ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Χαμός στους δρόμους!
✒ Τώρα που μπήκε ο Σεπτέμβριος και οι Γιαννιώτες επέστρεψαν στις εστίες τους άρχισε και πάλι ο γνωστός μικρός... χαμός στους δρόμους της πόλης. Ειδικά το πρωί πραγματοποιείται μία κανονική εισβολή οχημάτων στο κέντρο απ’ όλες τις εισόδους της. Και πού να ξεκινήσουν και τα σχολεία από βδομάδα...

Το κυκλοφοριακό...
✒ Είναι το περίφημο κυκλοφοριακό πρόβλημα απ’ το οποίο υποφέρουν τα Γιάννενα τις τελευταίες δεκαετίες, που επέστρεψε για τα καλά μαζί με τους τελευταίους συμπολίτες που ολοκλήρωσαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ένα πρόβλημα που καμία δημοτική αρχή ως τώρα δεν κατάφερε έστω να μετριάσει!

Τι κάνει η Άρτα...
✒ Κι ενώ οι δρόμοι μας στενάζουν απ’ τα χιλιάδες οχήματα, διαβάζουμε ότι στη γειτονική Άρτα που είναι επίσης μία μεγάλη πόλη με πλήθος οχημάτων, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο, μέσω συστήματος που θα διαχειρίζεται 620 θέσεις εντός του οδικού δικτύου της!

Πλήρες σύστημα...
✒ Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Αρταίων έχει υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην πρόσκληση «Smart cities» με αρχικό προϋπολογισμό 755.000 ευρώ, για την λειτουργία ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Στόχος του να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό απ’ το οποίο υποφέρει και η Άρτα.

Εμείς τι θα κάνουμε;
✒ Άραγε η εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης δε θα μπορούσε να μετριάσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δρόμοι και στα Γιάννενα; Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία τόσο όσων εισέρχονται καθημερινά στο κέντρο με το Ι.Χ. όσο και εκείνων που κατοικούν σ’ αυτό.

Εκπονείται μελέτη!
✒ Απ’ ότι πληροφορούμαστε, είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης για την επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο, η οποία θα είναι έτοιμη σε ένα – ενάμισι μήνα. Για να δούμε τι θα προτείνουν οι αρμόδιοι και ακολούθως τι αποφάσεις θα λάβει η Δημοτική Αρχή...

Κάτι να γίνει...
✒ Πάντως, κάτι πρέπει να γίνει πλέον για το κυκλοφοριακό στα Γιάννενα, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της πόλης. Κι εδώ που τα λέμε, είμαστε λίγο κακομαθημένοι οι πολίτες όσον αφορά στις μετακινήσεις μας όπου δεν... ξεβολευόμαστε εύκολα!

Ησυχία στο mega…
✒ Περνώντας προχθές το πρωί έξω από το mega εμβολιαστικό κέντρο στους Αμπελόκηπους είδαμε... ησυχία. Δύο ή τρία άτομα φαίνονταν στον προθάλαμο να περιμένουν τη σειρά τους για εμβόλιο και ουδείς άλλος. Ούτε ουρές, ούτε κόσμος στην είσοδο.

Έπεσαν οι ρυθμοί!
✒ Δείγμα κι αυτό της πτώσης των ρυθμών του εμβολιασμού και στην περιοχή μας, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε μπει στο φθινόπωρο που αναμένεται πιο δύσκολο από το καλοκαίρι και κανονικά θα έπρεπε οι πολίτες να σπεύδουν, ειδικά ενόψει ανοίγματος σχολείων και Πανεπιστημίων!

Ούτε οι μισοί...
✒ Στις αρχές του καλοκαιριού γίνονταν περίπου 2.000 εμβολιασμοί την ημέρα στην Ήπειρο, με το ένα τρίτο να λαμβάνει χώρα στον Νομό Ιωαννίνων. Σήμερα διενεργούνται καθημερινά λιγότεροι από τους μισούς, περίπου 800 την ημέρα, οπότε καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται...

Δεν χρειάζονται...
✒ Κρίμα τις εμβολιαστικές γραμμές που έχουν στηθεί στην πόλη μας. Μήπως αυτές στα δύο Νοσοκομείο πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους για να αποφορτιστούν τα ιδρύματα; To εμβολιαστικό Αμπελοκήπων και εκείνο στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων αρκούν. Εξάλλου, θα λειτουργήσει ένα και στο Πανεπιστήμιο!

Γέμισε η Ε.Η.Μ.!

✒ Όταν μία ντόπια θεατρική ομάδα καταφέρνει να ανεβάσει τόσο κόσμο στο Θέατρο Ε.Η.Μ. σημαίνει ότι κάτι καλό έχει κάνει και αυτό Οι θεατρόφιλοι το εκτιμούν! Η φωτογραφία από την προχθεσινή παράσταση της «Σύνθεσης» με την κωμωδία «Επιστροφή στο χωριό»! Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και το θέατρο γέμισε. Συγχαρητήρια στους συντελεστές για την επιτυχία!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.