ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ούτε λίγα, ούτε πολλά!
✒ Δεν είναι λίγα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο το τελευταίο διάστημα, όμως δεν είναι και τόσα πολλά ώστε να σημάνει συναγερμός. Αυτό ήταν λίγο – πολύ το βασικό νόημα των δηλώσεων που έγιναν προχθές κατά την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας.

Κάποιοι έξυπνοι...
✒ Ίσως όμως το σημαντικότερο που προέκυψε μέσα από τις συναντήσεις που είχε με Περιφερειάρχη και Δήμαρχο ήταν το γεγονός ότι ορισμένοι... έξυπνοι υπάλληλοι, ανεμβολίαστοι, προσέρχονται στις δουλειές τους με άκυρα αρνητικά πιστοποιητικά rapid test!

«Κουρελόχαρτα»...
✒ Ο Αλέκος Καχριμάνης τα χαρακτήρισε... κουρελόχαρτα και έκανε γνωστό ότι εξέδωσε εγκύκλιο για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με την οποία απαγορεύεται να γίνονται δεκτές χειρόγραφες δηλώσεις αρνητικού τεστ ή ό,τι άλλο έγγραφο σκαρφίζονται οι επιτήδειοι!

Τι γλιτώνουν;
✒ Στο μεταξύ, αναρωτιέται κανείς οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι γιατί μπαίνουν σε τέτοιο κόπο; Γιατί δεν κάνουν τεστ σε πιστοποιημένο κέντρο και να λάβουν κανονικό αρνητικό αποτέλεσμα και τρέχουν να πάρουν άκυρες βεβαιώσεις; Κι αυτές τις πληρώνουν, άρα τι ακριβώς γλιτώνουν;

Oι γιατροί...
✒ Όσο για τους γιατρούς που χορηγούν χειρόγραφες ή έστω δακτυλογραφημένες βεβαιώσεις αρνητικού τεστ χωρίς να έχουν τέτοια αρμοδιότητα, αυτοί δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτε σχετικά; Δεν καταλαβαίνουν ότι παρανομούν ή για να πάρουν τα χρήματα παραμερίζουν τις όποιες αναστολές;

Στον Εισαγγελέα!
✒ Ο Εισαγγελέας λοιπόν τον οποίο επικαλέστηκε προχθές ο Αλ. Καχριμάνης είναι μία καλή λύση για να συνετιστούν οι παραβάτες. Γιατί οι υπόλοιποι που εμβολιαστήκαμε και όσοι κάνουν κανονικά τα τεστ τους δεν είμαστε κορόιδα! Όσοι δεν συμμορφώνονται ας δώσουν εξηγήσεις στη δικαιοσύνη. Να μη διστάσει η Περιφέρεια!

Ο Ιατρικός Σύλλογος...
✒ Μία πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβει εδώ και ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Ας φροντίσει να κάνει συστάσεις στα μέλη του και να τους δώσει οδηγίες σχετικά με το θέμα των τεστ για κορωνοϊό και των βεβαιώσεων που χορηγούνται. Δεν γίνεται να μην ασχοληθεί...

Έκαναν εμβόλιο...
✒ Πάμε και στα της εκπαίδευσης τώρα. Είναι εξάλλου η εβδομάδα τέτοια αφού ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Μαθαίνουμε ότι το προηγούμενο διάστημα εκατοντάδες μαθητές έσπευσαν να εμβολιαστούν για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Δηλαδή να μην τρέχουν στα φαρμακεία να προμηθεύονται τεστ, τα οποία πρέπει να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα!

Αφού δε φοβούνται...
✒ Το ίδιο ισχύει και για του καθηγητές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων έχει θωρακιστεί. Κάποιοι βέβαια έχουν στυλώσει τα πόδια και είναι δικαίωμά τους να μην εμβολιαστούν. Αφού δε φοβούνται οι ίδιοι να μπαίνουν ανεμβολίαστοι σε αίθουσες με 20 – 25 άτομα...

Με το «καλημέρα»!
✒ Στο μεταξύ, δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν τα σχολεία και η ΕΛΜΕ μαζί με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ιωαννίνων πρωτοστάτησαν χθες σε συλλαλητήριο ζητώντας ασφαλείς συνθήκες εργασίας αλλά και για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Κυρίως αντιδρούν στην αξιολόγηση!

Τέτοια σπουδή...
✒ Προφανώς τους είχαν... λείψει οι αγώνες. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η σπουδή για κινητοποίηση. Ας άφηναν όμως να περάσουν λίγες μέρες από το ξεκίνημα της καινούριας σχολικής χρονιάς για να βγάλουν συμπεράσματα και μετά ας ξεσηκώνονταν. Ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

‘Ένα καλό «λίφτινγκ»...

✒ Της αξίζει ένα καλό «λίφτινγκ» της Ανεξαρτησίας και γενικότερα του ιστορικού κέντρου. Και οι εργασίες ανάπλασης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου είναι μία χρυσή ευκαιρία για να πάρει νέα πνοή και να αναβαθμιστεί η περιοχή. Είναι πολλά τα λεφτά του έργου, άρα μπορούν να γίνουν πράγματα. Όλα όμως θα κριθούν απ’ το αποτέλεσμα!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.