ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ώρα εγκαινίων!
✒ Μία πολύ σημαντική δομή «έρχεται» με το έμπα του Νοεμβρίου για την πόλη μας. Αύριο, πρώτη ημέρα του νέου μήνα, εγκαινιάζεται επίσημα το περίφημο πια Πολυδύναμο Κέντρο του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Μία μονάδα – πρότυπο για όλη τη χώρα!

Από πολλά… κύματα!
✒ Πρόκειται για ένα έργο που πέρασε από πολλά… κύματα ώσπου να πάρει σάρκα και οστά. Ήταν υψηλό το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του και για να λειτουργήσει όπως πρέπει απαιτήθηκε η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Θα βοηθήσει…
✒ Πάνε όμως αυτά, πέρασαν. Έστω με καθυστέρηση, το Πολυδύναμο είναι έτοιμο και πλήρες, ικανό να στεγάσει συνανθρώπους μας που υποφέρουν λόγω της εξάρτησής τους από ναρκωτικά ή αλκοόλ και να τους βοηθήσει στη μάχη που δίνουν για να κερδίσουν και πάλι τη ζωή.

Δεν έχει σημασία…
✒ Τώρα, μεταξύ μας, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποια κυβέρνηση κατασκεύασε το κτίριο, ποια εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια για να εξοπλιστεί αυτό ή ποια φρόντισε για την πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού. Αυτά αφορούν άλλους…

Καλύπτει ένα κενό!
✒ Σημασία για μας, τους απλούς πολίτες, έχει ότι στα Γιάννενα θα λειτουργεί στο εξής μία νέα δομή, η οποία έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο δίκτυο των υπηρεσιών που προσφέρονται σε εξαρτημένα άτομα. Κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Έκανε προσπάθεια…
✒ Πάντως, οφείλουμε να πούμε πως η σημερινή Διοίκηση του «Χατζηκώστα» με επικεφαλής των Βαγγέλη Καρβούνη έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το Πολυδύναμο και πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.

Αγωγή του οδηγού…
✒ Πάμε τώρα σε ένα θέμα που αφορά όλους όσοι κυκλοφορούμε στα Γιάννενα, δηλαδή άπαντες τους κατοίκους αυτής εδώ της πόλης. Μιλάμε για το κυκλοφοριακό και ιδιαίτερα για την αγωγή και συμπεριφορά που επιδεικνύουμε ως οδηγοί.

Δε δίνουμε… δεκάρα!
✒ Αν περνούσαμε εξετάσεις στο θέμα αυτό, πολλοί από εμάς, για να μην πούμε η πλειοψηφία, θα κοβόμασταν, αφού, ως γνωστόν, σε γενικές γραμμές δε δίνουμε… δεκάρα για τον συμπολίτη. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε τη δουλίτσα μας χωρίς να μας χαλάσει η ζαχαρένια!

Έλα μωρέ…
✒ Έλα μωρέ και τι θα γίνει αν παρκάρω για πέντε – δέκα λεπτά σε ένα πεζόδρομο, πάνω στο πλακόστρωτο της πλατείας ή σε μία διάβαση πεζών; Κάπως έτσι δεν σκεφτόμαστε οι πιο πολλοί; Ανάβουμε και τα αλάρμ και πεταγόμαστε απέναντι να πιούμε καφέ, να ψωνίσουμε, να πληρώσουμε κάνα λογαριασμό…

Παντού εμπόδια!
✒ Δε λέμε κάτι καινούριο. Ως πεζοί καθημερινά… σκοντάφτουμε όλοι πάνω σε εμπόδια. Δηλαδή, κυρίως σε Ι.Χ. που κλείνουν το δρόμο κάνοντας πιο δύσκολη τη ζωή, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες πολιτών όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι μαμάδες που σπρώχνουν καρότσια, οι ανάπηροι κ.λ.π..

Ενημερωτική δράση…
✒ Τροχαία και Δήμος προχώρησαν το περασμένο Σάββατο σε μία ενημερωτική δράση στο κέντρο των Ιωαννίνων μοιράζοντας φυλλάδια μέσω των οποίων εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς προκειμένου να σέβονται τους συμπολίτες. Καλή κίνηση, με χαρακτήρα όμως μάλλον τυπικό…

Θέλουμε… μπαμπούλα!
✒ Ωστόσο, δεν είναι η ενημέρωση που μας λείπει. Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε τις συνέπειες των πράξεών μας. Είναι η νοοτροπία που κουβαλάμε, η οποία, κακά τα ψέματα, δεν αλλάζει διαβάζοντας ένα φυλλάδιο. Χρειάζεται οι Αρχές να γίνουν… μπαμπούλας για να συμμορφωθούμε. Διαπιστωμένο αυτό. Άλλη λύση δεν υπάρχει!

Με κανονικό δέντρο!
✒ Πάει ο… πύργος του Τάτλιν, πάνε οι περίεργες σιδηροκατασκευές… Τα ερχόμενα Χριστούγεννα η κεντρική Πλατεία στα Γιάννενα θα στολιστεί με κανονικό δέντρο όπως όλες οι φυσιολογικές πλατείες του κόσμου (κάτι που έγινε και πέρυσι πάντως)! Τουλάχιστον, αυτό υποσχέθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Άντε τώρα να… ξεχωρίσουμε ως πόλη!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.