ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Σπουδαία πρωτοβουλία…
✒ Σπουδαία πρωτοβουλία οι Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια, το υπουργείο Πολιτισμού και το «Διάζωμα» του Στ. Μπένου!
Θα δώσουν πολλά!
✒ Έχουμε την εντύπωση ότι θα αποτελέσουν στο μέλλον ένα από τα κορυφαία συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού. Κι αυτό γιατί πουθενά αλλού στη χώρα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Είναι πρότυπο έργο…
Όλο το «πακέτο»…
✒ Δεν είναι μόνο οι αναστηλωτικές παρεμβάσεις στα μοναδικά μνημεία της Ηπείρου που προωθήθηκαν μέσω των Διαδρομών. Είναι το όλο «πακέτο» που δημιουργείται ως πρόταση για τους επισκέπτες του τόπου μας οι οποίοι έχουν ένα ενδιαφέρον για τον αρχαίο πολιτισμό…
Υπάρχουν και τέτοιοι!
✒ Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι δεν αρκούνται μόνο στα μπάνια, τις μπύρες και τα σουβλάκια. Είναι εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους στον τόπο μας με περιηγήσεις σε αρχαία μνημεία και χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Τους θέλουμε…
✒ Είναι πολύς αυτός ο κόσμος και πρόκειται για τουρίστες υψηλού επιπέδου, μορφωτικού και οικονομικού. Άρα, έχουμε κάθε λόγο να επιχειρήσουμε την προσέλκυσή τους στην Ήπειρο, προσφέροντας ως δέλεαρ αυτή τη μοναδική διαδρομή στα αρχαία μας Θέατρα!
Να είναι περήφανοι!..
✒ Φαντάσου να μπορείς να επισκεφθείς συνδυασμένα Δωδώνη, Γίτανα, Κασσώπη, Νικόπολη και Αμβρακία, συνδυάζοντας παράλληλα αυτή την περιήγηση με τη γνωριμία με χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα. Είναι σπουδαία υπόθεση αυτή. Και οι φορείς που την προώθησαν θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι!
Η ιστοσελίδα…
✒ Ήδη είναι έτοιμη η ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Διαδρομών και η σημερινή σύσκεψη στην Περιφέρεια παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου θα έχει ενδιαφέρον. Το έργο πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο. Εν αναμονή λοιπόν…
Ένα μικρό «θαύμα»!
✒ Απ’ τον πολιτισμό πάμε τώρα στον αθλητισμό! Και συγκεκριμένα εκεί, στις παρόχθιες εγκαταστάσεις του πάλαι ποτέ Εθνικού Αθλητικού Ναυτικού Κέντρου Ιωαννίνων, όπου συντελέστηκε τελευταία ένα μικρό «θαύμα»!
Τα ‘καναν αγνώριστα…
✒ Ο επιβλητικός πύργος τερματισμού, οι εξέδρες, ο περιβάλλον χώρος δέχθηκαν ένα γερό φρεσκάρισμα από τα συνεργεία της Περιφέρειας Ηπείρου, έβαλε ένα χεράκι και ο Δήμος και έχουν γίνει κυριολεκτικά αγνώριστες!
Λίγη απ’ την παλιά αίγλη!
✒ Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, η κατασκευή των οποίων έγινε με αφορμή τη φιλοξενία διεθνών αγώνων Κωπηλασίας, κόστισε κάποια δις δραχμές στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ακολούθησε παρακμή και εγκατάλειψη και σήμερα αποκτούν ξανά την παλιά αίγλη τους.
Να μην πάνε χαμένα…
✒ Δεν είναι τόσο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, όσο το Πανευρωπαϊκών Νέων που έχει αναλάβει η πόλη για το 2019 που επιβάλλουν την ανάπλαση των παρόχθιων χώρων στο ΕΑΝΚΙ. Αρκεί τα χρήματα που θα πέσουν εκεί να μην πάνε χαμένα.
Το μεγάλο στοίχημα…
✒ Η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, η Κωπηλατική Ομοσπονδία, ο Ναυτικός Όμιλος πρέπει να βρουν πώς θα διατηρήσουν ζωντανές τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις που είναι μοναδικές στο είδος τους. Εδώ είναι το μεγάλο «στοίχημα». Και τρόποι να κερδηθεί υπάρχουν…

Η Μονή Φιλανθρωπηνών…
✒ Τη φωτογραφία έστειλε στη στήλη φίλος αναγνώστης. Είναι η περίφημη Μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπηνών στο Νησί, στο καθολικό της οποίας βλέπει κανείς μοναδικές τοιχογραφίες που απεικονίζουν, μεταξύ άλλων, τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας αλλά και τους ίδιους τους άρχοντες Φιλανθρωπηνούς. Όσοι δεν την έχετε επισκεφθεί χάνετε. Ευκαιρία είναι να πάτε μέσα στο καλοκαίρι…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.