ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ας προσαρμοστούμε…
✒ Η φετινή άνοιξη είναι διαφορετική από κάθε προηγούμενη και αυτό πρέπει να το πάρουμε όλοι μας απόφαση. Και αφού το πάρουμε, να φροντίσουμε να προσαρμοστούμε ανάλογα για να μην έχουμε χειρότερα!

Τι θα ξημερώσει…
✒ Η επέλαση του κορωνοϊού συνεχίζεται και το ότι σήμερα δεν υπάρχει, ας πούμε, κανένα κρούσμα στην Ήπειρο, δεν σημαίνει ότι αύριο δεν θα εκδηλωθούν πέντε, δέκα ή διακόσια! Μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνος όπως η γρίπη, αλλά η μεταδοτικότητά του ξεπερνάει κάθε άλλον ιό.

Καλώς έκλεισαν!..
✒ Ορθώς λοιπόν, σύμφωνα με την άποψη της στήλης, η Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει για εύλογο διάστημα 14 ημερών περίπου σχολεία και φροντιστήρια σε όλη τη χώρα. Αν ένα παιδί έχει τον ιό και πάει για μάθημα, μπορεί να τον διασπείρει σε όλο το σχολείο!

Μέσα τα παιδιά!
✒ Φυσικά, το «λουκέτο» στα σχολεία δεν αρκεί για να λειτουργήσει πλήρως το μέτρο. Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι γονείς εδώ οι οποίοι θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα παιδιά τους να μείνουν μέσα και να μην τα εξαμολύσουν σε δημόσιους χώρους, παιδότοπους κ.λ.π.. Προσοχή λοιπόν και σύνεση…

Οι παρελάσεις…
✒ Κι επειδή ακούσαμε κάτι για τις παρελάσεις που είναι μπροστά μας λόγω της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου, εννοείται ότι πρέπει να ματαιωθούν! Αποτελούν αφορμή για συνάθροιση πολύ κόσμου, οπότε, ούτε συζήτηση για την πραγματοποίησή τους. Η επέτειος συμπίπτει με τις ημέρες ανοίγματος ξανά των σχολείων, αλλά…

Και η μεταλαβιά…
✒ Πάμε τώρα και στα εκκλησιαστικά που επίσης έχουν προκαλέσει πολλή συζήτηση τις τελευταίες ημέρες. Ειδικά η απόφαση της Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με την οποία με τη μεταλαβιά δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός!

Μία χώρα στα δύο!
✒ Η χώρα μοιράστηκε στα δύο. Οι μεν πιο θρησκευόμενοι συμφωνούν για το… αμετάδοτο της Θείας Κοινωνίας, ενώ οι υπόλοιποι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ένας ιός να μην περνάει από τον ένα στον άλλο πολίτη όταν χρησιμοποιήσουν το ίδιο κουταλάκι!

Αρκεί η νηστεία!..
✒ Ο καθένας ας πιστεύει ό,τι θέλει, όμως να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι απαραίτητο κανείς να κοινωνήσει ενόψει Πάσχα. Μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου, οπότε δεν υπάρχει λόγος, ειδικά οι ηλικιωμένοι, να ρισκάρουν! Ας κάνουν απλώς νηστεία. Πιάνεται κι αυτή! 

Καμία ασφάλεια…
✒ Εξάλλου, δεν είναι μόνο η μεταλαβιά. Για φαντάσου μία εκκλησία, ας πούμε στους αυριανούς Χαιρετισμούς, γεμάτη κόσμο, παιδιά, παππούδες κ.λ.π.. Δεν είναι και η καλύτερη συνθήκη ασφαλείας για κανέναν απ’ όσους παρακολουθήσουν τη λειτουργία. Άνθρωποι στριμωγμένοι, ιοί εύκολα μεταδιδόμενοι…

 Θέλει σύνεση…
✒ Γι’ αυτό είπαμε στην αρχή ότι διανύουμε μία περίοδο που πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε σύνεση και σωφροσύνη. Να αφήσουμε κατά μέρος τα θέλω μας, να «παγώσουμε» για μερικές εβδομάδες συνήθειες και χόμπι, να μείνουμε λίγο περισσότερο σπίτι, βρε αδελφέ, έτσι για προφύλαξη.

Καλό και το σπίτι!
✒ Διαβάζουμε καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τι κάνουν συγγενείς, φίλοι, γνωστοί που αυτές τις μέρες μένουν στο σπίτι. Βλέπουν ταινίες ή τηλεόραση, ακούνε μουσική, μιλούν στο τηλέφωνο, μαγειρεύουν, χαλαρώνουν… Δεν είναι κι άσχημα!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.