ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

«Σφαγή» στα courier…
✒ Αυτό ήταν, «μπλόκαραν» για τα καλά οι ταχυμεταφορές και πώς αλλιώς θα γινόταν με τέτοιο όγκο αποστολών που καλούνται να διαχειριστούν. Πού να προλάβουν να ταξινομήσουν και να διανείμουν τα χιλιάδες δέματα που στοιβάζονται στους χώρους τους.

Πάνω απ’ τα όρια…
✒ Δεν είναι όμως μόνο η εξάντληση του προσωπικού των courier που το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, αφού τρέχουν οι άνθρωποι απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και πάλι δεν προλαβαίνουν. Υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Με τα… μούτρα!
✒ Να το εξηγήσουμε λίγο αυτό. Εν μέσω «lockdown» πέσαμε όλοι με τα… μούτρα στο ηλεκτρονικό εμπόριο παραγγέλνοντας τα πάντα μέσω εφαρμογών στο διαδίκτυο. Από εσώρουχα μέχρι παπούτσια και από παιχνίδια μέχρι καλλυντικά και αρώματα!

Η «Black Friday»…
✒ Έτυχε να πέσει μέσα στην καραντίνα και η «Black Friday» και ξεσκάρταραν τα καταστήματα απ’ τις αποθήκες τους όποια ηλεκτρική συσκευή τους είχε μείνει αδιάθετη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι προσφορές στον συγκεκριμένο τομέα ήταν ελκυστικές…

Τα πάντα ηλεκτρονικά!
✒ Όσο για τους υπόλοιπους πολίτες, δεν πτοούνται. Τι κι αν έχουν παπούτσια που δεν τα χρησιμοποιούν και πολύ τον τελευταίο μήνα λόγω της καραντίνας. Σπεύδουν να παραγγείλουν καινούρια, όπως παραγγέλνουν ρούχα, αξεσουάρ και ό,τι άλλο θα αγόραζαν αν ήταν ανοιχτά τα εμπορικά!

Τι θα κάνει η αγορά;
✒ Και όταν με το καλό ανοίξει το λιανεμπόριο τι θα κάνουν τα καταστήματα; Ποιος θα περάσει το κατώφλι τους να ψωνίσει μπας και κρατηθούν σε λειτουργία και αποφύγουν το λουκέτο, όταν η πλειοψηφία των καταναλωτών έχει στραφεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο; Έλα μου ντε…

Λίγο κράτει…
✒ Ας κάνουμε λοιπόν λίγο κράτει. Ας βάλουμε στη μπάντα χρήματα να κάνουμε ψώνια και από τα τοπικά μαγαζιά όταν ανοίξουν γιατί θα γίνει σύντομα κι αυτό. Και να μην ξεχνάμε ότι όλα είναι ένας κύκλος. Αν «πεθάνει» το λιανεμπόριο στα Γιάννενα θα παρασύρει κι άλλους κλάδους μαζί του…

Να ενισχύσουμε…
✒ Υπάρχει ανάγκη σήμερα να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες αγοράζοντας απ’ τα καταστήματά τους. Να το έχουμε υπόψη αυτό πριν πατήσουμε ξανά το κουμπί για την επόμενη διαδικτυακή παραγγελία. Εξάλλου, με την υπερφόρτωση των courier, μάλλον πρώτα θ’ ανοίξει η αγορά και μετά θα φτάσουν τα είδη που παραγγέλνουμε!

Σοφή απόφαση…
✒ Σοφή η απόφαση της Κυβέρνησης να μην ανοίξει τα σχολεία για δύο εβδομάδες, ως τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ας κάνουν υπομονή γονείς και μαθητές ώσπου να μειωθεί όσο είναι ανάγκη το ιικό φορτίο και θα έρθει η ώρα να μπουν ξανά στις τάξις τους…

Αν άνοιγαν τα σχολεία…
✒ Σαφώς και έχουν βαρεθεί τα παιδιά μέσα στο σπίτι, να κάνουν μαθήματα όλη τη μέρα στον υπολογιστή, όμως δεν γίνεται αλλιώς ακόμα. Σκέψου τι διασπορά θα μπορούσε να γίνει αν χιλιάδες παιδιά και έφηβοι συνωστίζονταν ως τα Χριστούγεννα σε αίθουσες με κλειστά λόγω καιρού παράθυρα.

Ούτε στην αυλή…
✒ Εξάλλου, ούτε καν στην αυλή για διάλειμμα δε θα μπορούσαν να βγουν αυτό το διάστημα, αφού με τη βροχή, το κρύο και τον αέρα πού να πάνε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους. Λίγη υπομονή ακόμα και ας μην ξεχνάμε ότι καθημερινά η χώρα μας χάνει ένα χωριό, καθώς πεθαίνουν από κορωνοϊό περίπου 100 άνθρωποι.

Χειμερινοί επισκέπτες…
✒ Εμείς δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε λόγω κορωνοϊού, οι γλάροι όμως δεν έχουν τέτοιους… περιορισμούς! Κάποιοι λοιπόν απ’ αυτούς έρχονται στην Παμβώτιδα, μαζί με άλλους χειμερινούς «επισκέπτες» έχοντας διανύσει πολύ μεγάλες αποστάσεις. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ορισμένα απ’ αυτά τα πουλιά μας ήρθαν από την… Πολωνία, καλύπτοντας περίπου 1.500 χιλιόμετρα! Απίστευτο ταξίδι…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.