ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Όλοι χαιρόμαστε…
✒ Όλοι χαιρόμαστε που σιγά – σιγά ολοκληρώνονται οι εργασίες επέκτασης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, μέσω των οποίων ανοίγουν νέες προοπτικές για τον τουρισμό στην περιοχή μας. Όλοι επίσης ικανοποιούμαστε μαθαίνοντας ότι νέες αεροπορικές εταιρίες δρομολογούν πτήσεις από το εξωτερικό προς τα Γιάννενα.

Κοντεύει ο κόμβος!
✒ Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου κόμβου στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, στο ύψος του Αεροδρομίου. Έργο αναγκαίο τώρα που αυξάνει ακόμα περισσότερο η κυκλοφορία οχημάτων στο σημείο αυτό…

Τα προβλήματα…
✒ Ωστόσο, καθώς η επιβατική κίνηση στον Αερολιμένα ακολουθεί ανοδική τροχιά, γίνονται όλο και πιο εμφανή τα προβλήματα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι κύριες εγκαταστάσεις του, δηλαδή οι αίθουσες αναχωρήσεων και αφίξεων είναι σχετικά μικρές!

Δραστική περικοπή…
✒ Να θυμίσουμε εδώ ότι πριν μερικά χρόνια περικόπηκε δραστικά το φυσικό αντικείμενο του έργου επέκτασης του Αεροδρομίου, οι εγκαταστάσεις του οποίου από 10.500 τ.μ. που επρόκειτο αρχικά να γίνουν, μειώθηκαν στα 3.000 τ.μ., καθώς χρήματα δεν υπήρχαν.

Ουρές επιβατών!
✒ Έτσι, σήμερα ξένοι επιβάτες που έρχονται από Σκανδιναβικές χώρες κ.λ.π. ή ετοιμάζονται να ταξιδέψουν ξανά προς αυτές σχηματίζουν ουρές πολλών μέτρων έξω από το κτίριο του Αερολιμένα, κάτω από τον καυτό ήλιο ή τη βροχή περιμένοντας υπομονετικά να φτάσουν στον γκισέ για έλεγχο εισιτηρίων και αποσκευών! Αρνητικές εικόνες αυτές…

Όταν ολοκληρωθεί…
✒ Οι τέντες και οι ομπρέλες που έχουν τοποθετηθεί δεν σώζουν την κατάσταση, δυστυχώς! Φυσικά, η αίθουσα αναχωρήσεων δεν έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά. Όταν γίνει αυτό, το πρόβλημα με τις ουρές θα αμβλυνθεί, όμως αμφιβάλλουμε ότι η εξυπηρέτηση των επιβατών θα είναι άψογη. Εδώ είμαστε όμως να το δούμε…

Πιο χαμηλά ο πήχης!
✒ Καλό είναι λοιπόν να αφήσουμε όλοι κατά μέρος τις… θριαμβολογίες για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου μας. Ναι, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες επέκτασης, θα είναι όντως πολύ καλύτερο από εκείνο που είχαμε, όμως δε θα γίνει και… «Ελ. Βενιζέλος». Ας κρατάμε λοιπόν πιο χαμηλά τον πήχη!

Αθλητικός προορισμός!
✒ Eίδες τα Γιάννενα; Σιγά – σιγά αλλά σταθερά μετατρέπονται σε βασικό αθλητικό προορισμό της χώρας μας και δικαιολογημένα, αφού έχουν αναβαθμίσει τις υποδομές τους! Όλη αυτή την περίοδο διεξάγονται στην πόλη και γενικότερα στο Νομό ένα σωρό σημαντικοί αγώνες.

Αγώνες Κολύμβησης…
✒ Αυτές τις μέρες στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα φιλοξενείται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης. Μεγάλη διοργάνωση αυτή και το ΠΕΑΚΙ έχει κάνει όλη την αναγκαία προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή της.

Μπάσκετ στο Μέτσοβο!
✒ Υπάρχει όμως και το Μέτσοβο, στο κλειστό γυμναστήριο του οποίου διεξήχθη επί πενθήμερο και ολοκληρώθηκε χθες η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παίδων. Η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη και αυτονόητα τα οφέλη για την ορεινή κωμόπολη από τη φιλοξενία της!

Έρχονται κι άλλα…
✒ Έγιναν κι άλλα σημαντικά αθλητικά γεγονότα το περασμένο διάστημα στην πόλη μας όπως το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, τουρνουά, καμπ κ.λ.π. Θα ακολουθήσουν δε τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Θαλασσίου Σκι και Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα. Διοργανώσεις τις οποίες μπορούμε όλοι να στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας ως εθελοντές ή απλοί έστω θεατές!

«Ανάσα» στα Λιθαρίτσια!

✒ Χαίρεται κανείς να περπατάει τελευταία στα Λιθαρίτσια! Ο καθαρισμός του Πάρκου από αχρείαστους θάμνους και δέντρα που το «έπνιγαν», καθώς και τα νέα παγκάκια έχουν συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας του, δίνοντας ανάσα στον χώρο. Η δε μπάρα στην είσοδό του αποδεικνύεται σωτήρια, αφού κρατάει έξω τα Ι.Χ.! Μικρές, απλές παρεμβάσεις, αλλά σημαντικό αποτέλεσμα…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.