ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Δύσκολα για όλους!
✒ Εντάξει, δε λέει κανείς, όλοι περάσαμε δύσκολα την περίοδο της πανδημίας. Επιχειρήσεις έκλεισαν, άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά, η εκπαίδευση «πάγωσε», ο πολιτισμός και οι τέχνες επίσης. Συσσωρεύτηκαν λοιπόν τα προβλήματα.

Ό,τι λείπει στον καθένα!
✒ Όχι όμως τόσο ώστε να φτάσουμε σήμερα να ζητάει ο καθένας από την κυβέρνηση και τους υπόλοιπους φορείς ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και ό,τι του λείπει. Γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει καθώς μπαίνουμε ξανά σε μία κανονικότητα.

Δε θέλουν εξετάσεις!
✒ Ας πάμε, για παράδειγμα εδώ, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Υπάρχει, λέει κι εδώ παράρτημα της ομάδας που ακούει στον τίτλο «Φοιτητές Ενάντια στην Εξεταστική»! Τι ζητούν οι συγκεκριμένοι; Να αναγνωριστεί το εξάμηνο σε όλους τους φοιτητές και να περαστούν τα μαθήματα χωρίς εξετάσεις!

Δικαιολογίες…
✒ Όπως ισχυρίζονται, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν λάπτοπ ή τους πέφτει συνεχώς το ίντερνετ και δε μπορούν να δώσουν ηλεκτρονικά εξετάσεις. Επίσης, επικαλούνται το γεγονός ότι έλαβαν βιβλία την τελευταία στιγμή, οι γονείς τους υπέστησαν μείωση μισθού, έχουν υποκείμενα νοσήματα, ένιωσαν πίεση με τον δίμηνο εγκλεισμό κ.λ.π.

Θα μας τρελάνουν!
✒ Μα αυτοί δεν είναι φοιτητές, αλλά… παιδιά ενός κατώτερου θεού που κανονικά θα έπρεπε να τους δοθεί το πτυχίο… τιμής ένεκεν, χωρίς να εξεταστούν σε κανένα μάθημα! Πραγματικά θα μας τρελάνουν οι συγκεκριμένοι, που σήμερα μάλιστα θα κάνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Μήπως να στρωθούν;
✒ Μήπως λοιπόν να σοβαρευτούν λίγο και να κάνουν αυτό που έχουν υποχρέωση; Δηλαδή, να αφήσουν τις συγκεντρώσεις και να στρωθούν στο διάβασμα, για το οποίο εξάλλου είχαν άπλετο χρόνο το δίμηνο του εγκλεισμού τους λόγω καραντίνας; Όλοι έχουμε προβλήματα σήμερα, αλλά τα παλεύουμε. Ας πράξουν το ίδιο. Φοιτητές είναι, όχι… εργάτες σε κάτεργα!
Ποιος δεν έχει…
✒ Στο Πανεπιστήμιό μας οι εξετάσεις θα γίνουν εξ αποστάσεως, με εξαίρεση κάποια εργαστηριακά μαθήματα, άρα δεν κινδυνεύει η υγεία κανενός. Ένα λάπτοπ, τάμπλετ ή υπολογιστής χρειάζεται μόνο. Υπάρχει κανείς που δεν διαθέτει τέτοιο σήμερα; Oι συγκεκριμένοι φοιτητές λογικά θα έχουν αφού έφτιαξαν και λογαριασμό στο twitter!

Στο ιστορικό κέντρο…
✒ Πάμε και μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, εκεί κατά Ανεξαρτησίας μεριά, όπου προβλέπεται να εγκατασταθεί σύντομα το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, το οποίο θα μετακομίσει σε κτίριο της Στοάς Λούλη. Υπάρχουν όμως αντιδράσεις…

«Όχι» για το ΚΕΘΕΑ!
✒ Κάτοικοι της περιοχής δεν θέλουν το ΚΕΘΕΑ στην περιοχή τους, φοβούμενοι περαιτέρω… υποβάθμισή της (!) και προειδοποιούν μάλιστα πως, αν δεν εισακουστούν, θα προχωρήσουν σε δυναμική αντίδραση. Γιατί τόσο… μένος, ρε παιδιά;

Ξέρουν τι κάνει;
✒ Ξέρουν άραγε ότι το ΚΕΘΕΑ είναι ένας φορέας που βοηθάει εξαρτημένα άτομα να ξανακερδίσουν πίσω τη ζωή τους; Ξέρουν ότι το έργο του είναι ευρέως αναγνωρισμένο; Αντιλαμβάνονται πως δε μιλάμε για «γιάφκα» ναρκομανών αλλά για δομή απεξάρτησης;

Ας πάνε μία βόλτα…
✒ Αν αμφιβάλλουν για όσα γράφει η στήλη, ας μπουν στον κόπο να επισκεφθούν το κτίριο του ΚΕΘΕΑ στην οδό Κοραή, να δουν τι δουλειά γίνεται εκεί. Οι πόρτες τους Κέντρου είναι ανοιχτές σε όλους. Σίγουρα θα αλλάξουν γνώμη βλέποντας πόσο σημαντικό έργο κάνει το ΚΕΘΕΑ και θα πάθουν πλάκα με τα παιδιά τα οποία βοηθάει!

Η άλλη πλευρά…
✒ Δεν ξέρουμε αν η λειτουργία υγειονομικών καταστημάτων στην περιοχή έχει υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής σ’ αυτήν, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι. Πιθανώς! Από την άλλη, πρέπει να σκεφτούμε τι θα ήταν το ιστορικό κέντρο χωρίς ταβέρνες και καφέ, τώρα που έκλεισαν τα πιο πολλά εμπορικά.

Ιδανική απόδραση…
✒ Εκεί ψηλά στο Γυφτόκαμπο Ζαγορίου, πάνω από το Σκαμνέλι υπάρχει η Σαρακατσάνικη Στάνη. Γνωστό αυτό… Πολλοί όμως δε γνωρίζουν ότι στο χώρο λειτουργεί κι ένα ωραίο καφέ – εστιατόριο, που αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς. Το τοπίο είναι μαγευτικό και τα φαγητά της «Στάνης» εξαιρετικά. Βρίσκεις από κόκορα κοκκινιστό μέχρι πρόβειο κεμπάπ. Είναι ανοιχτά από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.