ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

To Πολυδύναμο…
✒ Σπουδαίο έργο το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολισμού και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών Ουσιών, όπως είναι ο πλήρης τίτλος του, το οποίο θα λειτουργήσει σύντομα στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Πρωτοπόρα δομή…
✒ Είναι μία δομή που λείπει από την περιοχή μας, όπου σαφώς και υπάρχουν ανάγκες για τέτοιου είδους υπηρεσίες, ενώ αντίστοιχο Κέντρο δεν βρίσκει κανείς όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και σ’ ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται δηλαδή για μία πρωτοποριακή μονάδα….
Θα προσφέρει…
✒ Άρα, το Πολυδύναμο θα προσφέρει βοήθεια σε εξαρτημένα άτομα από την ευρύτερη περιοχή, όπως εξάλλου συμβαίνει με τα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων που δέχονται ασθενείς από έναν πολύ μεγάλο γεωγραφικό χώρο.

Πολύχρονη περιπέτεια!
✒ Το Κέντρο πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του το αργότερο ως τον Ιούνιο όπως ανέφερε προχθές ο Διοικητής του «Χατζηκώστα» Βαγγ. Καρβούνης. Μπαίνει έτσι αίσιο τέλος σε μία περιπέτεια πολλών ετών, με διάφορα… σκαμπανεβάσματα και πισωγυρίσματα!

Ξεπεράστηκαν…
✒ Η κατασκευή του Πολυδύναμου ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και κατά καιρούς το εγχείρημα αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, οικονομικής κυρίως φύσης, ενώ για ένα μεγάλο διάστημα είχε «παγώσει» εντελώς το πράγμα. Τελικά όλα αυτά φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν οριστικά.

Θα βρουν βηματισμό;
✒ Φυσικά, στην πράξη θα φανεί το πράγμα. Το Κέντρο προβλέπεται να λειτουργήσει με την συνεργασία του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΘΕΑ και του Ψυχιατρικού Τομέα του «Χατζηκώστα». Ας ελπίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι φορείς θα καταφέρουν να βρουν κοινό βηματισμό, γιατί τίποτε δεν είναι αυτονόητο σ’ αυτήν εδώ τη χώρα!

Η Κενάν Μεσαρέ…
✒ Και από το «Χατζηκώστα» και το Πολυδύναμο Κέντρο πάμε στην Κενάν Μεσαρέ που μέσω του Σχεδίου Αστικής Κινητικότητας που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ιωαννιτών αναβαθμίζεται. Kάτι που αποτελούσε εξάλλου πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής

Νέες παρεμβάσεις…
✒ Βασικότερες παρεμβάσεις η επέκταση της νησίδας κατά μήκος της λεωφόρου και κυρίως η κατασκευή ποδηλατολωρίδας η οποία θα οδηγεί από τον ποδηλατόδρομο της Παραλιμνίου προς το Πανεπιστήμιο και το «Γιαννιώτικο Σαλόνι».

Σημαντικό γεγονός!
✒ Η κατασκευή μιας νέας ποδηλατολωρίδας σ’ αυτήν εδώ την πόλη, που μόνο… φιλική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προς τους ποδηλάτες είναι, αναμφίβολα, πολύ σημαντικό γεγονός και η στήλη οφείλει να χαιρετίσει την πρόβλεψη του ΣΒΑΚ.

Χρειάζονται κι άλλες!
✒ Ας ευχηθούμε μόνο ότι αυτή δε θα είναι η μόνη ποδηλατολωρίδα που προβλέπει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την πόλη μας και ότι υπάρχει μέριμνα για την ανάπτυξη γενικότερα ενός δικτύου τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά των Ιωαννίνων.

Πρώτα το ποδήλατο!..
✒ Ξεκάθαρα πράγματα: Δε μπορεί να υπάρξει αστική κινητικότητα που να είναι βιώσιμη, χωρίς να ενθαρρύνεται η μετακίνηση των κατοίκων μιας πόλης όπως τα Γιάννενα με εναλλακτικά μέσα, εκ των οποίων πρώτο και καλύτερο είναι το ποδήλατο.

Σπουδαίο έργο…
✒ Και μία παρατήρηση γενικότερα για την Κενάν Μεσαρέ: Όπως όλοι μας έχουμε αντιληφθεί πια, αποτελεί ένα σπουδαίο έργο για την πόλη, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς. Λογικά θα το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό και οι κάτοικοι της περιοχής που τόσο πολέμησαν τη Δημοτ. Αρχή του Νίκου Γκόντα όταν κατασκεύαζε τον συγκεκριμένο δρόμο!
Βάρκα στο… γιαλό!
✒ Έξω… απ’ τα νερά της μοιάζει η παλιά ξύλινη βάρκα που εδώ και καιρό μένει «παρκαρισμένη» στο πλακόστρωτο δίπλα στο λιμανάκι της «Κυρά Φροσύνης». Θα ξαναμπεί άραγε κάποια στιγμή στη λίμνη; Μόνο ο ιδιοκτήτης της ξέρει… Θα φανεί την άνοιξη!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.