ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Τι θα προέκυπτε…
✒ Ποιος περίμενε ότι θα προκύψουν συγκλονιστικές ειδήσεις από την  πρόσφατη επίσκεψη των Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Ήπειρο; Ελάχιστοι και κυρίως οι… αιθεροβάμονες που δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται.
Να δουν έργα…
✒ Σπουδαία νέα λοιπόν δεν βγήκαν από την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτών - μελών της Επιτροπής, που ήρθαν στα μέρη μας να δουν από κοντά τα έργα που εκτελούνται στην Ελλάδα της κρίσης.
Ούτε οι Υπουργοί!
✒ Ούτε οι τρεις υπουργοί που τους συνάντησαν στην Ήπειρο είπαν κάτι πολύ ουσιαστικό. Μιλάμε για την Όλγα Γεροβασίλη, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Χρήστο Σπίρτζη. Ειδικά, μάλιστα, αυτόν τον τελευταίο δεν είναι να τον πολυπιστεύεις!
Δε θα δούμε τρένο!..
✒ Το μόνο σημαντικό που προέκυψε απ’ όλα αυτά είναι ότι δεν πρόκειται να δούμε σ’ αυτό τον τόπο, τουλάχιστον τις επόμενες δεκαετίες, τη σιδηροδρομική Εγνατία, δηλαδή τη σύνδεση με τρένο της Ηγουμενίτσας με τη Θεσσαλονίκη κλπ.
Πολλά τα λεφτά…
✒ Τι δήλωσε προχθές ο Υπουργός Υποδομών; Ότι το κόστος για να κατασκευαστεί ο συγκεκριμένος σιδηρόδρομος ανέρχεται σε περίπου 3 δις ευρώ! Τεράστιο το ποσό… Οπότε, ας το αποχαιρετίσουν το τρένο όσοι το θέλουν και το οραματίζονται!
Ποιος να τα δώσει;
✒ Ας μη γελιόμαστε, ούτε η χώρα μας έχει τόσα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο, ούτε η Ε.Ε. θα εκταμιεύσει εύκολα τέτοιο ποσό επειδή το θέλουμε εμείς εδώ στην Ήπειρο. Αυτοί ιεραρχούν αλλιώς τις προτεραιότητες…
Σπουδαίο έργο…
✒ Δε λέει κανείς ότι δεν είναι ένα σπουδαίο έργο η συγκεκριμένη σιδηροδρομική σύνδεση ή αυτή που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου προς το Αργυρόκαστρο. Είναι όμως πολλά τα χρήματα που απαιτούνται και αυτό είναι το πρώτο και κύριο κριτήριο για την υλοποίησή τους
Θεσμός ο αγώνας!
✒ Πάμε τώρα στα του αθλητισμού και συγκεκριμένα στη σειρά αγώνων δρόμου Run Greece που φέτος θα διεξαχθούν για έκτη χρονιά και μπορεί πια κανείς να πει ότι έχουν γίνει θεσμός, καθώς προσελκύουν μεγάλο αριθμό δρομέων.
Κοινωνικό πρόσημο…
✒ Tο Run Greece έχει και ένα ευδιάκριτο κοινωνικό πρόσημο ως αγώνας, καθώς ο μέγας χορηγός του, η WIND, ενισχύει κάθε φορά κι ένα κοινωφελές ίδρυμα ή φορέα. Το ποσό που δίνει δεν είναι ευκαταφρόνητο και ενισχύει ουσιαστικά το έργο του κάθε οφελούμενου…
Φέτος η επιληψία…
✒ Προχθές παραδόθηκαν από τη WIND 2.500 ευρώ στη Μονή Δουραχάνης, ενώ ο φετινός αγώνας πρόκειται να στηρίξει την ίδρυση γραφείου επιληψίας στα Γιάννενα. Εξάλλου, θα συνδυαστεί με την πραγματοποίηση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας που θα γίνει στην πόλη μας.
Θα τρέξουν και γιατροί!
✒ Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με τους χιλιάδες δρομείς, στο φετινό Run Greece και συγκεκριμένα στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, θα τρέξει και η επιστημονική και ιατρική κοινότητα που θα συμμετέχει στο Συνέδριο!
Καλός συνδυασμός…
✒ Κάπως έτσι η επιστήμη και ο συνεδριακός τουρισμός συνδυάζονται επιτυχημένα με τον αθλητισμό βοηθώντας ο ένας τομέας τον άλλο, ενώ μέσα από μεγάλες διοργανώσεις περνούν μηνύματα κατανόησης και ευαισθητοποίησης για διαφόρων ειδών ασθένειες με κοινωνικές προεκτάσεις όπως η επιληψία!

Όλο το «πακέτο»…
✒ Όπως αναμένονταν, η Ελένη Φουρέιρα εκπροσωπώντας την Κύπρο έκανε μια «καυτή» εμφάνιση στον ημιτελικό της Γιουροβίζιον και πέρασε… πανηγυρικά στον τελικό. Θεωρείται μάλιστα φαβορί για την πρωτιά! Γιατί όχι; Το ‘χει όλο το «πακέτο» η κοπέλα!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.