ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μία εβδομάδα μετά…

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων –με υπογραφή της Προέδρου του Μαρίας Νάκα- εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Γιάννενα ανήμερα της 47ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
 «Λάβροι» οι δικηγόροι!
«Λάβρος» ο Δικηγορικός κατά της Αστυνομίας, στην οποία καταλογίζει «σωρεία αναίτιων προσαγωγών και συλλήψεων ειρηνικών διαδηλωτών, σε συνθήκες προκλητικής παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων»!
 Άραγε, εννοούν…
Προφανώς, ως ειρηνικούς διαδηλωτές οι δικηγόροι εννοούν και μέλη του Σωματείου Οικοδόμων που πήδηξαν από τοίχο ύψους δύο μέτρων περίπου από τον λόφο Βελισσαρίου, πίσω από την πλάτη των  αστυνομικών, δίπλα στο Ηρώο Πολυτεχνείου, με στόχο να τους… πιάσουν στον ύπνο.
 Και η απαγόρευση;
Όσο για τη διά νόμου  απαγόρευση των συναθροίσεων και για το αν αυτή παραβιάστηκε από κάποιους στα Γιάννενα, δεν αναφέρει κάτι ο Δικηγορικός Σύλλογος. Κάνει μόνο μία γενικόλογη έκκληση σε κυβέρνηση και πολίτες λόγω πανδημίας «να συμπεριφερθούν με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών»!
 Xάλασε το… κλίμα!
Συνοψίζοντας, λοιπόν, αν καταλαβαίνουμε σωστά, οι δικηγόροι θεωρούν ότι Εργατικό Κέντρο, σωματεία, φοιτητές συμπεριφέρθηκαν… άψογα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά, δυστυχώς, η Αστυνομία με τον… τραμπουκισμό της χάλασε το ειρηνικό κλίμα και παράλληλα έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία! 
 Όταν δε μας αρέσει…
Εν κατακλείδι, το σήμα που στέλνεται γενικότερα όλες αυτές τις μέρες από φορείς και παράγοντες είναι ένα: Όταν δεν μας αρέσει μία απόφαση του Κράτους, την παραβιάζουμε, κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και, αν προσπαθήσουν τα όργανά του να επιβάλλουν την τάξη, τα καταγγέλλουμε για παρανομία. Απλά πράγματα, δηλαδή…
 Όχι να βγάζουμε…
Είπαμε ήδη ότι υπερέβαλλε στην αντίδρασή της η τοπική Αστυνομία, ειδικά στην περίπτωση των εστιακών φοιτητών με τους οποίους πλακώθηκε άσχημα στη Δομπόλη. Όμως, όχι να… βγάζουμε λάδι όσους επιχείρησαν να σπάσουν την απαγόρευση των συναθροίσεων τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. 
 Επιτέλους, ξύπνησε!
✒ Επιτέλους, ο ΕΟΔΥ… ξύπνησε και κάνει ήδη ή δρομολογεί και στην περιοχή μας ό,τι είναι αναγκαίο για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Δηλαδή τεστ σε δημοτικές δομές, δημόσιες υπηρεσίες και όπου αλλού χρειάζεται. Ας πούμε, είναι θετική η απόφαση για διενέργεια κάθε εβδομάδα rapid test σε όλους τους εργαζόμενους των γηροκομείων!
 Αναγκαίοι οι έλεγχοι…
Φυσικά, αυτό είναι κάτι που έπρεπε να έχει καθιερωθεί εδώ και μήνες. Έτσι, θα γλίτωναν τις περιπέτειες πολλοί οίκοι ευγηρίας και άλλες προνοιακές δομές. Θυμόμαστε όλοι τι πέρασαν οι ηλικιωμένοι πριν μερικές εβδομάδες στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδων». Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ο… Γολγοθάς!
 Στην Κακαβιά…
Επίσης, πολύ σημαντικό το γεγονός ότι γίνονται πλέον συστηματικοί αυστηροί έλεγχοι στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς. Είναι γνωστό από καιρό ότι περνούσε κόσμος στην Ελλάδα με πλαστά αποτελέσματα μοριακών ελέγχων, οπότε είναι επιβεβλημένη η εξέταση όλων των εισερχόμενων και στο Τελωνείο. 
 Θα διέσπειραν…
Για παράδειγμα, φαντάσου τι διασπορά θα έκαναν οι θετικοί στον ιό εργάτες γης που τους γύρισαν πίσω στην Κακαβιά αν περνούσαν στη χώρα μας και πήγαιναν να μαζέψουν μανταρίνια, πορτοκάλια και ελιές στην Άρτα, τη Θεσπρωτία, το Αγρίνιο κλπ.. Θα γέμιζε ο τόπος ασθενείς!
Χωρίς «Μύλο» φέτος…
✒ Μεγάλο το οικονομικό πλήγμα του δεύτερου «lockdown» για τα Γιάννενα, ακόμα μεγαλύτερο είναι όμως για τα γειτονικά μας Τρίκαλα, όπου φέτος δεν θα λειτουργήσει ο «Μύλος των Ξωτικών»! Αυτό αποφάσισε και ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμος Τρικκαίων ως μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Μιλάμε για τεράστια απώλεια για την περιοχή, αφού ο «Μύλος» δεχόταν τέτοια περίοδο εκατομμύρια επισκέπτες!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.