ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Οι ευρωεκλογές…
✒ Ας ασχοληθούμε λίγο σήμερα με τις ευρωεκλογές, τις οποίες σε γενικές γραμμές… επισκιάζουν οι κάλπες σε Δήμους και Περιφέρειες, αφού έτυχε να διεξάγονται την ίδια ημέρα. Κακώς, όμως, γιατί η ευρωκάλπη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας...
Δεν είναι… Γιουροβίζιον!
✒ Είπε κάτι ενδιαφέρον ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και υποψ. ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης πριν λίγες μέρες στα Γιάννενα. Το Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε, δεν είναι… Γιουροβίζιον να στέλνουμε τραγουδιστές, ούτε Euro να πηγαίνουν μπαλαδόροι!

Ποιους επιλέγουμε…
✒ Με μία φράση ο κ. Καμίνης περιέγραψε όλο αυτό το γεγονός που ονομάζεται ευρωεκλογές. Το ποιους δηλαδή επιλέγουμε οι πολίτες να στέλνουμε ως εκπροσώπους μας στο ευρωκοινοβούλιο, οι αποφάσεις του οποίου μετατρέπονται στο 50% των νόμων που καθορίζουν τη ζωή μας!
Τους είναι οικείοι!
✒ Άνθρωποι αναγνωρίσιμοι από το ευρύ κοινό, κυρίως τραγουδιστές, ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες έχουν το προβάδισμα στην προτίμηση των ψηφοφόρων μόνο και μόνο επειδή τους είναι οικείοι. Και τους… σταυρώνουν χωρίς να θέσουν άλλα κριτήρια γι’ αυτή τους την επιλογή!

Πρώτα οι σελέμπριτις!
✒ Προφανώς αυτό θα γίνει και τώρα. Ήδη μία πρόσφατη δημοσκόπηση φέρνει στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις των συνδυασμών τους σελέμπριτις, όπως ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ο πρ. αρχηγός της Εθνικής Ποδοσφαίρου Θοδωρής Ζαγοράκης κ.λ.π., ενώ άλλοι άκρως αξιόλογοι υποψήφιοι, ξύνουν… τον πάτο του βαρελιού!

Έτσι ψηφίζουμε…
✒ Δυστυχώς, έτσι ψηφίζουμε οι Έλληνες. Έτσι κάναμε πάντα και συνεχίζουμε με την ίδια νοοτροπία η οποία αποδεικνύεται αδιέξοδη. Όσο για φωνές όπως αυτή του Γ. Καμίνη, ελάχιστοι τις ακούνε και προβληματίζονται. Η μεγάλη μάζα των πολιτών… το χαβά της!

Ενθαρρυντικό…
✒ Πάντως, για να μην είμαστε εντελώς άδικοι, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πρώτος από πλευράς Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις για την ευρωβουλή είναι ο Β. Μεϊμαράκης και δεύτερος ο Στ. Κυμπουρόπουλος. Στον ΣΥΡΙΖΑ πάλι την πρωτιά του Γλέζου το 2014 φαίνεται πως θα διαδεχτεί η Έλενα Κουντουρά!

Δεν προλαβαίνουν…
✒ Δεν προλαβαίνουν οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο Ιωαννιτών και τους άλλους τριγύρω να κάνουν προτάσεις για έργα, να γνωστοποιούν προγράμματα, να υπόσχονται καλύτερες μέρες στους ψηφηφόρους, οι οποίοι δέχονται έναν «βομβαρδισμό» πληροφοριών το τελευταίο διάστημα.

Όλα στο «καζάνι»!..
✒ Προγράμματα, ιδέες, σκέψεις, φιλοδοξίες, όλα στο «καζάνι» της κάλπης και τι θα βγει τελικά από αυτό κανείς δεν ξέρει ακόμα. Η κάλπη της 2ης Μαΐου θα δείξει. Ως τότε, καλό είναι οι ψηφοφόροι να οπλιστούμε με υπομονή και εγκαρτέρηση. Άλλο τίποτα δε μπορούμε να κάνουμε!
Πού ήταν όλοι;
✒ Πού ήταν όλοι αυτοί οι επίδοξοι δήμαρχοι την περασμένη πενταετία; Γιατί δεν είχαν πιο ενεργή παρουσία στα τοπικά πράγματα; Γιατί δεν συζητούσαν πιο πολύ με τους πολίτες και γιατί δεν πρότειναν πράγματα για τη βελτίωση της κατάστασης στους Δήμους τους;

Σε… αγρανάπαυση!
✒ Δηλαδή οι δημοτικές παρατάξεις (με ελάχιστες εξαιρέσεις) λειτουργούν μόνο σε προεκλογικές περιόδους, όταν πλησιάζει η… κρίση; Τα χρόνια που μεσολαβούν τελούν σε… αγρανάπαυση και αρκούνται στην παρουσία των επικεφαλής τους στα δημοτικά συμβούλια; Ρητορικά τα ερωτήματα! Έτσι έχει το πράγμα…
«Αφρίζει» η Παμβώτιδα!
✒ Κυβερνήσεις αλλάζουν, δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται, πρωθυπουργοί και δήμαρχοι δεσμεύονται και υπόσχονται πράγματα, αλλά η εικόνα της Παμβώτιδας παραμένει η ίδια. Πάλι τις τελευταίες μέρες βγάζει… αφρούς η λίμνη μας (φωτό). Απ’ αυτά που ακούει είναι, από τα προβλήματα που έχει… θα σας γελάσουμε!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.