ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Διαφορετικός πόλεμος…
✒ Αυτός ο πόλεμος που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα ως χώρα είναι διαφορετικός απ’ τους συμβατικούς πολέμους. Δεν έχεις σφαίρες, άρματα, αεροπλάνα. Το πολύ – πολύ να δει κανείς δακρυγόνα και τανάλιες που κόβουν συρματοπλέγματα.

Όπλο οι άνθρωποι!
✒ Βασικότερο όπλο των απέναντι, δηλαδή της Τουρκίας, είναι οι άνθρωποι. Μετανάστες που συγκέντρωσαν και φιλοξενούν οι γείτονες από  διάφορες μουσουλμανικές χώρες με τις οποίες συνορεύουν. Τους έβαλαν μπροστά με στόχο να μπουν στην Ελλάδα.

Τι θα κάνουν εδώ;
✒ Τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι Αφγανοί, Πακιστανοί, Σομαλοί, κ.λ.π. φυλές αν περάσουν στη χώρα μας; Πάντως, δεν πρόκειται να πάνε στα χωριά για να κόβουν ξύλα στους παππούδες, όπως πρότεινε γραφικός βουλευτής του κοινοβουλίου μας! 

Δεν πάει καλά…
✒ Μέχρι στιγμής όμως η «επίθεση» που ενορχηστρώνει η Τουρκία δεν πάει καλά γιατί η Ελλάδα αποφάσισε, μετά από αρκετά χρόνια «μουδιάσματος», να πει όχι και να κλείσει τα σύνορά της. Αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο, να υπερασπιστεί την εδαφική της κυριαρχία.

Έμπρακτη βοήθεια…
✒ Επίσης, η κυβέρνηση φρόντισε να ενημερώσει πλήρως την Ε.Ε. και κατάφερε να λάβει την υποστήριξή της, τόσο στα λόγια όσο και έμπρακτα με σημαντική οικονομική βοήθεια και αποστολή δυνάμεων που θα ενισχύσουν τη φύλαξη στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας.

Κάτι θα πετύχεις!
✒ Τελικά, όταν δείχνεις αποφασιστικότητα και χρησιμοποιείς πειστικό λόγο για όσα κάνεις δεν μπορεί, κάτι θα καταφέρεις. Αυτό είναι το δίδαγμα των ημερών. Ακόμα και ο Τσίπρας, μετά από μέρες… αφωνίας, αναγκάστηκε να δηλώσει πως «κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή κυβέρνηση»! Μικρό πράγμα είναι αυτό;

Καμία επιστράτευση…
✒ Kαι κάτι ακόμα, επειδή πολλά ακούγονται. Δεν ξεκίνησε κανενός είδους επιστράτευση όπως γράφτηκε αυτές τις μέρες. Αυτό που γίνεται είναι προγραμματισμένες προσκλήσεις κατάταξης που αφορούν τους στρατεύσιμους της νέας ΕΣΣΟ, η οποία μπαίνει στον στρατό ξηράς ως τις 12 Μαρτίου. Hρεμία λοιπόν…

Πέρασε καιρός…
✒ Πάμε σε κάτι πιο τοπικό τώρα. Πόσο καιρό έχουν άραγε οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ζητούν παρέμβαση του Δήμου ώστε να πληρώνουν χαμηλότερο εισιτήριο στο αστικό όσοι διαμένουν στις φοιτητικές εστίες και μετακινούνται με το λεωφορείο;

Έκαναν παρεμβάσεις…
✒ Ήταν δήμαρχος ο Θωμάς Μπέγκας όταν έκαναν για πρώτη φορά παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και έκαναν ξανά και ζήτησαν ξανά για να φτάσουμε στο σήμερα που ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή η επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ με 80.000 ευρώ.

Πιο φτηνή κάρτα!
✒ Μέσω της συγκεκριμένης επιδότησης η μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών θα μειωθεί απ’ τα 35 στα 25 ευρώ. Μία μικρή λοιπόν ελάφρυνση για τους φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν διαμέρισμα μέσα στα Γιάννενα και μένουν στις εστίες. 

Απ’ το τίποτα…
✒ Θα… σωθούν τα παιδιά με τα 10 ευρώ που θα γλιτώσουν; Όχι, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη πόσο αγώνα χρειάστηκε να κάνουν ακόμα και γι’ αυτή την ελάφρυνση. Αλλά από το τίποτα, κάτι είναι και αυτό. Πάντως, τα αντανακλαστικά του Δήμου… δεν παίζονται!

Tι άλλο να θέλεις;
✒ Μπορεί Τζαμάλες να μην άναψαν την περασμένη Κυριακή στα Γιάννενα, αλλά δεν πέρασαν κι άσχημα Γιαννιώτες και επισκέπτες. Και τα γλέντια τους τα έκαναν στον πεζόδρομο της Καλλάρη και σ’ άλλες γειτονιές και την βόλτα τους την πήγαν και τον καφέ τους τον απόλαυσαν την Καθαρά Δευτέρα στην Παραλίμνιο, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα (φωτό)! Τι άλλο να θες από ένα τριήμερο;

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.