ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Χάθηκε η μπάλα!
✒ Πάει… έχει χαθεί η μπάλα εκεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όσον αφορά στο πώς αντιμετωπίζουν την Κυβέρνηση. Κρατικός φορέας είναι -σχεδόν- πάντα είχε φιλοκυβερνητική στάση, όμως πλέον ξέφυγε πολύ το πράγμα.
Ρεπορτάζ από Ξάνθη…
✒ Σε «ρεπορτάζ» του ΑΠΕ λοιπόν που χθες έκανε το γύρο των σόσιαλ μίντια αποσπώντας σωρεία καυστικών και σατιρικών σχολίων, περιγράφεται με… γλαφυρό τρόπο η υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη.
«Μπλόκο» στον Τσίπρα!..
✒ Όπως αναφέρεται, κάτοικοι του χωριού Εράσμιο Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στον δρόμο, σταμάτησαν τη διερχόμενη πομπή αυτοκινήτων του Πρωθυπουργού και ζήτησαν να τον δουν από κοντά και να του μιλήσουν.
Αγκαλιές, λουλούδια…
✒ Οι πολίτες κρατούσαν λουλούδια στα χέρια, συνεχίζει το ΑΠΕ και μόλις ο κ. Τσίπρας κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν τις ανθοδέσμες, λέγοντάς του (με δάκρυα στα μάτια συμπληρώνουμε εμείς) «σε περιμέναμε πολλή ώρα»!
«Σε ευχαριστούμε…»
✒ Μια γυναίκα δε, του είπε «σε ευχαριστούμε πολύ Αλέξη γι’ αυτά που είπες χθες βράδυ» (σ.σ. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος). Ο Πρωθυπουργός τους ρώτησε πώς περνούν στην περιοχή και εκείνοι… δεν τον άφηναν να φύγει!
Όπως Βόρεια Κορέα…
✒ Ήταν, επαναλαμβάνουμε, μέρος του ρεπορτάζ που μετέφερε το ΑΠΕ από την ακριτική Ξάνθη. Και όχι, δε ζούμε στη… Βόρεια Κορέα όπου οι πολίτες κλαίνε με λυγμούς όταν ανεβάζει πυρετό ο Κιμ Γιονκ Ουν. Είμαστε στην Ελλάδα εν έτη 2017!
Θέλουμε τουρισμό…
✒ Πάμε στα δικά μας τώρα. Όλοι εδώ στην Ήπειρο τον θέλουμε τον τουρισμό, αλλά ορισμένοι τοπικοί αρμόδιοι έχουν εγκαταλείψει κυριολεκτικά στην τύχη τους περιοχές φυσικού κάλλους και τουριστικές υποδομές…
Η λίμνη Ζηρού…
✒ Τελευταίο παράδειγμα η πανέμορφη κατά τα άλλα λίμνη Ζηρού με τα καταπράσινα νερά και το μαγευτικό δασικό τοπίο που την περιβάλλει. Τώρα, με το πέρασμα της Ιόνιας Οδού λίγα χιλιόμετρα πιο κει, θα μπορούσε να έχει φοβερές προοπτικές ανάπτυξης.
Θα μπορούσαν…
✒ Όπως εύστοχα επισημαίνουν σε ανάρτησή τους οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες», θα μπορούσαν να είχαν σημανθεί μονοπάτια για περιπάτους, να γίνουν ποδηλατόδρομος, εγκαταστάσεις δίπλα στη λίμνη για αθλήματα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, κλπ.).
Αθλήματα, καντίνες…
✒ Θα μπορούσαν επίσης να γίνουν ήπιες παρεμβάσεις στην όχθη της για ποδήλατα νερού και κανόε ώστε οι επισκέπτες να κάνουν βόλτα στα νερά της και κάνα δυο καντίνες εναρμονισμένες αισθητικά με το περιβάλλον. Όπως δηλαδή συμβαίνει σε πολλές λίμνες του εξωτερικού…
Μαύρο χάλι!..
✒ Αντ’ αυτού, σήμερα ο επισκέπτης αντικρίζει στο Ζηρό διαλυμένες εγκαταστάσεις, διάσπαρτα σκουπίδια, λάστιχα από Ι.Χ. δίπλα στη λίμνη, παλέτες που παίζουν το ρόλο αποβάθρας, καλάθια απορριμμάτων που ξεχειλίζουν… Ένα μαύρο χάλι!
Να προβληματιστούν!
✒ Είναι κρίμα για τον Δήμο Ζηρού που έχει αφήσει τη λίμνη σ’ αυτή την κατάσταση. Θα μπορούσε αυτή να αποτελεί μεγάλο συγκριτικό του πλεονέκτημα. Ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι αρμόδιοι πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά…

Προσφέρουν έργο!
✒ Δεν έχει μόνο φοιτητές το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει και… προβατάκια τα οποία βόσκουν αμέριμνα το πλούσιο χόρτο στα λιβάδια της Πανεπιστημιούπολης! Να θυμίσουμε ότι αυτό γίνεται με την άδεια των Πρυτανικών Αρχών ώστε να μένουν καθαρές οι εκτάσεις του ιδρύματος. Διαφορετικά, το κόστος για τα κόψιμο των χόρτων σε τόσο μεγάλη έκταση θα ήταν «τσουχτερό»!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.