ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Χωρίς αναταράξεις…
✒    Καλή χρονιά να ‘ χουμε όλοι μας! Ήρεμη, ειρηνική και χωρίς πολλές… αναταράξεις και απώλειες όπως το 2016 που μέχρι τα τελευταία λεπτά του ταλαιπώρησε τον έρμο αυτόν πλανήτη…
Δύο «ζώνες»…
✒    Μέσα στη γιορτινή περίοδο που πλησιάζει πια προς το τέλος της, παρατηρήσαμε ότι ο διαχωρισμός του αστικού κέντρου των Ιωαννίνων σε δύο «ζώνες» είναι πια ευδιάκριτος και μάλλον οριστικός.

Το νέο κέντρο…
✒    Από τη μία είναι η «ζώνη» του νέου εμπορικού κέντρου, η οποία οριοθετείται από την 28ης Οκτωβρίου και πάνω, προς τον άξονα κεντρικής Πλατείας - Πλατείας Πάργης.

Χτυπάει η καρδιά!
✒    Εκεί χτυπάει πια η καρδιά της αγοράς με τα περισσότερα μαγαζιά να συγκεντρώνονται στο άνω τμήμα της Χαρ. Τρικούπη, στη Μιχ. Αγγέλου, τη Γρηγ. Σακκά, την Πυρσινέλλα, την Πουτέτση κ.λ.π.. Ουσιαστική ώθηση έδωσε εδώ η πεζοδρόμηση πολλών οδών…

Πάει το εμπόριο…
✒    Στη «ζώνη» από την 28ης Οκτωβρίου ως την Ανεξαρτησίας και την Καλλάρη (Λόρδου Βύρωνος, Κάνιγγος, Ζάππα κ.λ.π.) το εμπόριο σχεδόν έχει εκλείψει και τη θέση του έχει πάρει η ψυχαγωγία!

Κάτι σαν Λαδάδικα!..
✒ Μαγαζιά με ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ κλείνουν και στη θέση τους ανοίγουν καφετέριες, τσιπουράδικα και φαγάδικα. Η περιοχή έχει… μεταμορφωθεί σε κάτι αντίστοιχο με τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Τσάμπα η πεζοδρόμηση!
✒    Το βράδυ γίνεται χαμός από κόσμο στους δρόμους, τις στοές και τα στενά της. Το πρωί πάλι επικρατεί μία σχεδόν μελαγχολική ησυχία. Γι’ αυτό και η πρόσφατη προσωρινή πεζοδρόμηση –και– της Ανεξαρτησίας από τον Δήμο ήταν ουσιαστικά δώρο – άδωρο, αφού κόσμος δεν υπήρχε σ’ αυτήν για να την περπατήσει (φωτό)!
Περί ορέξεως…
✒ Φυσικά, καφέ, ποτό, φαΐ βρίσκει κανείς και στην επάνω «ζώνη» του κέντρου στην οποία κάθε μέρα γίνεται ένας μικρός χαμός. Διαλέγετε λοιπόν και παίρνετε. Γούστα είναι αυτά και περί ορέξεως…

Για φτωχούς πολίτες…
✒ Μέρες γιορτών αυτές και οι μεγάλες εταιρίες συνηθίζουν να προσφέρουν ό,τι παράγει και διαθέτει η κάθε μία για την ενίσχυση φτωχών συνανθρώπων μας που δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά, δηλαδή το φαγητό.

Η «Πίνδος» πρόσφερε!
✒    Φέτος πάντως ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος» κατά την ταπεινή μας γνώμη έκανε τη διαφορά κι αυτό δεν αποτελεί ούτε «χάιδεμά» του από τη στήλη ούτε απόπειρα διαφήμισής του, γιατί δεν τα έχει ανάγκη.

Πακέτα για οικογένειες…
✒ Τι έκανε λοιπόν η «Πίνδος»; Ετοίμασε 1.500 πακέτα με προϊόντα της, δηλαδή με τρόφιμα βασισμένα στο κοτόπουλο και τα παρέδωσε στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων και στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι με τη σειρά τους τα διένειμαν σε άπορες οικογένειες!

Ένα «ευχαριστώ»…
✒ Μιλάμε για ουσιαστική προσφορά από μία μεγάλη επιχείρηση, η οποία με τον τρόπο αυτό είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην τοπική κοινωνία για τη στήριξη που κι εκείνη με τη σειρά της τής παρέχει στις δύσκολες εποχές που διανύουμε αγοράζοντας τα προϊόντα της!

Κι άλλες επιχειρήσεις…
✒ Φυσικά κι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής μας πρόσφεραν τον… οβολό τους στους πάσχοντες μέσα στα Χριστούγεννα και ορθώς έπραξαν. Αν δεν βοηθούν αυτοί που έχουν, ποιος θα το κάνει…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.