ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Κυρίαρχο θέμα…
✒ Το άνοιγμα των σχολείων (μάλλον πάει για 14 Σεπτεμβρίου) είναι το θέμα που κυριαρχεί αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα και όσο πλησιάζει το πρώτο κουδούνι θα φουντώνουν οι συζητήσεις, αφού δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει μαθητές κάποιας ηλικίας στους κόλπους της.

Όλοι με το παγουρίνο!
✒ Μόνο που το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε λάθος ζητήματα. Για παράδειγμα, όλοι ασχολούνται με το… παγουρίνο που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στους μαθητές του Δημοτικού ώστε να αποφεύγουν τους κοινόχρηστους ψύκτες! Χαμός στα σόσιαλ μίντια…

Και οι… παγουράδες!
✒ Νούμερο ένα θέμα έγινε στο twitter. Άλλοι χρήστες θυμήθηκαν κι ανέβασαν το δικό τους αγαπημένο παγουρίνο απ’ τα μαθητικά χρόνια, ενώ αρκετοί θυμήθηκαν τα… Γιάννενα και τους παγουράδες, κάνοντας χιούμορ, άλλοτε εύστοχο κι άλλοτε αποτυχημένο!

Ας προετοιμάζονται…
✒ Καλά τα αστεία, αλλά το θέμα είναι σοβαρό. Και οι γονείς, αντί να φτιάχνουν ομάδες… αντίστασης στο facebook και να διαμαρτύρονται για τις μάσκες, καλό θα ήταν να προετοιμάζονται γιατί έρχονται δύσκολες μέρες. Η δοκιμασία θα είναι μεγάλη για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Χρειάζεται προσωπικό!
✒ Όσο για την Υπουργείο Παιδείας, αντί να κάνει αβάσιμους συμψηφισμούς, όπως ότι τα τμήματα στην Ελλάδα έχουν κατά μέσο όρο 17 μαθητές, ας φροντίσει για έγκαιρες προσλήψεις αναπληρωτών που θα καλύψουν τα κενά στα σχολεία και προσωπικού καθαριότητας, γιατί οι απαιτήσεις φέτος είναι αυξημένες.

Το ολοήμερο σχολείο…
✒ Πάντως, ορθώς το υπουργείο αποφάσισε την επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου διαθέτοντας το αναγκαίο κονδύλι. Τα ολοήμερα κρατούν τα παιδιά ως τις 4 το απόγευμα κι αυτό θα βοηθήσει να αποφεύγουν τις πολλές επαφές με τους παππούδες τους που συνήθως τα παραλαμβάνουν απ’ το σχολείο. Μην ξεχνάμε πως οι τελευταίοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες!

Χαμός για το Πάρκο…
✒ Χαμός γίνεται στη γειτονική Άρτα με το θέμα του Αγροδιατροφικού Πάρκου που έχει ιδρυθεί με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης όμως ακόμα μένει στα… χαρτιά, αφού, ως γνωστόν, για να κάνεις κάτι πρέπει να έχεις εξασφαλίσει τα αναγκαία χρήματα. Κάτι που δεν έκαναν αυτοί που ίδρυσαν το Πάρκο!

Ο Δήμος το θέλει…
✒ Ο Δήμος Αρταίων το θέλει, αφού αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη και δίκιο έχει. Και η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη θέλει το Πάρκο, για ευνόητους λόγους. Η ίδια πρωτοστάτησε γι’ αυτό και πιέζει και σήμερα αφού είναι στην εκλογική της περιφέρεια!

Σε δύσκολη θέση!
✒ Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος, πάλι, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού αφενός αντιλαμβάνεται πως το Αγροδιατροφικό Πάρκο έχει αξία για την Άρτα, στην οποία υπάρχει πλέον και Γεωπονική Σχολή, αφετέρου, πώς να υποστηρίξει ένα έργο που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Μπρος γκρεμός…

Πολιτικό παιχνίδι…
✒ Oι δύο αρτινοί βουλευτές λοιπόν, Γεροβασίλη – Στύλιος, ήρθαν σε σύγκρουση με αφορμή το Πάρκο ανταλλάσσοντας… φιλοφρονήσεις! Και η περίπτωσή τους είναι η πλέον κατάλληλη για να αντιληφθεί κανείς πώς παίζεται διαχρονικά το πολιτικό παιχνίδι στην άμοιρη ελληνική περιφέρεια!

Μία επιτροπή…
✒ Όσο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που έχει την ευθύνη για το Πάρκο αλλά όχι τα απαραίτητα κονδύλια για να το υλοποιήσει, καλώς αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή που θα ασχοληθεί μ’ αυτό, γιατί η Άρτα ήδη το κατηγορεί για αναβλητικότητα. Ποιο θα είναι όμως το επόμενο βήμα; Εδώ σε θέλω μάστορα…

Μαγευτικοί Λιγκιάδες...

Πολύς κόσμος ανεβαίνει καθημερινά απόγευμα ή βραδάκι στους Λιγκιάδες για καφέ, ποτό ή φαγητό.

Πώς να μην πάνε, αφού και ωραία μαγαζιά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο χωριό και η θέα της πόλης απ' αυτό είναι εκπληκτική! Ένα πραγματικό "μπαλκόνι", που μια φορά να το επισκεφθείς, αρκεί για να σου κλέψει την καρδιά!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.