ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Περίεργο καλοκαίρι...
✒ Πολύ περίεργο για όλους μας το φετινό καλοκαίρι. Δύσκολο, προβληματικό... Από τη μία η μάχη με την πανδημία που έγινε πλέον σαφές ότι θα αργήσει να τελειώσει. Με πλήρως εμβολιασμένο μόλις κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας, εδώ θα μείνει ο ιός για όσο εκείνος θέλει!

Οι πυρκαγιές...
✒ Από την άλλη, οι πυρκαγιές που δεν είναι ένα απλό φαινόμενο. Μιλάμε για αυτές οι οποίες δεν ξεκίνησαν από ανθρώπινο χέρι αλλά ξέσπασαν μόνες τους λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ανομβρίας και κατέκαψαν τεράστιες εκτάσεις σε διάφορες περιοχές.
Αλλάζει η ζωή μας...
✒ Και οι ίδιες οι φωτιές κρούουν ένα ακόμη «καμπανάκι» στον άνθρωπο ότι, αν συνεχίσει έτσι και δε λάβει άμεσα αποτελεσματικά μέτρα για το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει άρδην τη ζωή μας και όλα όσα θεωρούμε σήμερα αυτονόητα. Τελεία και παύλα...

Δύο μήνες «στεγνοί»!
✒ Πρόγευση για τις αλλαγές που έρχονται παίρνουμε και εδώ στα Γιάννενα. Ας σκεφτούμε μόνο από πότε έχει να πέσει μία καλή βροχή στην περιοχή μας. Σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Άρης Μπαρτζώκας, τελευταία φορά που έβρεξε ήταν στις... 20 Ιουνίου! Δηλαδή πριν από δύο μήνες!

...Και πολλά 40άρια!
✒ Μιλάμε για περίοδο πρωτοφανούς ξηρασίας σε έναν τόπο όπου συνήθως τα καλοκαίρια είναι αρκετά υγρά, με συχνές βροχοπτώσεις. Όσο για τις θερμοκρασίες, περάσαμε και οι Γιαννιώτες περίπου 15 ημέρες με τον υδράργυρο στο κόκκινο, να φλερτάρει διαρκώς με 40άρια!

Το νερό - νεράκι...
✒ Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, τμήματα του Λεκανοπεδίου (π.χ. Αμπελιά) λένε τελευταία το νερό – νεράκι αφού δεν αρκεί για ύδρευση νοικοκυριών και τις ανάγκες επιχειρήσεων όπως πτηνοτροφεία που πρέπει να ποτίσουν εκατοντάδες χιλιάδες κοτόπουλα. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να γίνονται ελεγχόμενες διακοπές ώστε να εξυπηρετούνται όλοι.

Τι γίνεται αλλού!
✒ Φαντάσου, αν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στα Γιάννενα με τα τόσα βουνά τριγύρω και τα τόσα νερά, τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας λιγότερο ευνοημένες. Και, ακόμα χειρότερα, τι θα ακολουθήσει στο κοντινό μέλλον που η κλιματική αλλαγή θα γίνεται όλο και πιο αισθητή!

Γιατί «τζίνησαν»;
✒ «Τζίνησαν», λέει, ορισμένοι στη Νέα Δημοκρατία επειδή ο Πρωθυπουργός επέλεξε τον Σταύρο Μπένο ως υπεύθυνο ανασυγκρότησης της κατεστραμμένης από τις πυρκαγιές Εύβοιας. Κι αυτό επειδή προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ!

Μεγάλο εγχείρημα...
✒ Μα εδώ ο Kυρ. Μητσοτάκης δεν μοιράζει κομματικές θέσεις. Εδώ έχει να φέρει εις πέρας ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα, οπότε είναι υποχρεωμένος να επιλέξει τους καλύτερους, γιατί είναι και για τον ίδιο πολύ σημαντική υπόθεση η επιτυχία του.

Είναι ο κατάλληλος...
✒ Ο Σταύρος Μπένος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το «ξαναζωντάνεμα» της Εύβοιας. Το έχει αποδείξει εδώ και δεκαετίες με τη δουλειά που έκανε τόσο ως Δήμαρχος Καλαμάτας σε μία δύσκολη εποχής, όσο και ως υπουργός Πολιτισμού.

Πρόσφερε στην Ήπειρο!
✒ Εξάλλου, εμείς οι Ηπειρώτες τον γνωρίζουμε και για ένα σημαντικό έργο που μας πρόσφερε. Ως Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» ήταν ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», η οποία συνδέει ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία του τόπου μας.

Θα φέρει καρπούς...
✒ Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή και στο μέλλον είναι σίγουρο ότι θα αποφέρει σημαντικούς «καρπούς», τουριστικούς και οικονομικούς στην περιοχή μας. Απλή υπενθύμιση αυτή, γιατί κι εδώ ακούστηκαν κάποια σχόλια για τον Στ. Μπένο.

Τι κρίμα...

Τι κρίμα που οι δικοί του άνθρωποι άφησαν... απροστάτευτο τον σπουδαίο κατά τα άλλα Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έκανε μεγάλη γκάφα με αυτό που είπε τελευταία για τον εμβολιασμό. Θα μπορούσε κάποιος να του είχε πει πως δεν είναι καλό να εκφράζει πάντα όλα όσα σκέφτεται, γιατί μπορεί να εκτεθεί. Και να που τώρα έγινε αυτό...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.