ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Κρίσιμη διαβούλευση…
✒ Έχει ενδιαφέρον η σημερινή ημέρα για τα Γιάννενα. Κι αυτό γιατί θα γίνει το απόγευμα (5 μ.μ.) στην Ε.Η.Μ. μία καθόλα επίσημη διαβούλευση για το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα της Παμβώτιδας…

Όλοι αναμένουμε!
✒ Παρών στην εκδήλωση ο αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος που σύσσωμη η τοπική κοινωνία αναμένει αυτά που θα… κομίσει για τη λίμνη. Για να δούμε λοιπόν τι έχει να πει και ποιες προτάσεις θα καταθέσει για τη σωτηρία της.

Το πλήρες Σχέδιο...
✒ Φυσικά, λίγο – πολύ είναι γνωστές από καιρό οι βασικές παράμετροι του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, όπως και οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων, θετικές ή αρνητικές, σε ορισμένες απ’ αυτές. Απλά σήμερα θα παρουσιαστεί αυτό στο σύνολό του.

Θα ακουστούν πολλά!
✒ Και δεν είναι μόνο η παρουσία και η παρέμβαση Φάμελλου. Λόγο θα έχουν ο Αλέκος Καχριμάνης, ο Θωμάς Μπέγκας και εκπρόσωπος της ΠΕΔ. Θα ακουστούν λοιπόν διάφορες απόψεις και ήδη διατυπωμένες ενστάσεις και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο διάλογος οδηγήσει σε αποφάσεις για βελτίωση κάποιων παραμέτρων του Π.Δ.!

Εκκρεμότητες…
✒ Η αλήθεια είναι ότι το Διάταγμα δημιουργεί ή αφήνει ορισμένες σοβαρές εκκρεμότητες που πρέπει να επιλυθούν. Κορυφαία όλων ίσως είναι η απαγόρευση της δόμησης στην πολύπαθη περιοχή του Μάτσικα. Ρύθμιση που βρίσκεται… εκτός τόπου και χρόνου!

Για τον Μάτσικα…
✒ Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι ζητούν να επιτρέπεται ήπια δόμηση στον Μάτσικα με βάση ειδική πολεοδομική μελέτη και έχουν δίκιο. «Αγκάθι» αποτελεί επίσης, η απαγόρευση ίδρυσης και εκσυγχρονισμού πτηνοτροφικών μονάδων στην Αμπελιά, την Κόντσικα το Επισκοπικό.

Χωρίς… παρωπίδες!
✒ Αυτά τα θέματα και ορισμένα ακόμα πρέπει να συζητηθούν σήμερα και να βρεθεί η «χρυσή τομή», γιατί διαφορετικά θα προκαλέσουν προβλήματα που θα… διαιωνιστούν. Λύσεις θα βρεθούν, αρκεί να υπάρξει θέληση και να φύγουν οι παρωπίδες…

Θα μας λείψει…
✒ Θα μας λείψει η Κυρά Κούλα… Έτσι τη φωνάζαμε εδώ στην εφημερίδα την Αγγελική Τζαλμακλή – Χατζηγιάννη. Κυρά όχι κυρία, δεν το ήθελε. Έφυγε πλήρης ημερών, αλλά αυτό τι σημασία έχει. Η απώλεια για μας είναι ουσιαστική.

Σπάνια συνέπεια…
✒ Ήταν παρούσα ως αρθρογράφος επί δεκαετίες στον «Π.Λ.», με μία συνέπεια σπάνια. Ακόμα και στις «τρικυμίες» της ζωής της, ειδικά αυτές που τη βρήκαν τα τελευταία χρόνια, μία ανάσα έπαιρνε και συνέχιζε ακάθεκτη τα χρονογραφήματά της.

Ταξίδευε…
✒ Είναι σίγουρο ότι το γράψιμο την έκανε από τη μία να ξεχνάει τους πόνους και τα βάσανα και από την άλλη της έδινε την ευκαιρία να ταξιδεύει στο παρελθόν ανασύροντας αναμνήσεις από ένα πραγματικό νοητό «θησαυροφυλάκιο» πολλών δεκαετιών!

Τα… πιπεράτα!
✒ Τι να γράψεις για την Κυρά Κούλα στον περιορισμένο χώρο μίας στήλης. Ένα απ’ αυτά που δε θα ξεχάσω είναι τα τηλέφωνα που μου έκανε όταν έγραφε κάτι λίγο πιο… πιπεράτο απ’ τα υπόλοιπα και ήθελε να προϊδεάσει για να μη «σοκαριστούμε»!

Σα μικρό παιδί…
✒ Ποιος μπορούσε να της αρνηθεί να τα γράψει τα… πιπεράτα της, τα οποία ήταν πάντα απολαυστικά; Ειδικά μάλιστα όταν από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν σα να είχες ένα μικρό παιδί που μόλις είχε κάνει... σκανδαλιά! Θα μας λείψει η Κυρά Κούλα… Θα μας λείψουν και οι σκανδαλιές της…
Μπήκαν ξανά Ι.Χ.!
✒ Δεν κράτησε πολύ τελικά η απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων μέσα στα «Λιθαρίτσια». Τον τελευταίο καιρό τα Ι.Χ. εισέβαλαν ξανά στους χώρους του Πάρκου και τα συναντά κανείς σχεδόν παντού. Γιατί να πληρώσουν οι κάτοχοί τους στο διπλανό δημοτικό πάρκιγκ αφού μπορούν να σταθμεύσουν και τσάμπα;

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.