ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Διαφορετικός Τσίπρας…
✒ Παρακολουθώντας τον Αλέξη Τσίπρα στις περισσότερες από τις επισκέψεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στα Γιάννενα με τις δύο διαφορετικές του ιδιότητες, αυτή του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πριν και σήμερα κι εκείνη του πρωθυπουργού που μεσολάβησε, είδαμε διαφορές.

Κάπως… κουμπωμένος!
✒ Ως πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας την Ιόνια Οδό, αλλά και στο περίφημο αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου που είχε διεξάγει η τότε κυβέρνηση στα Γιάννενα, όπως και σ’ άλλες περιοχές της χώρας, μας φάνηκε κάπως… κουμπωμένος!

Το θεσμικό βάρος…
✒ Ίσως ήταν το θεσμικό βάρος του κυβερνήτη της χώρας που τον έκανε να μαζευτεί. Μπορεί να ήταν και η επισημότητα των περιστάσεων. Πάντως, ο Aλ. Τσίπρας έμοιαζε σφιχτός, σοβαρός, περιτριγυρισμένος όπως ήταν από ένα σωρό κόσμο. Ξεχώριζε πάντως λόγω ηλικίας…

Έρχεται πιο άνετος!
✒ Αντιθέτως, ερχόμενος για προεκλογικές επισκέψεις αλλά και ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, εμφανίζεται διαφορετικός, πιο άνετος και ανάλαφρος. Είναι πιο άμεσος με όσους έχει απέναντί του κι αυτό δεν το λες καλό. Το ίδιο συνέβη και προχθές που βρέθηκε τετ α τετ με εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ακούει και ζητάει…
✒ Βλέπεις, όντας στην Αντιπολίτευση, δεν καλείται να λύσει προβλήματα, αλλά απλά να τα ακούσει και έχει την ευχέρεια να ζητήσει δημόσια την ικανοποίησή τους από την κυβέρνηση χωρίς να μετρήσει το οικονομικό κόστος ή να πονοκεφαλιάσει για το αν υπάρχουν τα χρήματα για κάτι τέτοιο.

Επιδέξιος «παίχτης»…
✒ Είναι εύκολο και… ανέξοδο να είσαι αντιπολίτευση, καμία σχέση με το να κυβερνάς. Αυτό το γνωρίζει καλά ο κ. Τσίπρας, αφού έχει θητεύσει και στους δύο ρόλους και ξέρει πώς να παίζει το «παιχνίδι» με επιδεξιότητα. Το απέδειξε προχθές και στα Γιάννενα. Μόνο που υπάρχει ένα «αγκάθι». Είναι πρόσφατη ακόμα η κυβερνητική του θητεία!

Ούτε ο ίδιος έλυσε!
✒ Διατρέχει λοιπόν διαρκώς τον κίνδυνο, ακούγοντας τα προβλήματα και λέγοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθούν, να βρεθεί κάποιος που θα του θυμίσει ότι υπήρχαν και παλιότερα, όμως ο ίδιος και η δική του κυβέρνηση δεν έκαναν κάτι για την αντιμετώπισή τους. Το έπαθε αυτό προχθές στο Πανεπιστημιακό…

Το παράπονο…
✒ Διοικητικός υπάλληλος του Νοσοκομείου του παραπονέθηκε ότι επί τεσσεράμισι χρόνια δε φρόντισε για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Και παραδέχθηκε ότι έχει δίκιο… Λίγα λεπτά αργότερα, σε δημόσια δήλωσή του, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την ένταξη των νοσοκομειακών υπαλλήλων στα βαρέα! Είπαμε, έτσι παίζεται το «παιχνίδι»!

Ανεβαίνουν Γολγοθά!
✒ Όσον αφορά στους εργαζόμενους του Π.Γ.Ν.Ι., δεν… κρύβουν λόγια. Όταν τους δίνεται η δυνατότητα, περιγράφουν με πολύ γλαφυρό τρόπο τον… Γολγοθά τον οποίο ανεβαίνουν τους τελευταίους μήνες που η πανδημία σαρώνει τη χώρα. Αυτό έκαναν και προχθές!

Δεν είναι ρόδινα…
✒ Κανείς, εξάλλου, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα πράγματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι… ρόδινα. Υπάρχουν προβλήματα, ελλείψεις σε προσωπικό, γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ταλαιπωρείται κόσμος, εργαζόμενοι και ασθενείς. Αυτό συμβαίνει.

Μελαγχολικές εικόνες…
✒ Μελαγχολικές είναι οι εικόνες των έρημων δρόμων και πεζόδρομων στα Γιάννενα, ειδικά στο πολύβουο συνήθως κέντρο. Εν τω μεταξύ, ο Δήμος πρόλαβε να βάλει γιορτινά φωτάκια στα δέντρα που ανάβουν τα βράδια. Μόνο που δεν υπάρχουν πολίτες να τα χαρούν! Υπομονή. Μπόρα είναι, θα περάσει…Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.