ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Δύσκολος ο χειμώνας…
✒    Ήταν δύσκολος ο φετινός χειμώνας, δε λέει κανείς, κράτησαν πολύ τα κρύα, σχεδόν ως τα τέλη Φεβρουαρίου και, ως γνωστόν, με τέτοιες θερμοκρασίες σωστά έργα δε μπορούν να γίνουν.
Δεν δικαιολογείται!..
✒    Ωστόσο, ο χειμώνας από μόνος του δεν αρκεί για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση τόσων μηνών όσον αφορά στην ανάπλαση της Πλατείας Μαβίλη. Έργο σημαντικό και από τουριστική άποψη για την πόλη μας…

Θα είχε ολοκληρωθεί…
✒    Κανονικά, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, η Πλατεία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, γιατί να που ο καιρός έφτιαξε πλέον και ο κόσμος άρχισε να βγαίνει προς το Μόλο για βόλτα, καφέ, ποτό.

Δίκαια διαμαρτύρονται!
✒    Οι καταστηματάρχες που βγάζουν τραπεζοκαθίσματα εκεί που πριν ήταν τα στέγαστρα έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση γιατί ζημιώνονται οικονομικά. Ακούσαμε ότι για αυτή τη σεζόν θα πληρώσουν 72 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο που χρησιμοποιούν!

Και οι Γιαννιώτες…
✒    Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Είναι και οι Γιαννιώτες οι ίδιοι που έχουν την απαίτηση να κάνουν τη βόλτα τους σε μία όμορφη πλατεία, καλοφτιαγμένη, χωρίς «παγίδες» που να απειλούν τα παιδιά τους.

Ας ξεκινήσουν…
✒    Τέλος πάντων, το θέμα είναι να ξεκινήσουν το συντομότερο οι εργασίες ώστε ως το Πάσχα να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του χώρου, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος.

Δεν είναι κριτική…
✒ Τα παραπάνω σχόλια σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κριτική για το πρόσωπο του συγκεκριμένου Αντιδημάρχου. Ο κ. Λιόντος είναι ένα στέλεχος που τρέχει πολύ για να ανταποκριθεί στις ευθύνες του και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να προχωρούν τα έργα στην πόλη. Να μην είμαστε άδικοι…

Μοναδική εμπειρία…
✒    Έχετε παρακολουθήσει ποτέ παιδική παράσταση, παρέα με παιδάκια; Αν όχι, χάνετε! Είναι μοναδική εμπειρία… Εφόσον φυσικά και η παράσταση είναι καλή, γιατί κι εδώ στα Γιάννενα συχνά – πυκνά γίνονται κάτι… αρπαχτές τρικούβερτες!

Για λίγο… παιδιά!
✒    Ήταν το ξανανέβασμα του παραμυθιού η «Πεντάμορφη και το Τέρας» από το Θέατρο Έκφραση που μας έφερε προχθές στο Πνευματικό Κέντρο. Και μας έδωσε την ευκαιρία να ξαναγίνουμε για λίγο παιδιά! Στην κυριολεξία…

Η Έκφραση τόλμησε…
✒    Μια τοπική «ερασιτεχνική» ομάδα, κόντρα στην κρίση, τόλμησε να φέρει και πάλι στη σκηνή ένα έργο – υπερπαραγωγή, ακριβό στο στήσιμο, με σχεδόν τριάντα ηθοποιούς, εντυπωσιακά σκηνικά, εφέ, λαμπερά κοστούμια, μουσικές και χορούς!
Ήρθαν για να μείνουν!
✒    Τα παιδιά της Έκφρασης με το μεράκι, το κέφι, τη σκληρή δουλειά τους παρέδωσαν, για μία ακόμη φορά, μαθήματα θεατρικού επαγγελματισμού, αποδεικνύοντας ότι ήρθαν για να μείνουν και για ν’ αφήσουν στίγμα σ’ αυτήν εδώ την πόλη…

Η επιβράβευση…
✒    Φυσικά, δεν έχουν ανάγκη τη δική μας κριτική για να επιβεβαιωθεί η ποιότητα της «Πεντάμορφής» τους. Τα επιφωνήματα θαυμασμού των εκατοντάδων παιδιών που είδαν την παράσταση και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της είναι η καλύτερη επιβράβευση.

Μια ευχή…
✒    Μια ευχή λοιπόν από τη στήλη για την ομάδα της Έκφρασης: Να συνεχίσει με το ίδιο πάθος να βαδίζει στο δύσκολο αυτό καλλιτεχνικό μονοπάτι που επέλεξε και να μην το βάζει κάτω, όσες δυσκολίες ή εμπόδια κι αν βρεθούν στο δρόμο της. Το μέλλον είναι μπροστά τους!

Μουσικές…
✒ Όσο φτιάχνει ο καιρός, τόσο πιο πολλοί καλλιτέχνες βγαίνουν στους δρόμους τους πεζοδρόμους και τις πλατείες, πλημμυρίζοντας την πόλη με τις μουσικές τους! Κιθάρες, κρουστά, ακόμη και φλάουτα (φωτό) δίνουν ένα ξεχωριστό «χρώμα» σε μία καθημερινότητα που είναι γενικά γκρίζα! 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.