ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Nέα σελίδα…
✒ Διαφορετική εβδομάδα αυτή που διανύουμε σε σχέση με τις προηγούμενες. Ξεκίνησε με αλλαγές ρόλων στην πολιτική πυραμίδα της χώρας. Νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, νέα αντιπολίτευση με «τιμονιέρη» τον Αλέξη Τσίπρα…

Πολλά τα μέτωπα!
✒ Η καινούρια κυβέρνηση έχει μπροστά της πολλά μέτωπα ανοιχτά, οπότε, μάλλον δύσκολα θα πάνε φέτος για… μπάνιο οι υπουργοί της! Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα και γρήγορα γιατί χρόνος δεν υπάρχει. Να θέσει άμεσα το αποτύπωμά της σε όλους τους τομείς.

ΕΡΤ και ΕΛ.ΑΣ…
✒ Ήδη άρχισαν αλλαγές στη ΕΡΤ και την Ελληνική Αστυνομία, με παραιτήσεις διευθυντών και αρχηγών, οι οποίες προκαλούν μάλιστα ενστάσεις και πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μα, δεν ήταν αναμενόμενο; Η ΕΡΤ που είναι κυβερνητικό όργανο δε θα αποκτήσει νέα διοίκηση όπως και η ΕΛ.ΑΣ;

H ίδια τι θα έκανε;
✒ Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η κυβέρνηση και άρχισαν την αντιπολίτευση οι μέχρι χθες υπουργοί, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι αντιλαμβάνεται ως «λάφυρο» την Αστυνομία! Η ίδια δηλαδή αν αναλάμβανε σήμερα υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα κρατούσε τον ίδιο αρχηγό;

Άφησαν αποτύπωμα!
✒ Oι εθνικές εκλογές, οι οποίες πέρασαν πλέον στην ιστορία, άφησαν στην πόλη μας, ειδικά σε κεντρικές οδούς και στις εξόδους της, μπόλικες αφίσες, πανό και banner. Πολύ υλικό βλέπει κανείς και σε στάσεις λεωφορείων τοποθετημένα με κόλλα που δύσκολα βγαίνει και αφήνει το αποτύπωμά της για πολύ καιρό!

Δεν μάζεψαν…
✒ Το… κύπελλο στη αφισορρύπανση λαμβάνει φυσικά η Βάνα Μπάρμπα, υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και ακολουθούν ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Τα επιτελεία τους ωστόσο δεν φρόντισαν μέχρι στιγμής να μαζέψουν όλο αυτό το υλικό που υποβαθμίζει το αστικό τοπίο στα Γιάννενα και προσβάλλει την αισθητική της πόλης.

Με ονοματεπώνυμο!
✒ Αν όλοι αυτοί είχαν πάρει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οφείλουν το συντομότερο να καθαρίσουν την πόλη από τη μία ως την άλλη άκρη της. Αν πάλι δεν έχουν αδειοδοτηθεί, τότε ο Δήμος έχει τον πρώτο λόγο. Εξάλλου, όλες αυτές οι αφίσες έχουν ονοματεπώνυμο!

Υποχρέωση του Δήμου…
✒ Ρυπαίνεις παράνομα την πόλη; Ένα πρόστιμο μπορεί να σε συνετίσει και να αποτρέψει όσους ακόμα προτίθενται να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Απλά πράγματα, δηλαδή και είναι υποχρέωση του Δήμου Ιωαννιτών να προστατεύσει την πόλη από την υποβάθμιση που προκαλεί η αφισορρύπανση…

Υπάρχουν πρόστιμα!
✒ Να θυμίσουμε τι λέει ο νόμος; Η διαφήμιση κομμάτων, συλλόγων κλπ. γίνεται σε ειδικούς χώρους που ορίζει ο Δήμος και όχι όπου θέλει ο καθένας. Αν κανείς αναρτά διαφημιστικό υλικό σε μη ορισμένους χώρους, τότε ο Δήμος μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο για αυθαίρετη διαφήμιση και είναι υποχρεωμένος να καθαρίσει στέλνοντας τον λογαριασμό στους παρανομούντες!

Δεν θα κάνουν…
✒ Η στήλη, για να είναι ειλικρινής, θεωρεί ότι ο Δήμος δε θα κάνει κάτι για το θέμα, παρά τα παράπονα που διατυπώνουν καθημερινά οι πολίτες, οι οποίοι ενοχλούνται από την αφισορρύπανση και δεν έχουν άδικο. Ωστόσο, είναι χρέος μας να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα και να κρίνουμε αναλόγως τους ιθύνοντες για τη στάση τους!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.