεια...

Δεν χωράει ο νους...
✒ Δε μπορεί να το χωρέσει ο νους μας ότι τόσος πολύς κόσμος τόσο στο Μέτσοβο όσο και σε άλλες περιοχές, αντί των γιατρών, στρέφεται σε ιερείς, μοναχούς και πνευματικούς για να πάρει συμβουλές για τον κορωνοϊό και τον εμβολιασμό. Είναι σαν να θες ηλεκτρολόγο και να πηγαίνεις στον... τσαγκάρη ένα πράγμα!

Μόνο οι γιατροί!
✒ Στον πνευματικό και στον ιερέα πηγαίνει κανείς για θέματα της ψυχής, για ανώτερες ανησυχίες και όχι για να «ενημερωθεί» αν υπάρχει κορωνοϊός, αν πρέπει να κάνει το εμβόλιο κλπ. Γι’ αυτά τα θέματα υπάρχουν ειδικοί και αυτοί είναι μόνο οι γιατροί. Κανένας άλλος!

Βγήκε απ’ τα ρούχα!
✒ Αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι Μετσοβίτες, οι οποίοι με τη «στραβή» νοοτροπία τους κατάφεραν να βγάλουν από τα ρούχα του ακόμα και τον βαθιά θρησκευόμενο Αλέκο Καχριμάνη. Φαντάσου τι γίνεται για να φτάσει εκείνος να κάνει λόγο για «σκοταδιστές»! Όσο για τον Δήμαρχο Κώστα Τζαφέα, φυσικά και πρέπει να καταγγέλλει κάθε παράβαση μέτρων που εντοπίζει. Καιρός είναι...

Ενθαρρυντικό...
✒ Πάντως, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τις τελευταίες λίγες εβδομάδες κλείνονται χιλιάδες ραντεβού καθημερινά για εμβόλιο σε όλη τη χώρα. Τόσο για την τρίτη δόση όσο και από πολίτες άνω των 60 που έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο για να αποφασίσουν να θωρακιστούν!

Κλειστά τα ραντεβού!
✒ Κάνοντας χθες μία σύντομη ηλεκτρονική περιήγηση στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού μας, διαπιστώσαμε ότι μόνο σε περιφερειακά όπως του Βουτσαρά ή των Δερβιζιάνων βρίσκει κανείς ραντεβού σύντομα. Εκείνα των Ιωαννίνων έβγαζαν χθες ημερομηνίες μόνο στα τέλη του μήνα! Όχι νωρίτερα...

Θα ήταν καλύτερα...
✒ Αν όλοι οι συμπολίτες μας που τρέχουν τώρα και δε φτάνουν να εμβολιαστούν ώστε να γλιτώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ ή επειδή τους... έζωσαν τα φίδια λόγω της αύξησης κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων το έκαναν νωρίτερα, όλα θα ήταν καλύτερα σήμερα.

Βάραγαν... μύγες!
✒ Τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και ως τα μέσα Νοεμβρίου περίπου, στα εμβολιαστικά κέντρα... βάραγαν μύγες εξαιτίας της ελάχιστης προσέλευσης κόσμου. Τώρα, δύο μόλις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, γίνεται χαμός! Τρέχουν όλοι να προλάβουν.

Αν κάναμε όλοι...
✒ Κάπως έτσι, κανείς δε μπορεί να προβλέψει πώς θα είναι τα πράγματα μέσα στις γιορτές. Χειρότερα από πέρυσι δεν πρόκειται να είναι, καθώς τουλάχιστον δε θα υπάρχει «lockdown». Θα μπορούσαν όμως να είναι και καλύτερα αν όλοι μας είχαμε κάνει αυτό που έπρεπε.

Δεν απέχουν πολύ...

✒ Λίγο ακόμα και τα σπίτια θα βγουν στην κορυφή του λόφου του Φρόντζου... Πόσα δέντρα έμειναν να «εμποδίσουν» την οικιστική εξάπλωση της πόλης. Και φτάνοντας πάνω, θα ενωθούν με εκείνα που έχουν χτιστεί από την πίσω πλευρά. Προφανώς όλοι αυτοί έχουν... οικόπεδα κληρονομιά στον λόφο! Δεν εξηγείται αλλιώς.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.