ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Υπάρχει ανάγκη…
✒ Τα Γιάννενα ως πόλη με λίμνη σαφώς κι έχουν ανάγκη από διαδρομές για πεζούς και ποδηλάτες. Υπάρχει βέβαια αυτή της Παραλιμνίου γύρω από το κάστρο και ο πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος του Κατσικά, όμως γιατί να αρκεστούμε σ’ αυτές μόνο.

Παραλίμνια διαδρομή…
✒ Σωστά λοιπόν ο Δήμος προσπαθεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή μίας ακόμη παραλίμνιας διαδρομής αναψυχής μήκους τριών χιλιομέτρων περίπου, από τον Μάτσικα ως το Πέραμα, ώστε να αξιοποιηθεί κι αυτό το κομμάτι της Παραλιμνίου.
Αν είχαν «τρέξει»…
✒ Φυσικά, ο Θωμάς Μπέγκας και οι συνεργάτες του θα μπορούσαν να είχαν «τρέξει» το έργο νωρίτερα ώστε τώρα να βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και να μην παραλαμβάνουν μελέτες εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Δεν το έκαναν όμως...

Ένα σημαντικό έργο!
✒ Όχι τίποτε άλλο, δηλαδή, αλλά ο Δήμαρχος θα είχε σήμερα να επιδείξει ένα όντως σημαντικό έργο που η αλήθεια είναι ότι λείπει από το προεκλογικό του «οπλοστάσιο»! Αν εκλεγεί ξανά, θα… κόψει την κορδέλα. Αν όχι, τότε θα το κάνει κάποιος άλλος!

Οι αποζημιώσεις…
✒ Φυσικά, για να γίνει η ποδηλατική – περιπατητική αυτή διαδρομή, ο προϋπολογισμός της οποίας είναι 3,8 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιώτες που έχουν εκτάσεις στην παρόχθια ζώνη τις οποίες έχει δεσμεύσει το Δημόσιο! Αν ο Δήμος καταφέρει να κλείσει αυτή την εκκρεμότητα, τότε το έργο θα γίνει.

Δύσκολα ως τον Μάιο!
✒ Επειδή όμως διανύουμε προεκλογική περίοδο, δύσκολα θα γίνει κάτι ουσιαστικό μέχρι τον Μάιο, γιατί, ως γνωστόν, υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες που δε λύνονται εύκολα. Από φθινόπωρο και μετά ίσως υπάρξει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την παραλίμνια διαδρομή…
Καλή η μελέτη…
✒ Πάντως, η μελέτη που παρουσιάστηκε και παρελήφθη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο είναι καλή. «Πατάει» πάνω στην υφιστάμενη κατάσταση της ζώνης όπου θα γίνει η διαδρομή και προσαρμόζεται στα δεδομένα της αντί να επιδιώκει να δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα. Κάτι που μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι!

Διαμαρτυρία…
✒ Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν ξανά φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, θέτοντας θέματα σίτισης, στέγασης και μετακινήσεων με το αστικό που είναι ακριβές για εκείνους…

Δεν έκαναν τίποτα!
✒ Δεν ήταν η πρώτη φορά αυτή. Έχουν ξαναπάει στο Δημαρχείο οι φοιτητές θέτοντας τα ίδια αιτήματα, όμως προφανώς και δεν έγινε τίποτε πρακτικό από τον Δήμο για την ικανοποίησή τους, γι’ αυτό κι επέστρεψαν ξανά. Στο μεταξύ, κοντεύει… καλοκαίρι!

Μία επιτροπή…
✒ Την προηγουμένη φορά, πριν από κάνα τρίμηνο, είχε γίνει λόγος για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα εξετάσει μαζί με την Πρυτανεία το τι μπορεί να γίνει. Δεν προχώρησε κάτι στο μεσοδιάστημα και την περασμένη Τρίτη αποφασίστηκε τελικά η σύσταση της επιτροπής.

Υπάρχουν λύσεις…
✒ Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να ανακουφίσουν τους φοιτητές. Για παράδειγμα, στο θέμα των μετακινήσεων, προτάθηκε από την παράταξη Μπαρτζώκα να πιεσθεί η Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. να διαθέτει τις δεσμίδες των 20 φοιτητικών εισιτηρίων με έκπτωση, όπως κάνει και με τα μη φοιτητικά εισιτήρια. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα…
Ν’ ανοίξει το μάτι…
✒ Μπορεί να μοιάζει… παράταιρη η εικόνα, όμως έτσι είναι η πραγματικότητα! Με την έλευση του Μάρτη όλο και κάποιοι Γιαννιώτες παίρνουν το δρόμο προς τα παράλια, έτσι για να… ανοίξει λίγο το μάτι τους δίπλα στη θάλασσα. Γιατί όχι; Άμα μπορεί κανείς… (Η φωτογραφία είναι της περασμένης Κυριακής από την Πάργα)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.