ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μακρύς ο δρόμος…
✒ Τι έχουμε κάνει και τα τραβάμε αυτά… πώς θα τα βγάλουμε πέρα και πώς θα αντέξουμε δυόμισι μήνες ακόμα, ως τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο πρώτος γύρος των οποίων θα γίνει στις 19 Μαΐου. Φαντάζει μακρύς ο δρόμος!
Πληθώρα υποψηφίων!
✒ Εξηγούμαστε: Μόνο για τον Δήμο Ιωαννιτών οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των εννέα συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο μας, ανέρχονται σε περίπου 300 άτομα! Μια ολόκληρη γειτονιά της πόλης ένα πράμα… Χώρια οι τοπικές κοινότητες!

Ποιον να ψηφίσει;
✒ Κάθε οικογένεια και υποψήφιος, κάθε δρόμος και ένας συμπολίτης που έχει ξεκινήσει το… κυνήγι του σταυρού. Και ο έρμος ο Γιαννιώτης τι να κάνει; Πού να δώσει τη μονάκριβη ψήφο του; Στον κουμπάρο, τον μπατζανάκη, τον γείτονα, τον ασφαλιστή, τον συνάδελφο;
Μια συμβουλή…
✒ Θεωρώντας χρέος της να σας βοηθήσει, η στήλη θα σας δώσει μία συμβουλή: Να λέτε «ναι» σε όλους, για να μη κακοκαρδίσετε κανέναν και από κει και πέρα κοιτάξτε να ψηφίσετε συμπολίτες που πιστεύετε ότι μπορεί να κάνουν κάτι στοιχειώδες για την άμοιρη την πόλη μας.

Πρώτα η ικανότητα!
✒ Το ότι ο υποψήφιος είναι συγγενής ή γνωστός ή συνεργάτης κανονικά δε θα έπρεπε να είναι ικανός λόγος για να τον ψηφίσουμε. Γιατί έτσι κάνουμε συνήθως και μετά γκρινιάζουμε επειδή δε βλέπουμε να αλλάζει τίποτε προς το καλύτερο. Επιτέλους, ας βάλουμε κριτήρια, με πρώτο και πιο σημαντικό την ικανότητα του άλλου!

Με πολλούς σταυρούς…
✒ Στο μεταξύ, κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι, για να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους …παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι μπορεί να εκλεγεί με 300 – 400 σταυρούς. Δύσκολο αυτό! Με βάση το νέο εκλογικό σύστημα για να εκλεγεί κανείς έχουμε την εντύπωση ότι θέλει τουλάχιστον 800 – 900 σταυρούς. «Σκοτωμός» όμως θα γίνει και στις Δημοτικές Ενότητες γιατί εκεί οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Η δομή του Κατσικά…
✒ Μία προσπάθεια να βοηθήσει, όσο μπορεί, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Κατσικά έχει ξεκινήσει ο Δήμος Ιωαννιτών, αν φυσικά καταφέρει και βγάλει άκρη, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα…

Κουμάντο οι ΜΚΟ!
✒ Μετά την αποχώρηση του Φίλιππα Φίλιου η δομή έχει μείνει χωρίς συντονιστή και κουμάντο κάνουν οι ΜΚΟ, οι οποίες, ως γνωστόν, δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Για την εξέλιξη αυτή έχει ευθύνη το αρμόδιο υπουργείο (Μεταναστευτικής Πολιτικής).
Πήρε οκταμηνίτες…
✒ Ο Δήμος λοιπόν πήρε καμιά 40ρια οκταμηνίτες, ίσως και λίγους παραπάνω, διαφόρων ειδικοτήτων για να βοηθήσουν στον Κατσικά. Μιλάμε για γιατρούς, φύλακες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, υδραυλικούς, καθαριστές κ.λ.π..

Χρειάζεται συντονιστής!
✒ Η παρουσία τους στον Κατσικά είναι αναγκαία, καθώς υπάρχει σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού. Ωστόσο, χρειάζεται ένας συντονιστής που θα βάλει όλους αυτούς τους ανθρώπους να δουλέψουν. Και εδώ πρέπει ο Δήμος να συνεννοηθεί με το υπουργείο. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρει…

Ξέφραγο αμπέλι…
✒ Με την παρουσία των συγκεκριμένων συμβασιούχων στη δομή του Κατσικά μπορούν να καλυφθούν πάγιες ανάγκες και να δουλέψει καλύτερα το πράγμα, γιατί σήμερα αυτή θυμίζει… ξέφραγο αμπέλι. Λογικό, αφού το Κέντρο παραμένει επί τόσους μήνες ακέφαλο. Πρέπει λοιπόν άμεσα να βρεθεί συντονιστής!
Αυτοί είμαστε…
✒ Στα… κάγκελα ανέβηκαν κάποιοι με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αγγελόπουλου (ο «Ντάνος» του Survivor) στην Αθήνα. Ουρές έκανε ο κόσμος για να το αγοράσει και να του το υπογράψει εκείνος! Κάτι δηλαδή που δεν έχει συμβεί ούτε με καταξιωμένους συγγραφείς μας και υπάρχουν πολλοί. Γιατί απορούν; Αυτοί είμαστε, αυτό το επίπεδο έχουμε και αυτά τα πρότυπα μας αξίζουν! Τόσο απλά…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.